Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 41 930
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile ОК. няма да пращам половинът. Simple Smile
то е склад на бившата верига ТСМ, не е специално за прежди и игли. Simple Smile

# 241
Ама аз значи го знам Simple Smile Благодаря Simple Smile

# 242
  • Бургас
Имам етаминени игли, най-различни размери, но в техните уши не влизат дебели прежди. Имам една дебела с голямо ухо, дълга 7 см и все ме дразни, като остане твърде къс конец.  Имам и пластмасови, но пак са дълги.
Тази, която си измайсторих, е дълга 3,2 см, в ухото й влиза дебеличка прежда 230м/100гр. Стана много приятна. Ще я снимам да в я покажа. Направих си и още 2 дървени игли. Много добре се пъхват в бримките, тествах ги. Аз се забавлявам, обичам да си правя мини инструментчета от чимшир, дървесината е здрава, жилава, със зърнеста структура и е много приятна на допир, има мекота. Направих си и поредната миниатюрна 'вилица" за  пикиране на мини  разсадчета. На ръба съм да си направя и 5 игли за плетене, но тук нямам толкова дълги, прави и с подходяща дебелина клонки.
Покажи всичко, моля. И вилицата за разсадите-също, че аз ползвам обикновени вилици и редовно ги ръся из двора.

# 243
днес получих това https://www.stranamam.ru/post/14679483/
Simple Smile Simple Smile Simple Smile интересни "звънчета" Wink

# 244
Като ги гледам тези 'звънчета" и се сещам за една много красива огромна покривка, плетена от баба ми на 1 кука - плътна и накрая по  цялата висяха идеално оформени жълъдчета. Капачетата им се местеха по конеца, с който бяха хванати към края на покривката и много обичах да си играя с тях.

armeria, нищо особено не са, ще снимам и ще ги покажа. Малко ми е затруднено, че снимам с фотоапарат, а после трябва да си играя да ги качвам на лаптопа, да подреждам снимките. Затова не пускам много снимки.

Допълнение:
Ето снимките на иглите ( в скрития текст), за различни дебелини прежда. Влизат много леко между бримките, не се закача преждата, вдява се лесно. Дебелата прежда е 230м/100гр., а тънката - 420м/100гр. Винаги ме е дразнело като подпъхвам кончетата, че иглите са много дълги и трябва да оставям дълги конци, или да ги подпъхвам с кука, а с игла е по-лесно. Затова си ги направих.
 Най-важното е дървесината на чимшира, гладка и много здрава, няма мека сърцевина, както на другите дървета. Друга подходяща дървесина е дрянът, чела съм, че и люлякът е добър. важно е да е изсушена.  
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 17:22 от Diorela

# 245
  • Варна - Черна гора
Аз куки не ща. Искам да позвпам прежди, ако има нещо интересно...че по магазините опоскано...но заредих пак от t-shirt yarn, ще направя малко кошнички за Великден сега Simple Smile за подаръци Simple Smile коледните панери се харесаха , а се плете лесно и е ефектно
🍀HAPPY 🍀, интересни прежди има в магазина, който е в търговския център срещу съдебната плата.
Същата фирма има магазин и на пазара в кв.Иван Вазов.

# 246
Бях обещала да снимам жакардовите ръкавици, ето ги, както и чорапи с жакардови елементи, които плетох малко по-рано.
Преждата е Ализе суперуош, 420м./100гр., иглите №3.
Ръкавиците нарочно не са контрастни, че тези цветове са същите, като шапка и шал на дъщеря ми, лек меланж и целта беше да станат комплект. Отпред са по-тесни, че тя е с тънки дълги пръсти и иска да са й по ръката. Мотивите си ги гласих, съобразно броя на бримките.

Извинявам се за големите снимки, но ми е трудно да ги намаля и като размер, само файла успях да намаля, за да ги кача. Ако ви пречат, ще ги сложа в скрит текст.

# 247
Браво, Диорела!
А за иглите шапката свалям💪👍👌

# 248
Благодаря, Анжи!
А за иглите, все пак преди да се науча да плета, знаеш, че хобито ми беше да правя мини макетчета, дръвчета от тел и т.н. и имам разни инструменти за такива дребосъци, като профилирана пиличка, например. Ушите направих  с малко макетно ножче и пиличката.

# 249
  • на острова на мечтите
Уауууу, невероятни игли! Виж ти каква изобретателка имало тук! Прекрасни.
Тез звънчета на нещо друго ми приличат, ама няма да кажа на какво Stuck Out Tongue Winking Eye

# 250
Wink то си пише "дюрекс", но на жената ѝ се иска да са звънчета. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 251
Звънпетс за пред деца и баби

# 252
ох, аз като изчетох какво е писала жената и заподозрях, че изобщо не е разбрала какво са "звънчетата".
написала е, че е направила "дръжчиците" по-малки, а "поличките" по широки.

Simple Smile

# 253
  • Варна
Diorela, много хубави неща си изплела! Да се носят със здраве!

Специално искам да те поздравя за чорапената пета, че няма дупчици между свивките, които при мен все се получават! Ти и Анжи сте големи майсторици!

# 254
Manzhelka, благодаря ти за топлите думи. Опитвам да не остават дупчици, че много ги мразя.
Не мога да се равнявам с Анжи, тя е ненадминат професионалист. Аз се уча и опитвам нещата да са красиви и изпипани, винаги внимавам за дребните детайлчета, още преди да се науча да плета, но много неща не зная.

Общи условия

Активация на акаунт