Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 42 387
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Мира, благодаря!

# 121
Phloxx, моля, радвам се! Ако ще плетеш така ръкави, ще стане. Само може да се вземат по-тънки игли, тъй като почти при всички плетенето вкръг е по-стегнато. Само в начало ще е кофти плетене, докато наплетеш малко.

# 122
Анжи, пак ме шашна с нова информация Hug Не се бях замисляла за това, но имаш право, като плета само лицеви бримки в кръг, наистина е по-стегнато.

А новата жилетка я плетя с дебела прежда. Благодарение съветите и безкрайното търпение на Диорела, крайните ми бримки се получават еднакви и равномерни, ура! Но бримките са ОГРОМНИ Blush Дърпам и опъвам преждата колкото мога, не помага. Ето да се посмеете Joy

# 123
Флоксче, радвам се, че съм помогнала. И аз научих много неща от хората в тази тема, особено от Анжи и помагам, колкото мога.
Потренирай малко с 5 куки, ще свикнеш.  
Бях правила снимки за някого как държа куките, пак ще ги пусна, да видиш. Мисля, че се разбира как кръстосвам куките, за да се подпират сами една в друга да не падат и с кои пръсти къде държа и как притискам куките.

Скрит текст:

Жилетката става хубава!

Весело посрещане на НГ на всички!!!

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 13:44 от Diorela

# 124
Аз доста неща научих от руските плетачки. В свободен достъп има много информация. От Ольга Кондратьева в ютуб много неща научих. Сега като имам машина, повече следя от такива плетачки.
Кто моите последни неща. Кашмирен пуловер 280 гр. размер 50 , лек оверсайз. Дълга жилетка за майка ми , тя е с голям бюст - 58-60 размер, 700 гр мерино Кешвул. (Жилетка плетох на еднобърдова машина)

# 125
И цвят, и модел, и състав, и изпълнение- прекрасни

# 126
Наистина прекрасни. За пореден път се убеждавам, че кашмирът е изключително лека и въздушна прежда.
Моята първа блуза от мерино стана дотук 500 гр., но е с къс ръкав засега. Остана още 200гр. прежда за ръкавите, ако евентуално реша да ги изплета дълги Joy Още го мисля, голяма борба ще е там.
Преждата е плътна и много силно пресукана. И преждата, и готовата плетка се усещат не като вълна, а като плътен памук, чак се усъмних да не е лъжлив етикета. Горих конец, мирише си на вълна, а на пипане е много странно. Не е и като студена вълна, там все пак също се усеща вълната на пипане.
Ще видим като я облека колко ще топли.

# 127
  • Балчик
anji75, с ръка сякаш не си го пипала! Чудни са!
Ольга Кондратьева аз също я следвам, за  такива майсторски висоти-само мога да мечтая.
Може би тя само с това се занимава, наистина завиждам! Личи си професионализма и желанието.

# 128
Анжи, прекрасни, както винаги 😀

В ютуб следя каналите на Ирина Шургулая, Alina Vjazet и още няколко други.

ПП. Забравих Миша, Миша ..... хем е мъж, хем е млад, а и плете. Какво друго мога да си пожелая 😁😁😉

# 129
Много ви благодаря!
Да, при Шаргулая , хубави съвети.
Точно с това се отличава мерино от вълна. Едното е друга порода на овцете и Самара обработка на вълна. Но такава пружинеста прежда е самопри такъв вид усукване на мерино. Ако ще вземате мерино 1500м/100  в много ката, няма да е такъв ефект. А ако мерино 2400-3000м/100гр и на много ката, ще е масло, резултата ще е различен. А например при Галя има обикновена вълна, пак е италинска, тя на структура като е на повече позната. От нея плетох един пуловер по поръчка и предупредих хората, че ще боцка, но в крайне сметка останаха доволни.

# 130
  • София
Здравейте!
Отлежава в шкафа ми това кроше и все не мога да му измисля приложение, моля за идеи. Не съм много веща в занаята, до сега съм плела на една кука няколко чанти, покривчици и един мини дракон Stuck Out Tongue Winking Eye. Но толкова тънка прежда не знам какво да я правя.
https://static.onlinetrade.ru/img/items/m/pryaga_dlya_vyazaniya_ … oviy_383792_1.jpg Не ми даде да кача снимка от телефона, преждата е същата, 16-ти номер, но цветове пепел от рози и бял.

# 131
Горчива, не съм майстор на една кука, но тази прежда е основно за плетене на една кука. Основно знам, че я използват за ажурни салфетки( така ли е на български🙈). Но намерих лесна жилетка за лято, май от тънък памук

В темата има много майстори на една кука, ще ми поправят.

# 132
След празниците ще подхвана терлици с тунизийска кука. Някой плете ли така? Да дава акъл

# 133
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
само такова май не съм опитвала Simple Smile
показвай - ще си правим компания. Simple Smile

# 134
Показвам произволен клип, че съм на път и нета е мъка https://youtu.be/xyXgOW0rv-Y
Една кука, но дълга. Нанизваш целия ред на нея, после вадиш. Има прекрасни терлъци с тази техника Simple Smile Изглежда много интересно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт