Предлагам в отделна тема да обсъждаме ураническата астрология.

Струва ми се, че транснептуновите са по-подходящи за анализ на събития от глобален характер. Например мидпойнт точка на Овена/Купидо едно от значенията е Брак. Не ми се вижда логично нещо на глобално и трансцедентално ниво, да е индикация лично за брак именно на землянинът Димитър. Примерно.
Те са част от слънчевия спектър и ефекта им до колкото съм тествал работи и на личностно ниво. Помня конкретен пример за човек с транзит Адмет/Сатурн и проблем "запек", същата тази комбинация на глобално ниво са всички сегашни ограничения, които метафорично представляват един глобален запек, всичко е толкова забавено че направо е спряло.

Който открие метода на прогностика използвайки полусуми и така наречените уранически точки, ще си потвърди че работи на 100% без изключения.

Най-вероятно и с даденият от теб пример на лично ниво за запек, е възможно да е въпрос на други мидпойнти участници в картинката. Цялостен мидпойнт анализ. Не се занимавам с медицинска астрология, не съм лекар, но от обща медицинска астрологична култура знам, че оста Телец - Скорпион се свърза с червата.

Предпочитам да следвам разглеждането на мидпойнти в някаква йерархия, за да не стане някаква манджа с грозде. От пиле мляко и накрая някакъв информационен хаос. На лично ниво, в човешкият живот планетите до Сатурн, са това което може да охарактеризира личната реалност. Това е и причината досега да не анализирам мидпойнти с участието на транснептунови, защото ако Уран, Нептун, Плутон описват надличностното, глобалната конюнктура и са своего рода колективния ум, творчески способности, сила,  в един астрологичен анализ, какво би трябвало да правят транснептуновите ? На лично ниво. И Уран, Нептун, Плутон стават по лични,  с участие на лични фактори. Предполагам това е възможно да важи и за транснептуновите.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 06:14 от starinthenightsky