💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 964
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Аз съм с вроден сърдечен порок, желателно е да родя секцио и въпреки всичко моя лекар не ме е натискал за секцио. Просто си иска официално становище и преглед от кардиолог.
P.S.аз съм за секциото в такива случаи..на детето му трябва здрава майка.

# 511
Така е. И аз съм със сърдечен проблем и АГ ме пита какво е мнението на кардиолог относно раждането. Съответно секцио и лекаря се съгласява с мнението на специалиста. Това в болница, на която и се носи някаква слава, че натискат за секцио .. аз повдигнах въпроса , не той. Аз също съм на мнение ,че е по-добре да прежаля едно нормално раждане, но бебето да се радва на майка си.. никога не се знае такива проблеми до какво могат да доведат при нормално раждане. Нищо не е на всяка цена ☺️
Аз съм с вроден сърдечен порок, желателно е да родя секцио и въпреки всичко моя лекар не ме е натискал за секцио. Просто си иска официално становище и преглед от кардиолог.
P.S.аз съм за секциото в такива случаи..на детето му трябва здрава майка.

# 512
Моето мнение е, че модата за секцио изчезва и в момента насочват за секцио други специалисти предимно, а не АГтата. Както и всъщност трябва да бъде.
Раче , аз скачах без да питам 😂 обаче за раждането ме бяха предупредили изрично, че трябва да отида. Сега докато не си оправя отлепването няма нито да скачам, нито да тренирам с по-големи тежести.

# 513
DiaSla, в коя седмица си? Не съм лекар, но ми се струва много странно да ти назначават секцио само заради седалищно разположение още в 34та седмица. Мога само от собствен опит да говоря, но аз точно тогава започнах да правя упражненията за завъртане. И ги правих по 1-2 пъти на ден, основно тези на топката, и това с колена на дивана и лакти на пода. Не ми оставаше време за по-често.
Това за очите като потенцялна предпоставка за секцо също от форума го знам. Тази седмица питах лекаря дали мога да съм с лещи по време на раждане и ми каза че няма никакъв проблем. Даже не го отрази много. Аз съм с нисък диоптър, но не ме е и питал какъв е.
Утре влизам в 35та. Удобно се в настанила бебка, много хубава седалищна удобна поза е заела без изгледи за преместване. Но, ще понаправя това онова да й освободя пространство, разходки, йога и каквото стане. Тя и малко по-голяма расте, та има още предпоставки. Какво ще стане, ще видим.... Надявам се да се обърне и да родя леко по нормален начин... Но, най-важното, което си повтарям е да се случи най-доброто за нас двете. Бях при друг лекар и съвсем по различен начин приех нещата. Това е от основно значение.

# 514
Момичета , какви пробиотици пиете последният месец?

# 515
Аз пия Биозин мама. Преди 4 месеца заради прием на антибиотик пиех Лактофлор био плюс. За бременни и бебета предразположени към алергии препоръчват Омнибиотик Панда.

# 516
Два месеца пих панда и направих пауза . Просто гледам дали има подходящ по-бюджетен . Ако мога да не дам 60-70 лв .
Аз пия Биозин мама. Преди 4 месеца заради прием на антибиотик пиех Лактофлор био плюс. За бременни и бебета предразположени към алергии препоръчват Омнибиотик Панда.

# 517
Два месеца пих панда и направих пауза . Просто гледам дали има подходящ по-бюджетен . Ако мога да не дам 60-70 лв .
Аз не съм пила Омнибиотик Панда, но съм давала на големия ми син по препоръка на педиатър заради атопичен дерматит. В комбинация с точната медицинска козметика се разминахме с кортикостероидните кремове, които само временно облекчават положението.

# 518
  • East Coast
Fishy много са им хубави нещата. Не знам обаче как са цените в Бг... На мен ми направиха кредитна карта за тяхния магазин и за ОшКош, и постоянно ми изпращат допълнителни купони.
Момичета мога да ви изпращам, стига да не излиза скъпа доставката до България

miss_chichi не, работя си. Най- много няколко дни преди секциото да си взема.
LowRadiation Готина профилна Relaxed Ти си, нали?

Catalea Добре дошла. Къде точно си в щатите ( ако искаш да споделиш разбира се. Аз съм на източния бряг- Вирджиниа ) Аз за след раждането ще ги скалъпя почти 3месеца и малко майчинство ... Satisfied
И аз ще ползвам олио на Мустела. Раче може ли да споделиш кой лосион ма Мустела ползваш?

Flowers Four Leaf Clover

# 519
  • София
Аз в момента пия Омнибиотик 6, редувам с пробиотика на Garden of life. Доволна съм и от двата.
Сларлет, кой поема бебетата като майчинството е толкова кратко при вас? Няма ли как да си го гледаш по-дълго?

# 520
  • East Coast
Лаленце има. Оставаш в неплатена, нo не ти гарантират, че ще ти запазят работната  позицията. Много майки ги дават на градина ( day care) взимат по около 6 бебенца да се грижат.
Цените на градините тук ме изненадаха също... ( има само частни)
За мен в началото беше шок колко малко майчинство има тук. Но пък и 2 год не е нормално. Поне за мен.
Американци са супер практични. Защо да плащат на някои годишна заплата, за да си стои къщи, като могат да намерят друг на твое място.
Аз лично няма да си дам бебето на 3 месеца на градина... ама какво ще измисля нямам никаква идея Satisfied
Шефа ми е готин и най-вероятно да си остана да работя от вкъщи

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 20:40 от Scarlett OHara

# 521
Минавам да се похваля, че най-после си намерих чантата за количката в правилния цвят Animal Scream Cat тия холандци хич не искаха да ми взимат парите, но една приятелка ми я поръча и плати с карта от тяхна банка и вече пътува по пощата.
Scarlett OHara аз гледах американския сайт, обаче от най-малките нямаше много неща за момиченца. За лятото обаче ще харесам роклички живот и здраве Heart Eyes
сложно@е и аз съм си взела Омнибиотик Панда, но не го пия редовно. Сега вече ще питам доктора дали да почна регулярно. Твърди се, че минава плацентарната бариера и уж било хубаво в последния месец да се приема, защото после бебето имало по-малко колики. На мен малко фантастично ми звучи това ама знам ли 🤷♀

В моя комплект на Мустела има ей тези неща:

# 522
Scarlett OHara аз от плът и кръв с едно сако с пайети...

btw относно бебешката козметика - днес ходих до аптеката и аптекарката ме засипа с предложения, но в общи линии ми каза, че е по-добре да изчакам да видя бебето като се появи от какво ще има нужда и да купя съответната козметика. И така ще направя. Ще питам и в родилното сестрите какво ще ме посъветват - мляко ли, олио ли, и ако има някакъв специален кожен проблем съответно.

Четете ли темата << "Смешно" ли е раждането? >> Страхотна е. Действа ми като терапия. Успя да ми разсее доста от страховете. Горещо я препоръчвам, особено ако като мен ви е за първи път.

# 523
Scarlett OHara аз от плът и кръв с едно сако с пайети...

btw относно бебешката козметика - днес ходих до аптеката и аптекарката ме засипа с предложения, но в общи линии ми каза, че е по-добре да изчакам да видя бебето като се появи от какво ще има нужда и да купя съответната козметика. И така ще направя. Ще питам и в родилното сестрите какво ще ме посъветват - мляко ли, олио ли, и ако има някакъв специален кожен проблем съответно.

Четете ли темата << "Смешно" ли е раждането? >> Страхотна е. Действа ми като терапия. Успя да ми разсее доста от страховете. Горещо я препоръчвам, особено ако като мен ви е за първи път.

Може ли линк към темата ?

# 524
Чела съм темите по няколко пъти още преди да забременея. Жалко, че за секциото няма много забавни истории 🙂 доста стерилно преминава, буквално и преносно.

С багажа за родилното докъде сте?

Общи условия

Активация на акаунт