Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 41 548
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, пощурявате ме с тези малки обръчи.  Плета си с 5 куки без проблем, удобно ми е, ама като видя някаква хубавиня, все ми се  иска да я имам... С метална корда ли са тези обръчи?

Флоксче, рускините го наричат Обвязка горловины , ложная кеттлевка. Изглежда като на готовите купешки пуловери.  Потърси в тубата клипове, които ти харесат.
Ето един  клип :

И още един:

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 23:05 от Diorela

# 76
Тази я гледах, много обемиста идва за моя модел. Исках бието да е като продължение на самата плетка, съвсем незабележимо и (уж) просто Grinning

# 77
..

Хибискус, допълвам се. Сетих се за коя прежда питаш, аз също я гледах. Беше или на плета.бг, или на хобиярн.ком.
Намерих
https://performanceyarn.bg/produkt/wooly-cotton-2/

Някой плел ли е с тази, би трябвало да е мека, знам ли.. глася я за жилетка, че не ми се трепери как я пера всеки път.

# 78
Флокс, ето един сайт на Любознателна с доста варианти за  изплитане на бие.
https://ljuboznatelna.blog.bg/hobi/2010/02/19/pletivo-oformiane- … 356?reply=3946550

Пробвай ги с мострички, за да си харесаш.
На мен ми хареса и идеята на Диляни.

ПС В сайта е посочено същото
Цитат
Изваждане на бримки от лицевата страна. В този случай първия ред се плете опаков, следващите по схема.
Явно това е тайната на доброто бие.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 00:09 от Diorela

# 79
Току що си купих три кълбенца за по два лева от тази прежда. Просто дебелината, мекотата и цената ме изкушиха, но нямам идея какво да изплета. Сигурно ще е шапка, шал... Няма да ми стигне за тези жилетки, които бяха преди няколко страници, които се плетат в правоъгълник и после се зашиват в крадете, нали?

# 80
300 грама при 75 метра/100 гр ще стигнат за шал или снуд. За жилетка трябват поне 700-800 грама, зависи от размера и плетката.

# 81
Може ли да ми препоръчате лесна и най-вече изпробвана схема за жилетка. Искам да опитам, на обръч колко см. да плета ?
За каква прежда да гледам някаква вълна с акрил, искам след време като се науча да си изплета една хубава жилетка от мохер, ако щете вярвайте, но ми е мечта !

# 82
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
от миналата година имам плетачна машина и чак сега намерих достатъчно свободно време да се заиграя с нея. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

резултатът е - един следобед в разучаване на основните стъпки; половин час за изплитане на един двуметров шал - от 100 грама прежда, много подобна на Йори, но доста по-тънка.
сега обмислям да му заплета по едни маншети да стане това. Simple Smile

може би скоро ще започна да досаждам, но истината е, че много се забавлявам. Simple Smile

# 83
Много се чудя за машина и аз.. особено ме печели “двуметров шал за половин час”..
Добре, покажи, разкажи, скъпи ли са машините?

# 84
честно казано - не знам.
миналата година си купих някаква украинска. половинката я видя и не я одобри. намери ми друга, по-автоматизирана. втора употреба е, не е нов модел,  не знам каква е цената Simple Smile
дописвам се Simple Smile има я в музея на машините за плетене Simple Smile Simple Smile
https://www.knittingmachinemuseum.com/passap-automatic-with-ribber

засега повече се боря с нея, но и се забавлявам. Simple Smile
това е моята сладурана.

засега имам известни трудности с последните бримки от двата края - понякога ги изпуска и ми усложнява живота.
има едни ограничители, които би трябвало да подсигуряват срещу изпускане на бримките, но нещо не се справят.

играя си и пробвам как ще е през игла, с по-малка и по-голяма плътност... забавно е.

Simple Smile установих, че ако плета с по-рехава плетка, а след това сменя на по-гъста, крайната част се навива и става много интересен завършек на плетивото. Simple Smile
тук просто е навито, но с по-плътна плетка става много красиво.
Скрит текст:

има книжки с инструкции, има плетки и моделчета. има даже модел за плетене на чорапи. Simple Smile
и тези страшни кройки, за които писа хепи Wink

# 85
Момичета, честита Коледа!

Добри, приятно забавление! Виж това, предполагам, че и твоята машина има такъв дунапрен. Провери дали е за смяна, ако има.

https://spongebar.com/

# 86
слънце, моята е мой набор, няма нищо дунапренено, нищо пластмасово в работната част, машината е хала.
ограничителите са метални пластини, които затискат иглата да не се огъва нагоре, защото така се отварят кукичките и изпуска бримката.
бащицата наш я прегледа и установи, че изпуска когато съм особено усърдна и бърза Wink с плетенето.
трябвало да съм умерена, плавна и по-малко ентусиазирана.
Wink познаваш ме - и в бъдеще ще изпускам бримки.
Simple Smile благодаря на всички, опитали се да помогнат със съвет. Simple Smile

# 87
Ха ха ха, познавам те, госпожо Бързакова. Joy

# 88
Розовото - нещо не се справям с маншетите.

Новите шалове

левия е на 120 машинни игли, през игла (реално са 60), 350 реда,  дълъг е 150м. и тежи 138 грама;
десния е пак на 120 машинни игли, но през две игли (реално са 40) пак 350 реда, но е дълъг 2,10 и тези 108 грама;
от бобината имаше още и започнах трети шал - настройките са като на втория шал, но стигна само до 158 ред и свърши преждата. направих едни снуд. Simple Smile
преждата е купувана отдавна, мисля, че е мерино или някаква друга мека вълна. не ѝ личи много, но шоколадова на цвят.

плетенето с машината е голяма играчка.  Simple Smile
когато се усъвършенствам с шаловете мисля да опитам и шапки. Simple Smile имам разни детски преждици на точки, меланж...

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 20:35 от st. Dobri

# 89
Ето и моето....

Общи условия

Активация на акаунт