Помогнете Фурна с вентилатор Горение

  • 4 335
  • 15
  •   1
Отговори
  • Мнения: 136
Здравейте.Можете ли да ми кажете фурната как да я използвам пълноценно тъй като до сега съм имала обикновенна печка.Включвам да пека баница с вентилатор на предварително загрята фурна на 180 градуса с долен и горен реотан и не ми се получава.Слагам кекс пак същата работа.На втория ред слагам тавите.Помогнете ми нищо не се получава.!?

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
Не помня да съм имала проблем при преминаването от обикновена фурна на такава с вентилатор.
Баница аз не пека в предварително загрята фурна. Просто слагам баницата и тогава включвам на горен и долен + вентилатор 180 градуса.
За кекса имах неуспешни опити и стигнах до: Загрявам фурната горен и долен + вентилатор 180 градуса. През това време правя сместа. Когато сложа кекса включвам само долен реотан /нямам опция за вентилатор там/. Така пека почти до готовност. Кекса надига, изпича се отдолу. Когато  е вече на положение "суха клечка" или почти, ако е необходимо пускам за кратко горен и долен реотан + вентилатор за да се зачерви отгоре.
Така съм пекла в 2 фурни с вентилатор. предишната NEFF и сегашната AEG.

# 2
  • Мнения: 7 848
Принципно вентилаторът прибавя още едни 200 градуса отгоре.
Специално за горение, опитай без вентилатор в началото докато и хванеш печенето.
На най старата ми фурна в книжката за печивата, които трябва да се надигнат бяха дадени програми без вентилатор.
Направи кекс на 180 само на горен и долен без вентилатор на второ ниво, и без да отваряш фурната първите 20 мин. Е, малко по дълго ще го печеш, примерно 45 мин. Но пробвай.
Ако имаш книжка виж там какви програми са дадени за печивата.
Ако нямаш потърси в интернет, като напишеш марка и модел на фурната.

# 3
  • Мнения: 52
Принципно вентилаторът прибавя още едни 200 градуса отгоре.
Специално за горение, опитай без вентилатор в началото докато и хванеш печенето.

20 градуса добавя, не 200 😊
Подкрепям другия съвет. 15 години имах Горение и бях много доволна. Кексове и баници печах без вентилатор, поставях ги в предварително загрята фурна и не съм имала издънки. Програмата с вентилатор е удобна за печене на 2-3 етажа - опция, която ползвам много често. Така приготвям месо и зеленчуци за гарнитура едновременно или пък дребни сладки, или две-три платки за торта. Всяка фурна има специфики и иска време да ти опознаеш и свикнеш. Ще има и неуспешни опити, няма как 😊

# 4
  • Мнения: 7 848
Да, благодаря. Прибавила съм още една нула за разкош.😂

# 5
  • Мнения: 3 730
Имаме Горене и я ползвам без вентилатор.Всичко се получава.Трябва да имате книжка с инструкции.

# 6
  • Мнения: 46 516
Нашата е Горенье, отлично работи, всичко на вентилатор печем (този знак, без горно/долно).
Баница печем бавно, на 120 градуса, на предварително загрята, до готовност.
Кекс на 180 градуса, без предварително загряване, 30 мин. и оставяме 5 мин. вътре след като я изключим.
На ниво 2.

# 7
  • Мнения: 16
И аз съм с горение и отначало имах същия проблем с баници, кексове и сладкиши. Вече пека на най долно ниво с горен и долен реотан и всичко ми се получава. Ако сложа на по-горно ниво, остават сурови отвътре. Ако пека с вентилатор пак слагам на най-долно ниво или предпоследното отгоре надолу и пускам на по-ниски градуси.

# 8
  • Мнения: 583
И аз пека всичко почти на най-долно ниво с горен и долен реотан включени. Ако включвам вентилатор, намалявам малко обичайната температура за печене. Баници, кексове и подобни печива пека винаги на предварително загрята фурна на най-долно ниво без вентилатор(едно време баба ми правеше прекрасни баници във фурна с печка на дърва и това предполага винаги фурната да е била предварително загрята). Вентилатора обикновено включвам, когато пека нещо, което може или е желателно да се пече на висока температура и сравнително кратко(например тиквички).

# 9
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 279
На моята Горение има две позиции на копчето, които зи приличат. На едната нищо не става, на другата готвя всичко. Вижте хубаво в книжката картинките в квадратчетата.

# 10
  • Мнения: 7 848
Нашата е Горенье, отлично работи, всичко на вентилатор печем (този знак, без горно/долно).
Баница печем бавно, на 120 градуса, на предварително загрята, до готовност.
Кекс на 180 градуса, без предварително загряване, 30 мин. и оставяме 5 мин. вътре след като я изключим.
На ниво 2.
А показаният знак не е ли вентилатор с горен и долен реотан?
Защото има и такъв вентилатор с черта отдолу, който според мен беше долен реотан с вентилатор.

# 11
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 279

Малко ми е изтрито, но на тази готвя основно.

# 12
  • Мнения: 46 516
А показаният знак не е ли вентилатор с горен и долен реотан?
Защото има и такъв вентилатор с черта отдолу, който според мен беше долен реотан с вентилатор.
Не. Това е вентилатор със заден реотан. Този, който е на стената с/у вратата.
Когато има горен или долен e с този знак.
При нас няма вентилатор с горен и долен.

# 13
  • Мнения: 7 848
Благодаря, Човече.
На предната ми фурна имах
такъв и беше с трите реотана. Сега явно е само заден, помисли, че пак е с три защото рязко се намаляват темп. при печене. Говоря за символа с вентилаточето.
Сегашната ми е модел Инфинити.

# 14
  • Мнения: 17 987
А имат ли пиролиза вашите? Как се справят с нея, доволни ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт