💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 976
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • Велико Търново
Баткото го мазах с олио, той е февруарче. Но сега като усетих аромата на клоран бебе и реших да взема лосион, тъй като серията няма олио. Всъщност олиа имат само мустела и биодерма... Другите мисля че нямат, а е хубаво за студените месеци да им е мазничко Simple Smile

# 496
Здравейте момичета. Следя ви почти от самото начало но чак сега се включвам. Дано да приемате още мами в групата. Аз съм с термин 6.2.21 и чакам момиченце. Второ детенце ми е и понеже баткото е на 2 годинки и също зимно бебе, имам почти всичко за първите месеци от него. Днес и утре ще подготвям чантата за болницта и пера дрешки. Към въпроса за музикални играчки - на мен ми се случи по незнание да сложа играчка която е имала малка електронна музикална кутийка в пералнята и после в сушилнята - нищо и нямаше след това и още си работи. Но въпреки това сигурно си е риск да се пере редовно.
До сега неразположенията са били в рамките на нормалното, като изклиючим едни много упорити хемороиди които по Коледа трябваше да оперират заради тромбоза - всичко е наред вече но взимам мерки да задържа положенето така. Също и малката беше седалищно за доста време и правих упражнения да я завъртя главично. Получи се. Надявам се да си остане така. Тук не ни мерят бебенцата след втората фетална освен ако няма съмнения за проблем, така че не знам колко точно тежи и какви точно са размерите, но се готвя за нормално раждане и лекаря не е споменавал за нужда да обмисляме алтернативи.
Аз също като Scarlett съм в Щатите и още работя на пълен работен ден. С предната бременност работих до седмицата преди термин и се върнах на работа на половин работен ден 2.5 седмици след нормално раждане. Сега, ако не излезе нещо неочаквано, пак горе-долу така ще се получи сигурно. Този път работя от вкъщи заради COVID и е по-добре.

# 497
Здравейте момичета. Следя ви почти от самото начало но чак сега се включвам. Дано да приемате още мами в групата. Аз съм с термин 6.2.21 и чакам момиченце. Второ детенце ми е и понеже баткото е на 2 годинки и също зимно бебе, имам почти всичко за първите месеци от него. Днес и утре ще подготвям чантата за болницта и пера дрешки. Към въпроса за музикални играчки - на мен ми се случи по незнание да сложа играчка която е имала малка електронна музикална кутийка в пералнята и после в сушилнята - нищо и нямаше след това и още си работи. Но въпреки това сигурно си е риск да се пере редовно.
До сега неразположенията са били в рамките на нормалното, като изклиючим едни много упорити хемороиди които по Коледа трябваше да оперират заради тромбоза - всичко е наред вече но взимам мерки да задържа положенето така. Също и малката беше седалищно за доста време и правих упражнения да я завъртя главично. Получи се. Надявам се да си остане така. Тук не ни мерят бебенцата след втората фетална освен ако няма съмнения за проблем, така че не знам колко точно тежи и какви точно са размерите, но се готвя за нормално раждане и лекаря не е споменавал за нужда да обмисляме алтернативи.
Аз също като Scarlett съм в Щатите и още работя на пълен работен ден. С предната бременност работих до седмицата преди термин и се върнах на работа на половин работен ден 2.5 седмици след нормално раждане. Сега, ако не излезе нещо неочаквано, пак горе-долу така ще се получи сигурно. Този път работя от вкъщи заради COVID и е по-добре.
Какви упражнения прави? На мен ми направиха един се с обърнати пози като идеята да се правят два дни на макс и после се почива. Много се надявам и моята бебка да се обърне. В 34седмица е седалищно и в София веднага, ооо супер- хайде секцио. Насрочиха и дата и от една седмица не съм на себе си направо.

# 498
Ще изчакам 11-ти да видим дали се е завъртяло, но ще се радвам ако споделите упражненията. И при мен - оо седалищно, че и родилка над 30 - секцио. Хич не се обсъжда нормално. Пък ме е страаааах. Най вече възстановяването мисля как ще е.

Сега и във фейсбук четох, че се взема олио за зимата, ще взема и него.

# 499
Аз ще следвам утъпканата пътека и отново ще взема хидратиращ лосион, независимо, че е зима. За олиото съм малко резервирана - за мен то омазнява, но не хидратира и в комбинация с топлия сух въздух в стаята според мен ще изсушава кожата. На първото ми дете съм пробвала всичко - олио, крем, лосион. Кремът за мен е с доста тежка текстура и по-трудно се размазва, а олиото поне при нас не действаше достатъчно добре за хидратация на кожата.

# 500
Първите 2 месеца мазах голямата ми дъщеря с ядкови масла и имаше страхотни ползи за нея. Този път мисля отново да ползвам същото.

# 501
  • София
Това което аз знам за козметиката на мустела е че олиото се ползва за масажи, а лосиона за овлажняване след баня. И двете съм взема по препоръка на Ася Демирева и ще ги ползвам. Олиото попива добре и не остава мазно, но пък наистина е супер за масажи, а лосиона е просто страхотен. Вечер освен голямото дете мажа и себе си понякога.

# 502
И аз така знам. Взех си златния комплект на Мустела, заедно с чантата, че беше много намален и в него има и двете неща.
Това което аз знам за козметиката на мустела е че олиото се ползва за масажи, а лосиона за овлажняване след баня. И двете съм взема по препоръка на Ася Демирева и ще ги ползвам. Олиото попива добре и не остава мазно, но пък наистина е супер за масажи, а лосиона е просто страхотен. Вечер освен голямото дете мажа и себе си понякога.

# 503
miss_chichi, аз също съм над 30. Доктора само ме наблюдаваше и казваше че до 36-37ма седмица няма причина за притеснение и бебето може да се обърне главично и само до тогава. Не се и спомена секцио. И отгоре на това първото ми раждане не беше съвсем безпроблемно (в последните минути ме подготвяха за спешно секцио, но го избегнахме и си родих нормално.) Винаги много съм се чудила защо в България масово натискат родилките за секцио даже когато не е медицински наложащо.  
Ето нияколко видеа за упражненията които правих. Те са от spinning babies и повечето са снимани от любители, но има и доста информация на страницата на spinning babies:
https://www.youtube.com/watch?v=cAqNKQp2xwk&ab_channel=THEWADS - na 4:30min това с дъската за гладене го правих първите 2 дни за да я изкарам от таза ми защото я усещах много добре заседнала ниско долу. Казват да се прави по няколко пъти на ден за по 20мин но аз го направих по веднъж, в 2 последователни дни, за около 15-20мин, и след това не защото не ми беше много комфортно. Добре е ако някой ви помага да се качите и слезете от дъската. (Тези неща с фенерчето и музиката за които говори във видеото не съм ги правила).
https://www.youtube.com/watch?v=pteEYX8zwWc&ab_channel=FitMumsChannel - това което е с топката ми помогна най-много. Правих го поне веднъж на ден за по 10-15 мин. По 10 завъртания в едната и после по 10 в другата посока, и повтарям. Много е лесно да се прави докато се гледа телевизия. Също много помага да се отпусне напрежението в гърба и таза. Моята топка съм я надула малко по-малко за да може колената ми да са свити с малко по-голям ъгъл за повече стабилност и кръговете в таза ги правих много по-изразени и по по-голяма обиколка по топката, без да се напрягат коремните мускули (дано да обяснявам добре). Най-добре е да се прави когато бебчето е активно и започне да рита. При мен това се случва вечер. Също и правих само поклащания с таза в ляво и дясно. Това видео в края също показва какво трябва да се избягва за да се сведе риска от седалищно разположение до минимум.
https://www.youtube.com/watch?v=dk1hTpglKdo&ab_channel=HomevedaParenting - това също го правих всеки ден по 1-2 пъти на ден, пак най-добре когато бебето е активно.
При мен бебка се завъртя за около 5-6 дни. Упражненията на топката продължавам да си ги правя. Казват че помагат да се освободи повече място в таза за да може бебето по-леснода слиза надолу когато започне раждането. Не е добре да се подскача нагоре-надолу на топката след мисля че беше 35та седмица.
Също ходя на хиропрактор. Мисля че има ефект и помага.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 21:10 от Catalea

# 504
Това с възрастта само по себе си не е предпоставка за секцио - преди 30/40 години е било, наистина така над 30 - секцио, но в днешно време всички АГ казват, че възрастта сама по себе си не е причина някой да ражда секцио. Дори над 40 години има родилки, които раждат без секцио, ако всичко останало е наред, бебето е обърнато правилно и тн.

# 505
Ужасни са в България. Нито ми казаха за упражнения за обръщане, нито нищо. Аз се свързах с Люба от Янтра студио и тя ми показа общо взето сходни, но много хубав разговор водихме и ми беше доста полезно. Препоръчвам я, особено както при мен направо ме насрочиха за секцио в първия ден на 34с. И се държаха доста грубо. Май ще сменям лекаря. Тествах ги упражненията, но са ми дискомфортни. А как ще се правят по 4-5пъти за по 20мин на ден незнам...

# 506
Здравейте!
На 38 съм с първа бременност.
Чакаме момченце определен за 25ти февруари.
Нормално раждане съм избрала с упойка 🙂🤞
От Сливен съм, но в момента с таткото живеем във Франция.
Радвам се, че има открита такава тема, идеята да споделяме/обменяме опит е страхотна.

# 507
Да ви кажа тази тенденция с бутането към цезарово май намалява.  Може би в някои клиники има такава порочна практика още. Аз съм на 33 с очила (но малък диоптър) и въобще не е ставало дума. Първо бебче ми е и чаках повече от 3 години да забременея. Все пак има някои лекари, които предпочитат да режат, защото така си имат график и знаят, че за 2 часа са приключили. Сега с тези избори на екип на кой му се чака някоя родилка 10-12 часа... Но като цяло се е понастроило и обществото, и самите лекари, че когато е възможно, нормалното раждане е с предимство за майката. А за цезаровото - има си случаи, когато спасява живот и за това трябва да си се ползва.

# 508
DiaSla, в коя седмица си? Не съм лекар, но ми се струва много странно да ти назначават секцио само заради седалищно разположение още в 34та седмица. Мога само от собствен опит да говоря, но аз точно тогава започнах да правя упражненията за завъртане. И ги правих по 1-2 пъти на ден, основно тези на топката, и това с колена на дивана и лакти на пода. Не ми оставаше време за по-често.
Това за очите като потенцялна предпоставка за секцо също от форума го знам. Тази седмица питах лекаря дали мога да съм с лещи по време на раждане и ми каза че няма никакъв проблем. Даже не го отрази много. Аз съм с нисък диоптър, но не ме е и питал какъв е.

# 509
  • София
То диоптъра няма общо със секциото. Но би трябвало да ви пратят по време на бременността на очен преглед. Просто хората с късогледство са предразположени към проблеми с очните дъна, а това вече си е предпоставка за операция. Аз съм точно така. Пратиха ме с първата бременност на преглед и там се установи проблем. Дори дейност като скачане с парашут е противопоказно при мен. Сега въпреки, че се знае за този проблем, отново правих консултация за да имам черно на бяло лист с диагноза и препоръки от офталмолог.
Иначе и аз забелязах, че напоследък все повече намаляват случаите на секцио без причина, което е една добра тенденция.

Общи условия

Активация на акаунт