💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 948
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
С малко закъснение докладвам резултатите от прането. Свиха се на HM бодитата и ритънкитe, ромпърите обаче не са, жилетките от Некст също са ок. Другите неща са ми единични бройки и няма как да разбера. Прани са на програма Baby (60 градуса с центрофуга на 1400 оборота) и програма на сушилнята Cotton extra cupboard dry (мисля, че тази е с най-висока температура от всички).

# 556
  • East Coast
Аз съм взела на Мустела и Авеноо бейби. Щерката беше лятно бебе и мажех след баня с олио и правех масаж. Много обичаше

Ако трябва да бъда честна за козметика и произволни бебешки продукти: преди 10тина - 12 год (2009-2010) беше модерно козметика на Мустела, количка Стоки и кърпички на памперс Satisfied( не знам дали мамите с по-големи деца могат да потвърдят) . Сега като гледам е по-модерно Юриаж и waterwipes ... Thinking
И с това дЯте ще продължа с изпитаните от мен - Мустела, памперс и судокрем.

sd.ad Има я и в Икея мисля доста по-евтина. Аз съм решила като спра да я използвам за памперси ще я бутна в стаята за гости:

# 557
Съвсем случайно ми попадна на мен от реклама, не съм търсила. Гугъл нали чува и вижда всичко...
Забравих, че ти беше казала, че е от ИКЕА. Поизветрял ми е мозъка покрай тези притеснения Sleepy Sweat Smile

А да те питам (всъщност и другите момичета, живеещи навън), кога настанявате бебоците в тяхната стая в САЩ, каква е практиката?
Питам тъй като съм забелязала, че в БГ дечицата остават да спят при мама и тати до доста късно (2-3-4г.), а в чужбина е доста по- различно. Не всички са така, естествено.
Но какви са вашите планове, момичета, кога ще отделяте бебоците в самостоятелна стая?

# 558
Защо на най -високи градуси ? Не свиват ли те ? И защо на най -високи обороти ?
С малко закъснение докладвам резултатите от прането. Свиха се на HM бодитата и ритънкитe, ромпърите обаче не са, жилетките от Некст също са ок. Другите неща са ми единични бройки и няма как да разбера. Прани са на програма Baby (60 градуса с центрофуга на 1400 оборота) и програма на сушилнята Cotton extra cupboard dry (мисля, че тази е с най-висока температура от всички).

# 559
За чужбина нека другите да се изкажат, но за България, моето наблюдение е, че спят до късно в спалнята на родителитр, защото масово се живее в малки жилища. Братовчедка ми е омъжена за американец и живеят в къща на 2 етажа,с 2 спални за гости, какво остава за останалите помещения. Той беше потресен, че простираме на балкони, нямаме мокро помещение, сушилня и се къпем "навън", нямаме вана или душ кабина. А ние живеехме тогава в гарсониера.
Съвсем случайно ми попадна на мен от реклама, не съм търсила. Гугъл нали чува и вижда всичко...
Забравих, че ти беше казала, че е от ИКЕА. Поизветрял ми е мозъка покрай тези притеснения Sleepy Sweat Smile

А да те питам (всъщност и другите момичета, живеещи навън), кога настанявате бебоците в тяхната стая в САЩ, каква е практиката?
Питам тъй като съм забелязала, че в БГ дечицата остават да спят при мама и тати до доста късно (2-3-4г.), а в чужбина е доста по- различно. Не всички са така, естествено.
Но какви са вашите планове, момичета, кога ще отделяте бебоците в самостоятелна стая?

# 560
За чужбина нека другите да се изкажат, но за България, моето наблюдение е, че спят до късно в спалнята на родителитр, защото масово се живее в малки жилища.

По- скоро имам предвид ситуации, когато това е съзнателен избор. Наблюдавам го при семейства/двойки, които имат възможност да осигурят детска стая, но предпочитат детенцето да е при тях.
От възпитателна гледна точка и създаване на самостоятелност у детето ми е интересна ситуацията.

# 561
По-скоро може би от гледна точка, че ако го отдели рано майката трябва да става често до другата стая, а така нарушава собственото си спокойствие и за това предпочитат да ги държат дълго време в тяхната стая.
За чужбина нека другите да се изкажат, но за България, моето наблюдение е, че спят до късно в спалнята на родителитр, защото масово се живее в малки жилища.

По- скоро имам предвид ситуации, когато това е съзнателен избор. Наблюдавам го при семейства/двойки, които имат възможност да осигурят детска стая, но предпочитат детенцето да е при тях.
От възпитателна гледна точка и създаване на самостоятелност у детето ми е интересна ситуацията.

# 562
С баткото нямахме детска, но сега имаме. Въпреки това, първите 3-4-5 месеца бебето ще е при нас с оглед на честото кърмене и също, че не искам да будим баткото толкова много.

# 563
Такава ми е бебешката програма на пералнята и за първо пране реших да пробвам. Досега не съм прала бебешко. На високи температури пера само работното облекло, там всичко е винаги на максимум и свиване няма. Щом се свиха малко на максимални градуси и центрофуга съм доволна и реално само 3 неща.
Защо на най -високи градуси ? Не свиват ли те ? И защо на най -високи обороти ?

# 564
  • София
За козметиката ще ползвам мустела и май някой ме питаше кое точно съм взела за хидратиране, та го пускам като снимка.

За спането е много индивидуално, но за мен подходящ момент е между 2.5 и 3 годишна възраст. Дъщеря ми спи по цяла нощ и не се буди и съм я пробвала в нейната стая и тя си спи без проблем там, но се върти често, а не иска чувал. Сега като се появи бебето според мен тя сама ще се изнесе, ако пък не на пролет вече ще си я приспивам там. За мен е важно обаче детето да не е на спалнята, а да си има свое легло, дори и в стаята на родителите.

# 565
Аз четох, че преди 6 месеца на бебето не е редно да спи само в стая. Моето виждане е ,че до 1г на детето е окей да спи в същата стая, но максимум до 1,6 е редно да си е изместено отделно. Всяка жаба да си знае гьола 😀 за мен не е окей големи деца да спят в същата стая. Имам познати с дете на 3г. ,което спи в леглото при тях.. това пък вече всякакви граници на нормалното минава ,поне според мен. Изключение за бебе в спалнята при родителите е кърменето в легнало положение, след това бебето обратно в кошарката си 😀
Според мен е много важно да не се забравя, че освен родители.. майката и таткото са мъж и жена. Трябва да си имат личното пространство ,личното време.

# 566
Ние сме от тези родители, малкия (1г и 4 м) спи само при нас. Не иска дори да стъпи в кошарата, аз може би съм виновницата за това, защото като кърмех в един момент ми беше по-удобно да е до мен, иначе ставах по сто пъти на вечер. Сега с бебето трябва задължително да спи в кошарата, защото вече ще стане пренаселено на нашата спалня. Не знам как да го отделя баткото, той още пие мляко, растат му зъби...

# 567
И ние имаме познати каката им на 4 години спи при тях, сега имат бебе на един месец и то е там....при положение че имат друга стая... Не го разбирам наистина.

# 568
Не е нужно да го разбирате. Всичко зависи от детето.
Голямата ми дъщеря е на 2г.1м. Бях решила да почна да я "отделям" по малко, като есента трябваше да тръгне на градина. Ами не стана както планувах, напротив, докарах си страхотни главоболия, които не пожелавам на  никоя майка.
Естествено имах избор дали да се заинатя и да я оставя да реве, да се тормози и да свикне или да си я прибера и да си е при мен.
След този случай сърце не ми даде да я натисна да спи в нейна стая, макар, че има такава. Ами, ще си спим, живот и здраве, четиримата в спалнята и ще се надявам като порасне малко бебето да ги отделя двете на веднъж. Водя се по детето и това е. Тя да реве и да се тормози не ми е приоритет и понеже правя всичко възможно да има мирно детство, изпълнено с любов, Ами... Ще правя компромиси, няма начин.
А на всички нови родители ще кажа: не казвайте "моето дете няма да..." Защото живота има странно чувство за хумор.
Бъдете гъвкави.

# 569
Живот и здраве, ние го мислим до 6м. да е в нашата стая. После в детската. Ама ще видим какво ще се получи. На мен някак си както ми върви бавно времето, така на моменти ми става развълнувано, нервно, а понякога и притеснено за предстоящото събитие, а имам моменти, в които в главата ми се въртят разни глупости и се самонапрягам допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт