Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 42 383
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Плетенето на обръч не ми беше проблем с няколко нишки. На 1 кука, вероятно лесно се изтърват, не зная.

# 166
ОМГ, тези кейкове са просто снадени различни цветове бобинна прежда. Като плетох пуловер на ММ от бобинна, точно така изглеждаше, само дето беше едноцветна и аз си слагах колкото нишки искам, в случая с пуловера - 9 нишки. Миналата зима дадох същите пари за цялата бобина - 1 кг, каквито давате за 1 кейк от 300 метра, за същия състав прежда - 50 мерино/50 акрил  . Изплела съм пуловера, чорапи от 6 нишки, един голям шал от 2 нишки и имам още половин  бобина.
Купете си такава тънка бяла прежда, навийте на гранки и топнете в различни цветове боя за вълна, или според състава на преждата, стабилизирайте със зелев сок. Съчетайте ги както ви харесва и кейкът е готов. При това с качествена прежда, състав какъвто си харесва човек.
Хиляди, милиони благодарности за идеята 🥰 Колко елементарно, но от къде толкова акъл да се сетя 😀
От къде купуваш бобинна прежда?

# 167
Еййй много идейно, това с багренето в домашни условия! Я споделете  опита си, моля Simple Smile

И малко настроение от нета https://www.facebook.com/aol/videos/616099109120997

# 168
Направо един уоркшоп да направим Simple Smile

# 169
Има и пресукани кейкове, обагрени фабрично без възли. Повечето такива са или скъпи, или изкуственяк ( Alize Diva Ombre Batik).
Не бих се хванала да багря сама, но може да се вземе тънка бобинна прежда в желаните нюанси и да се комбинира. Така можем да контролираме държината на цвета според изделието. Кейковете са с 4 нишки, има и с по 3.
Срещала съм фирми, които сглобяват кейкове според желанията на клиента - нюанси, метраж, дължина на цвета, пък и други подробности могат да се избират.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 18:23 от Mößbauer-Effekt

# 170
https://youtu.be/QZhvExOH9es
 Добро обяснение за омбре.
Трябва си доста тънка прежда за идеята.
Като гледах клипа се чудех как не ми е светнало до сега. Има доста клипове в този стил. Все още не събирам смелост да си купя бобина прежда, но момента назрява

А това ми е упражнението за сега.
Модела от тук:
https://youtu.be/Do2BoVvYXeQ

# 171
Хиляди, милиони благодарности за идеята 🥰 Колко елементарно, но от къде толкова акъл да се сетя 😀
От къде купуваш бобинна прежда?

Случайно я намерих тази бобина - Австралия на Миролио, в графитен цвят.
Като питам в магазините за прежди дали продават бобинни, отговарят изненадано, че никой не ги е питал. Може би, ако започнем масово да ги питаме, ще започнат да зареждат и такива. Виждала съм бобини в Александър, но прежда за мартеници.

Има и пресукани кейкове, обагрени фабрично без възли. Повечето такива са или скъпи, или изкуственяк.
Не бих се хванала да багря сама, но може да се вземе тънка бобинна прежда в желаните нюанси и да се комбинира. Така можем да контролираме държината на цвета според изделието. Кейковете са с 4 нишки, има и с по 3.
Срещала съм фирми, които сглобяват кейкове според желанията на клиента - нюанси, метраж, дължина на цвета, пък и други подробности могат да се избират.

Да и това ми мина през ума, да се използва готова обагрена. G yarns,  нали продават бобинна прежда, Анжи все я хвали, Нишка-ниточка също.
Имам приятелка, боядисваше си непредена вълна, разкошни цветове и нюанси докарваше.

Къде са тези фирми, сглобяващи кейкове? Предполагам не са в България.

# 172
Софиянци се излагат значи ... Няколко магазина обиколих - никъде няма обръчи с къса корда за шапки.
В магазинчето на големия пазар имат много малко хубави и скъпи прежди, едвам си избрах, и то направих голям компромис с дебелината. Сега се чудя при препоръчана за игли 4/6 прежда, дали мога да се хвърля на 7-ца. Проекта е шал-яка.

# 173
Софиянци се излагат значи ... Няколко магазина обиколих - никъде няма обръчи с къса корда за шапки.

Проверихте ли в аксиома? Би трябвало да имат на адди.

# 174
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
те си закриха хубавото магазинче срещу заимовата Sad
имали някъде по Дондуков, но не съм го открила.
сравнително добре заредено магазинче има до слатинския пазар.

# 175
те си закриха хубавото магазинче срещу заимовата Sad
имали някъде по Дондуков, но не съм го открила.
сравнително добре заредено магазинче има до слатинския пазар.

Нов адрес на «Аксиома»

# 176
Не съм проверявала там. Ще се разходя някой път. Благодаря !

# 177
Все още не събирам смелост да си купя бобина прежда, но момента назрява

Няма нищо страшно в нея, плете се като нормална прежда. Да, наистина трябва да се внимава да не се изпусне нишка, иначе няма никаква разлика. Единствено веднъж, когато бях взела тъмно синя почти черна прежда, беше много изморително и изпусках често по някоя нишка.
Най-досдната част е да си я навиеш на необходимите катове, но си пускам някой хубав филм и става неусетно.

# 178
  • Пловдив
Вчера си поръчах от тукhttps://double-ff.com/category/obrchi и днес вече плета с тях.
Може да се пробваш - дамата беше любезна и много бърза.

# 179
Вчера си поръчах от тукhttps://double-ff.com/category/obrchi и днес вече плета с тях.
Може да се пробваш - дамата беше любезна и много бърза.
Тъкмо в техния магазин в Русе замалко щях да купя от тези обръчи, преди да видя, че имат адди. Друг път преди да чукнат на апарата, ме попитаха дали съм ок с цената(два пъти по-скъпа прежда, но ми трябваше определен цвят и бързах).В Русе някак все ми предлагат по-евтиното и не им минава през ум, че може да имам друга нагласа.

Общи условия

Активация на акаунт