💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 983
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Зъболекар съм, ортодонт 😉

Не беше ироничен въпроса. Може би нещо от предишни постове, но най-вероятно съм се объркала нещо. Извинявам се. Не знаех, че ще го приемете така.
P.S : сега видях , че съм искала да напиша fishy
Защо така решихте ?Аз задавам въпрос ,едва ли ако съм лекар щях да питам.Интересуваше ме упойката ,тъй като от нея се притеснявам най-много,а по-добро мнение от раждала жена с цезарово сечение няма .

Благодаря много за съвета ,още утре ще се посъветваме ,ако не направо ще подпишем ,а сватба ще правим по-натам 😁

# 436
  • София
vdgvdg, по описанието ти - точно тапата ти е паднала, 100%. Може и да не е цялата, а само частично.

Разбирам ви с терзанията покрай избор на дата. Доста отговорно ми звучи, но за всяко дете ще бъде най-правилната дата.

Аз последните 3 дни се напънах и купих всичко, което ми трябваше за да съм спокойна, че вече мога да раждам. Мама днес също е взела прежда за одеялото за изписване и има време да го изплете. Днес извадих дрешките от баткото и ги сортирах, от утре започвам да пера и подреждам.
От другата седмица мисля да се отдам на йога, разходки, време с приятелки и да гледам и слушам семинари свързани с раждането. Силно се надявам да вляза във февруари бременна, но започвам да се съмнявам.
Сега получих и необработените кадри на бременната фотосесия и съм много доволна, страшно ме заредиха. Винаги съм си мечтала за снежна такава и точно в деня преди уговорената ни дата заваля сняг, та имахме късмет. От тогава насам даже не е валяло.

# 437
Момичета, как стои въпроса с припознаването на детето от бащата. Понеже с него нямаме брак, а и не смятам да си причинявам в близките месеци да сключим. Разбрах за някакъв документ, заверен при нотариус, но това вярно ли е, кога трябва да го свършим, кога се носи в болницата. Абе, като цяло всичко ме интересува 😃 Ще раждам в ОБ-Варна, ако има някоя мама, раждала там ще е полезно, а и не само там.
Ако нямате брак с бащата на детето отивате при нотариус с вашите лични карти и се пише декларация за припознаване на детето от него и преди раждането се дава в болницата зада отбележат в акта за раждане това работя при нотариус съвета ми е преди да е дошъл момента да го имате Simple Smile Успех
Скрит текст:
Здравейте и благодаря за новата тема
За кг съм +13 и докторката ме мъмри на всеки преглед. Качвам основно последните 2-3 месеца по много 😁 ама и си хапвам де, не е изненада.
За обиколка не помня, май бях 105 на последния преглед, не знам от колко тръгнах.
Тазобедрените стави ме болят ужасно и дори след една лека разходка не мога да си намеря място да се настаня удобно.
Аз съм от Бургас и ще се радвам ако има и други бъдещи майки от тук да споделят къде се следят и къде мислят да раждат.
Аз съм от Бургас

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 07:40 от AnMary

# 438
Аз бях секцио, но с пълна упойка- никак не ми хареса Simple Smile но при мен нещата никога не вървят по план , така че беше очакваемо. Относно датата и при мен е сложно- не съм се интересувала от номерология , но ми е важно да е февруарско водолейче, само че и аз и таткото, и дядовци и други членове на фамилията сме февруари и е много сложно да се избере дата- хем да си празнуваме заедно празниците, хем ти да си има собствена дата. Терминът ми по ПМ е 23

# 439
Ужасно е това да избираш дата за секцио. Моля се моето бебче да се обърне, че е седалищно и да родя естествено, нормално.... Стресирам се безумно от секциото, така да искам да го избегна. И ме е яд на българските лекари, че въобще не те подкрепят. Даже имам чувството, че колкото повече им плащаш, толкова по-зле се държат. Днес си мислех, че навсякъде като те видят бременна и се държат с теб като писано яйце, освен АГ Тата. Момичета, вие по желание ли сте секцио или по мед. Причини?

# 440
Аз съм по медицински причини и въпреки това всяка баба и лелка ми обяснява да не се лигавя и да не се бъркам в божиите работи с разни операции 😂😂

Относно седалищното ,не знам колко се практикува у нас, но в чужбина не залагат веднага на секцио.⬇️⬇️⬇️
https://youtu.be/98jE6A0g23E

# 441
Аз първия път преносих, моята лекарка беше много за да родя естествено, въпреки, че съм много малка и всеки друг лекар като ме видеше казваше "оо ти ще си секцио, едва ли ще можеш нормално". Е оказаха се прави, но тя до последно ме чака... Сега тъй като съм 1 година след първото раждане, не мога и да помисля за нормално... Но да ви кажа който иска секцио ей така по желание е луд😀 според мен поне. Мен много ме болеше след това, може би месец... жените, с които лежахме на другия ден бяха като пушки, а тези с операциите ходехме като бабички😃

# 442
И аз съм по медицински причини + уж едро бебе и не искат да рискуват до термин и с естествено раждане.
Аз избрах дата, но с моя късмет бебето ще реши да излиза по-рано. Просто си знам.

Dayane, не знам. Не ми се струва много рано, пък и повечето казват, че щом влезеш в 36та вече е окей. Естествено, зависи и от теглото на бебето.

Сложно е, ти питала ли си какво искат в АГ Варна да носиш? Говорих с една приятелка, която ражда там лятото, каза, че само за бебето носиш неща - дрешки, помпа, памперси. Ще потвърдя, живот и здраве, като отида другата седмица.

# 443
И аз съм по медицински причини, но не го приемам като нещо негативно. В крайна сметка е мой избор да пазя себе си, за да мога адекватно да се грижа за бебка после.
На баби, лелки и т.н изобщо не казвам ... тази информация не ги вълнува, че камо ли и да ми дават акъл ... най-обичам такива доброжелателни съвети и натрапване на разбирания от памтивека. По-любимо ми е само като ми кажат “облечи се, студено е” 😂

# 444
Момичета, а случайно тези от вас, които са по медицински причини за секцио - има ли някой, на който му препоръчват секцио заради омотана пъпна връв няколко пъти около врата на бебето?
Като бях на фетална  ми вкараха мухата, че било така при мен и заради това казаха ако не се отмотае по-добре било секцио. Но пък АГ май не мисли така, ще питам пак. Но споделете ако някой е в подобна ситуация.

# 445
Аз ще бъда секцио (второ). Първото секцио беше преди 4 години и половина. С конизирана шийка съм, която след конизацията е деформирана и скъсена. И с двете бременности направихме превантивен серклаж. Лекарят ми каза, че с моята шийка е препоръчително секцио, защото може да се получат усложнения при нормално раждане (не задължително, разбира се ). Не зная доколко бяха достатъчно основателни медицински причините, но изобщо не съм се колебаела за секцио. При мен насрочената дата ми действаше успокояващо, защото знаех кога и как ще се случат нещата, нямаше напрежение и паника. Може да звучи малко еретично, но дори и без наличие на медицински причини, вероятно пак бих избрала секцио. Не бих упорствала на всяка цена или чакала до последно за нормално раждане дори при наличие на минимален риск. Не че секциото няма рискове. Напротив, това си е сериозна коремна операция. Но пък понякога е по-добрият вариант и за майката и бебето. Възстановяването и болката след секцио очевидно при всеки са различни. Много е важно бързо да се раздвижиш след реанимация. Колкото повече се движиш първите дни, толкова по-бързо се възстановяваш.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 19:22 от sirena_

# 446
Ами аз случайно се изцепих пред баба ми, че ще знам кога ше се роди, нали операция ще е. И като се започна всеки път "еее кво толкова, айде роди си нормално" 😂 майка ми имала същиия проблем 3 деца била родила нормално.. майка ми ми каза да си раждам секцио, да не слушам глупости 😂 ама всеки път не ме пропуска бабата с разни "ти нищо, че беше за задържане , може да преносиш" или "то сега много празници, може с името да си дойде" .. тотално игнорира реалността 😂😂

# 447
При мен е заради очите, но и аз като Сирена може би така или иначе бих избрала секцио. За омотаната пъпна връв съм чувала, че препоръчват когато е повече от един път или е по-къса.
vdgvdg аз ей така реших да покажа на бабата на ММ роклята за изписването, да се зарадва уж, че само питаше дали съм купила дрехи. Сега всеки път като ме види ми повтаря как трябва да взема друга рокля, тази била огромна, за кръщене била 🙈  ..... 56 е ... цялата рокля е една педя 😂 Затова си трая вече, искаше да види количката .. казах, че не е сглобена, не мога да слушам обяснения и за нея.

# 448
Здравейте, пиша за първи път , за да се допитам до повечето от Вас. Термина ми е за 14.02.2021г. От септември показателите хемоглобин и хематокрит ми падат с по няколко единици всеки месец, въпреки приема на феретаб , който ми е предписан от моята АГ. Долната граница е 120 моя показател е 104 . Днес бях на хематолог, който ми пусна и B12 и отделно желязо, които бяха ок. Само че иска да ми влее банка Феринжект 500 . Въпроса е че всеки с , който говорих казва да не ми се влива. Имало странични ефекти и тн. А аз като цяло и не бих казала, че се храня както трябва , за да си набавям необходимото желязо.... Сега се чудя какво да правя...

# 449
Ако под “всеки с който говорих” визирате други хематолози, различни от първия - ок, значи може би нямате нужда от тази терапия, но ако този “всеки” е съседката на братовчедката на колежката ... то тогава е същото като да направите каквото някой непознат напише тук. Ако имате съмнение потърсете второ мнение, но професионално, от лекар-специалист. И се хранете пълноценно 😊 това може да се постигне с най-различни диети. 
Здравейте, пиша за първи път , за да се допитам до повечето от Вас. Термина ми е за 14.02.2021г. От септември показателите хемоглобин и хематокрит ми падат с по няколко единици всеки месец, въпреки приема на феретаб , който ми е предписан от моята АГ. Долната граница е 120 моя показател е 104 . Днес бях на хематолог, който ми пусна и B12 и отделно желязо, които бяха ок. Само че иска да ми влее банка Феринжект 500 . Въпроса е че всеки с , който говорих казва да не ми се влива. Имало странични ефекти и тн. А аз като цяло и не бих казала, че се храня както трябва , за да си набавям необходимото желязо.... Сега се чудя какво да правя...

Общи условия

Активация на акаунт