Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 535
  • 802
  •   1
Отговори
# 630
Никой нищо не казва за цените да разбирам ли че не се коментират независимо от състоянието за което виждам че всички са съгласни.

За тези цени е изненадващо, че обявите стоят от шест месеца, както писа назад. Ако и документите им са ок.

# 631
Въпрос на преговори е - ако се получи. Никой не може да ти отговори дали и с колко.
Но като човек, който е бил от другата страна, на продавача. Купувач, на когото първият въпрос е "Цената коментира ли се?", без да е казал дали харесва жилището като такова (не състоянието му), дали го интересува изобщо, предизвиква у мен, а и сред другите продавачи, доста негативно отношение.
Най-добре, според мен, да минете на огледи и след това да си подредите имотите в списък по предпочитания - и почвате преговори за цената, вече от позицията на заинтересовани. Не само за спорта.

Ако ти не можеш да се пазариш, вземи за това упражнение човек, който го умее - баща, свекър, приятел/ка.

Да, и с уточнението на Емма - проверка на документите от ваш адвокат, включително посредническия договор с агенцията, предварителния договор, защото в тях има доста уловки за купувача (понякога и за продавача) - примерно да не ти върнат капарото, ако нещо не е изрядно с документите. Въпрос на формулировка е това, принципно не е невъзможно и ти да "хванеш" уловката, но юрист/адвокат най-добре да се заеме с тази задача.

# 632
Не съм гледал документи трябва да реша на кой да се спра и тогава ще почна да проверявам.
Според брокерите имало купувачи но аз ги следя и си стоят аз просто имах други проблеми и не можах да ги огледам по рано.

# 633
Моят съвет е да наемат адвокат и да не дават капаро без да са видяли НА и да са направили проверка за тежести на имота. И подкрепям Ема, гледайте документите заедно с него, понеже масово не са редовни и има уловки, както и подводни камъни за бъдещи големи неприятности.

# 634
Виж ги на живо всичките - почни от най-предпочитания. Без жив оглед само по картинки не става.

# 635
Аз разбрах, че ги е гледала на живо.

# 636
Аз ги огледах но остана въпроса с локацията на който ми е трудно да отговоря понеже не познавам София
затова и питам тука.иначе като апартамент без да отчитаме локацията най добър е в Гео Милев.

# 637
Саиван, провери за всеки апартамент кое е прилежащото училище - т.е. ако купиш даден апартамент, кое е училището, в което ще можеш да запишеш детето си в първи клас без проблеми. За София това е проблем.

# 638
  • Sofia
Понеже не познавам София и сега за първи път разглеждам тези квартали моето впечатление е
че най подреден е Яворов може би поради липсата на ново строителство.
Този в Гео Милев е на Шипченски проход пред ИЧС, като апартамент е най добрия не знам мястото дали е добро.
На мен този апартамент най ми допадна от 4те. Но на Шипченски 1ви етаж...там минава трамвай и много ще е шумно. Има и вибрации. Освен ако гледа назад от булеварда? Аз съм живяла на булевард с трамвай, на 5ти ет, от 5 сутринта дрънчат, та до полунощ. Лятото на отворен прозорец вътре като си говорите не се чува.

# 639
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15960246010681 … k=68hufg&f1=1
Доживях последен етаж в ЕПК да се нарича "панорамен пентхаус".....

# 640
  • София
Мястото е много добро. Като изключим трамвая. Живял съм 1-2 години там. За 10 мин си пеша до Плиска. Оттам и до Борисовата може пеш.
Едно време имаше Фантастико отсреща на ъгъла. Това ти е на 20 метра.

Пентхауса може и да не е лоша алтернатива. Като се има предвид и че е ремонтиран вече.

А и последен етаж е по-добре от 1ви.
Само дето няма никакви снимки на апартамента, освен на 2 съвсем различни входа на сграда.
Да не е набирателна ... ?

# 641
Може да е дръпнат навътре блокът, а сега трамваите не ги ли направиха по-безшумни с новите релси? Мястото е много хубаво за живеене според мен.

# 642
Аз ги огледах но остана въпроса с локацията на който ми е трудно да отговоря понеже не познавам София
затова и питам тука.иначе като апартамент без да отчитаме локацията най добър е в Гео Милев.

Саиван, ако апартаментът в Гео Милев е до ИЧС, прилежащото училище, за съжаление, е 93-то.
Иначе аз съм фен на Гео Милев, по обективни и необективни причини.
Ако не говорим за училищата, локацията е хубава - в близост до кварталното мол-че, магазини, тренировки и допълнителни занимания за детето, близо до Плиска и ГТ, на 8-10 мин. от бъдеща метростанция.
Провери дали шумът от Шипченски проход и звука на трамвая няма да те притеснява.

# 643
Понеже не познавам София и сега за първи път разглеждам тези квартали моето впечатление е
че най подреден е Яворов може би поради липсата на ново строителство.
Този в Гео Милев е на Шипченски проход пред ИЧС, като апартамент е най добрия не знам мястото дали е добро.
На мен този апартамент най ми допадна от 4те. Но на Шипченски 1ви етаж...там минава трамвай и много ще е шумно. Има и вибрации. Освен ако гледа назад от булеварда? Аз съм живяла на булевард с трамвай, на 5ти ет, от 5 сутринта дрънчат, та до полунощ. Лятото на отворен прозорец вътре като си говорите не се чува.
блока се пада на около 30 метра от булеварда има градинка отпред
аз го гледах на обяд и в интерес на истината не се чуваше нищо също и двете стаи гледат назад където също има градинка.

# 644
вече в няколко поста споменавате че ще има метро в Гео Милев.
Това сигурно ли е или някакви неясни планове за бъдещето.

Общи условия

Активация на акаунт