Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 41 934
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много съм дива. Не съм срещала тъпи игли с голямо ухо, които да са и къси, за зашиване на плетиво с къс конец. Такива късички конци, ги оплитам с кука, но много по-лесно и удобно е игла. Затова си направих чимширена игла. Стана много приятна и удобна. Използвах клонче с естествена извивка. Simple Smile

разгледай иглите за гоблени - тъпи са, с голямо ухо и са сравнително къси.

# 226
Имам етаминени игли, най-различни размери, но в техните уши не влизат дебели прежди. Имам една дебела с голямо ухо, дълга 7 см и все ме дразни, като остане твърде къс конец.  Имам и пластмасови, но пак са дълги.
Тази, която си измайсторих, е дълга 3,2 см, в ухото й влиза дебеличка прежда 230м/100гр. Стана много приятна. Ще я снимам да в я покажа. Направих си и още 2 дървени игли. Много добре се пъхват в бримките, тествах ги. Аз се забавлявам, обичам да си правя мини инструментчета от чимшир, дървесината е здрава, жилава, със зърнеста структура и е много приятна на допир, има мекота. Направих си и поредната миниатюрна 'вилица" за  пикиране на мини  разсадчета. На ръба съм да си направя и 5 игли за плетене, но тук нямам толкова дълги, прави и с подходяща дебелина клонки.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 16:56 от Diorela

# 227
бамбукови искаш ли?
комплект от пет, чорапни. Wink

# 228
Аз нещо бъркам при зашиване на снудове - ръба е по-дълъг от останалата част и не знам как да го коригирам.

Вие зашивате края от който започнахте с края където свършихте? Възможно е едното по-стегнато, а другото по-хлабово. Тогава преди трапосвайте, като равномерно да разпределите, а след това зашивайте.

# 229
Добри, ти не ги ли ползваш, не ти ли трябват? Ще ми е интересно да ги пробвам. Бамбукът няма мекотата на чимшир, но пак е нещо дървено.

# 230
Браво за майсторството за иглата
Аз са Коледа получих измайсторена от детето купичка за прежда ( но настоящото кълбо, бивш мъфин не е промушен)

# 231
Браво на детето! Повечето възрастни не биха се справили да направят такава хубава купа.

# 232
  • Варна
Happy, купата е страшна! Браво на детето - за идеята и за майсторлъка!!!

# 233
Благодаря ви Heart Eyes беше се постарала да проучи за аксесоар, който да е уникален Wink от полимерна глина е

# 234
Добри, ти не ги ли ползваш, не ти ли трябват? Ще ми е интересно да ги пробвам. Бамбукът няма мекотата на чимшир, но пак е нещо дървено.

преди време писах, че от склада под моста Чавдар си купих бамбукови игли за чорапи, а ти написа, че ти е интересно как се работи с тях. може да не са били тези думите, но прояви интерес. Simple Smile и аз изпратих половинЪТ да купи още един комплект. да има за подаръци. Simple Smile

# 235

преди време писах, че от склада под моста Чавдар си купих бамбукови игли за чорапи, а ти написа, че ти е интересно как се работи с тях. може да не са били тези думите, но прояви интерес. Simple Smile и аз изпратих половинЪТ да купи още един комплект. да има за подаръци. Simple Smile
Къде се намира точно този склад?

# 236
Ехаа, уредих се !
Спомням си, като написа за този склад. Гледах го, май беше трудно да се добере човек до там без кола.
Освен да се реванширам с вълнени чорапи... Simple Smile

# 237
Да, къде е тоя склад? Казвай веднага Simple Smile , че аз нямам какво да предложа и ще трябва да си купя сама Wink

# 238
ииии, не давате да ви се подмажа значи....
наистина е сложно да се обясни и недостижимо без много шляпане из локвите, ако си без кола. Sad да не говорим, че повече прилича на битпазар отколкото на склад...
да засиля половинът да купи още ако има и ще ви разпращам?
 Simple Smile

# 239
Аз куки не ща. Искам да позвпам прежди, ако има нещо интересно...че по магазините опоскано...но заредих пак от t-shirt yarn, ще направя малко кошнички за Великден сега Simple Smile за подаръци Simple Smile коледните панери се харесаха , а се плете лесно и е ефектно

Общи условия

Активация на акаунт