Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 41 567
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
снуд? Simple Smile сигурно много ще топли. Simple Smile

с чувство за изпълнен дълг и норма грабвам едно малко бейлисче и сядам да ровя в нета за информация как се плете шапка с машина за плетене. Simple Smile

# 91
Браво
От мен кутийка

# 92
  • Балчик
Чудна кутийка, останали са ми и на мен остатъци от трикотажна прежда, само и време да намеря...Laughing

# 93
Да, е с дъно и капак става за нула време Simple Smile Но нещо не ми се нрави цената им Simple Smile
Ще си плета дъно Wink

# 94
  • на острова на мечтите
Добри, аз тъкмо се зарових в нета да си търся плетачна машина и ти май ще ме откажеш... Искам да плета блузи... И дори започвах да се питам, как се правят извивки и биета...
Още съм на ластика аз... Blush

# 95
  • Бургас
Добри, аз тъкмо се зарових в нета да си търся плетачна машина и ти май ще ме откажеш... Искам да плета блузи... И дори започвах да се питам, как се правят извивки и биета...
Още съм на ластика аз... Blush
Как ще се откажеш? Добри сега прохожда и въпреки това е голям стимул. Майка ми имаше машина и плетеше много блузи, но аз само преведох ръководството и после носех плетените блузи. А сега, както си мислех, че трябва да я метна машината, така се появи Добри и започна да ме гложди интерес. Всички с машините започват от А,Б и ако не им мине меракът,се научават. Успех!

# 96
  • на острова на мечтите
Armeria, аз много мераци имам... Времето не ми стига... Ще чакам някой с опит да сподели повечко и тъй и тъй сме арестувани в къщи, ще взема да пробвам.... Засега правя маркетингови проучвания...

# 97
Като знам моя опит с шевна машина, ясно е,че машината не е кой знае какво улеснение Simple Smile човек трябва да си умее

# 98
не разбрах защо да те отказвам?
аз много се забавлявам и даже се притеснявах да не досаждам с ентусиазма си... Simple Smile
плетенето с машина е много забавно, освен, че е и бързо Wink
намерих едно клипче за шапки - ще го пробвам, намерих друго, мацката обяснява, че ѝ е по-лесно да изплете ластика на ръка и след това да изплете предници, гръб, ръкави... - и това ми се иска да опитам...
много искам да опитам и ажурни плетки. тази ми е легнала на сърце, но трябва първо да разуча, Simple Smile да опитам на по-нормална прежда и след това ще го опитам на silkhair super kid mohair with silk Simple Smile имам три кълбенца по 25 грама Simple Smile червени. Simple Smile

изобщо, имам планове като за две години. времето е по-малко Sad

# 99
  • на острова на мечтите
Dobri, аз като чуя че се иска време и се разколебавам... Имам две платна за рисуване... Един корен от маслина за скулптуриране... Искам да изтъкна предницата на една блуза на стан... И двор с цветя ... И домашни китки.... И за шиене имам идеи... Абе моите планове са за десет години...
Ще видя след Нова година. Така или иначе сега пратките са в застой.
Много хубав шал.
Аз съм си изплела няколко вече. А и шапки бол. То не че имам къде да ги нося. Тук жеги през по-голяма част от годината.

# 100
Сега е сравнително по-лесно  да се научи човек, има  клипчета.  И аз лятото си купих, че все ме теглят тънките прежди, а на ръка си е много плетене. Моята плете относително тънки прежди, най-дебелите са 300 м/ 100 гр.
Оплетох 2 триъгълни шала и я прибрах, че няма място.
Още търся подходящо място за закрепяне, че стегите не могат да влязат на холната маса. Шаловете ги изплетох, като подпирах с едната ръка да не шава. Нямам и място, където да я разпъна да си стои, трябва все да разпъвам и прибирам, а прибирането си е голямо приключение - да откриеш коя джаджа къде точно стои.  Ядосвам се, че е еднобърда, опитах да си купя второ бърдо от Англия, ама англичаните са толкова некомуникативни и не успях ...
Ядосвам се и, че има адски много приложения, не е само машината. Една шейна за смяна на цветове, друга за ажури, трета джаджа за прехвърляне на бримките от едно бърдо на другото, самото второ бърдо  също е отделно приложение, нови перфокарти, машинка и "листи" за перфокарти, отделни упътвания за всяко едно нещо и да се научиш как става, навивачка за кълбета и още куп други ...
Като ги гледам, ми се иска всяко едно да го имам.

И за всяко това трябва да се внимава при покупката дали си има всичките допълнения, че повечето, които продават, са ги изпозагубили, дори не знаят какво трябва да има в кутията.
То си е направо някакъв отделен пазар, който не е в България. Тук почти нищо не се предлага. И няма майстори у нас, които да ги ремонтират, да ги сервизират. Справяй се сам.

Изгледах купища клипчета лятото, научих това, онова. Но не е лесно да се плетат блузи. Нали ми се иска да са с красиви ръбове, трябват си точни и добри изчисления.  
Сещам се, че дори Анжи наскоро написа, че изчисленията на машина са по-различни и ръкавите на пуловера на мъжа й са станали малко по-дълги, отколкото е искала.

Вярно е, че е забавно, но въобще не така, както си го представят някои, че само джиткаш насам натам и плетивото взело, че станало. Иска си много ръчна работа, която трябва да се научи как става.

Нямам и подходяща прежда, трябва да купувам, а не мога да реша каква искам.

И на мен много ми хареса ажура на белия шал, който Добри е пуснала. Лятото попаднах и аз на тази плетка, но тя е с перфокарта, която  човек трябва да намери и да си купи. А аз още не съм стигнала да се науча да плета ажури с перфокарта.

ПС А като се сетя колко прежда за ръчно плетене съм си накупувала, има да плетааа .... Май скоро няма да се сетя да вадя машината.
Пък и колко трикотажни платове за шиене ме чакат...

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 00:41 от Diorela

# 101
изглежда, че може и без перфокарта.
Wink моделчето го има в книжкатана моята хубавица.
утре ще се упражнявам. Simple Smile

# 102
Може ли да ми снимаш тези указания и да ми пратиш на ЛС?  Също и чорапи как се правят. В моята книжка няма такива модели. Само с перфокарти и отделна шейна ( карета) за ажурите.

Току виж зарежа ръчното плетене и извадя пак машината, за радост на ММ. Joy
Ама къде ще я закрепям, нямам идея.

# 103
  • на острова на мечтите

Ето какво намерих в Амазон.
Доста сложно ми изглежда.

# 104
Предполагам, че всеки модел си има конкретно аксесоари, има и общи, разбира се. Трябва да се гледа внимателно има ли всичко.

ПС Аз бях попаднала на този шал. като гледам, плетката е същата, като на Добри, само между мотивите е оставяна малко по-дълга нишка и стоят по-открояващи се.

Мисля си, че може и на ръка да се изплете. Интересно ми е да опитам на ръка. Ако някой знае как, моля да сподели.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 02:19 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт