💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 938
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
В болницата ще дойде само мъжа ми да ме вземе. Вкъщи ще ни чакат майка ми ,неговите родители и сестра му. Ще са вкъщи за около час да се видим ,като бебето ще е в другата стая през това време. Майка ми ще остане вкъщи 7-10 дни, за да ми помага. Все пак ще съм след секцио, а и ми е за пръв път. Ще имам нужда просто от спокойствието, че има човек ,който е в час около мен 😀 пък и ще ми помага с готвене и чистене докато аз се възстановя малко. Мъжа ми ще ползва бащински 15 дни. И след това си оставам само аз. Първите 40 дни вижданията с роднини ще са строго ограничени (майка му ще идва веднъж в седмицата), след това ще е и по-топло и ще се виждаме по разходки. Приятели няма да допускам до бебето минимум 40 дни, ако не и повече. А всеки ще има тотална забрана да се приближава до лицето на бебето или да го целува по лице , ръце. Бебето от дистанция. Ако не им харесва ,нека се сърдят. Аз съм преценила ,че няма да рискувам здравето на бебето 😀 приятели вече ми се обидиха, че нямало да им покажа бебето преди 40 дни.. много са нахални. А смятам даже и погача да не правя за 40 дни. Не искам струпване на хора.

# 601
Няма да си причиня ужаса от изписването на баткото. Не сме били мн хора, но никой изобщо не се съобрази със ситуацията. Един ме дърпа за някакви тави, друг, за чинии, единия се сърди, че не е държал бебето, а е по-важен от друг, който директно си влезе при бебето и го взе без да попита. Накрав, когато реално имах нужда от помощ, всички си тръгнаха. Сега съм казала кои могат да дойдат и че повече от час вкъщи никой не искам. Да дойдат, видят и да си ходят. Майка ми ще е вкъщи за няколко дни, но май ще спи при свекърите, което ме устройва.
Фотосесията не ни се получи. Имахме супер идея, но от 2м и половина съм на легло и няма как. С баткото също нямах, а толкова много искам.
Анна, стискам палци да си спокойна и позитивна и да се развият нещата по най-добрия начин!

Аз имам два въпроса към вас - ще ограничавате ли вижданията на бебето в началото с роднини и приятели заради Ковид?
Ще викате ли някой (роднини/приятели) да ви помага с домашните задължения?
Мъжът ми ще има кратка отпуска, но много се чудя как ще е с чистене и готвене, притеснявам се, че ако дойде да ми помага някой ще дава ъкъл постоянно за бебето 😃 това в първите месеци ще ми е неприятно.

# 602
miss_chichi  то от “свекървата се притеснява” става прегряването. На мен комплекта ми изглежда предостатъчен. За всеки случай го покажи на акушерките и ако има нужда от нещо те ще ти кажат и ще поръчаш да ти го донесат за изписването.
dannniiii ММ ще си остане две седмици вкъщи да помага с домашните задължения в случай, че не съм в кондиция. По-нататък свекърва ми ще идва по малко, за да мога аз да се върна на работа. Като цяло такива олелии с гости и т.н няма да има. Само родителите ни ще дойдат да си видят внучето, най-вероятно в някой от следващите дни, не точно когато току що сме се прибрали вкъщи.

# 603
И аз не бих давала до 40 дни да пипат бебето, вкл.и крачетата, те ги лапат и тях като новородени. Бебетата нямат никакъв имунитет.

Относно кръвното следете си го, особено ако имате изчислен голям риск на БХС. Много е подмолно и се отключва внезапно и не се усеща

# 604
  • София
Ние направихме бременната фотосесия в средата на декември, сбъдна ми се мечтата за снежна такава. За момента имам само една обработена снимка и вече я показах на момичетата във фейсбук групата, чакам и другите кадри. Според моята фотографка7- 8 месец е най-подходящо да се направи защото хем коремчето вече е хубаво и кръгло, хем жената не е започнала да отича и да качва много килограми.

На изписването ще дойдат мъжа ми и детето да ни вземат и после ще сме си четиримата вкъщи. Бабите ще дойдат на порции следващите дни да ни видят, но на спокойствие, сестра ми също. С приятелки също ще се виждам, но кумата ми е бременна, а и изкара Ковид, другата е с бебе на 4 месеца и също се пазят. Общо взето се надявам на хубаво време и към 10тия ден да започнем да излизаме.
С домакинството ще се оправяме сами, предния път и мама и свекърва ми ни пращаха храна и мисля, че и сега ще е така.

# 605
Няма да си причиня ужаса от изписването на баткото. Не сме били мн хора, но никой изобщо не се съобрази със ситуацията. Един ме дърпа за някакви тави, друг, за чинии, единия се сърди, че не е държал бебето, а е по-важен от друг, който директно си влезе при бебето и го взе без да попита. Накрав, когато реално имах нужда от помощ, всички си тръгнаха. Сега съм казала кои могат да дойдат и че повече от час вкъщи никой не искам. Да дойдат, видят и да си ходят. Майка ми ще е вкъщи за няколко дни, но май ще спи при свекърите, което ме устройва.
Фотосесията не ни се получи. Имахме супер идея, но от 2м и половина съм на легло и няма как. С баткото също нямах, а толкова много искам.
Точно и при мен е така. Изписването на първото дете ми беше ужас, всеки искаше да идва, то баба, братовчеди със семействата си(с по няколко деца) моята братовчедка на своя глава поканила още хора в къщи.... Ужас направо. И всеки иска бебето, да го държи, да се снима... А то гладно, аз нямам кърма, в аптеката на болницата беше свършил нашият вид АМ. Като се прибрахме пратих ММ да купи, той обаче му звънят гости че идват, ама бяхме в ново жилище и загубили пътя, да ги посрещне. Докато се върне, 40мин бебо реве гладен, около нас лудница, гостите хем скучаят, хем мрънкят че бебето реве и не става за снимане.... А аз млада майка, не знам къде се намирам, още не мога да сядам, че ме боли, всичко ми е още схванато, искам просто да легна и да си гушна бебето. Беше ужасно!!! Този път НЕ!!!
Сега свекървата си прави устата да идва, ако може месец да останела. Чудя се как да я отрежа, без да се налага да съм лоша. Напоследък тя се държи много проблемно с ММ и се стига до зверски скандали, не искам да ми викат около бебето. Ще видим, може да я изтърпя 2-3дни...

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 15:15 от sibil1987

# 606
При нас свижданията ще са по-ограничени, с баткото всеки, който дойдеше го взимаше и беше разнасян от 5тия ден. По принцип не съм от майките, който не дават да им пипнат децата, но се дразнех, защото според мен той се изнервяше... сега смятам много да не я давам, който иска да се сърди.. има една много погрешна теория, която е в съзнанието на идващите да "помагат" на майката в първите дни... за мен майката има нужда от помощ в домакинството, а не как да си гледа детето, а често така се случва, идват да стоят при бебето, а майката ги обикаля. С първото не съм получавала помощ, аз си го гледах. От 3-4 месеца идва едно момиче да ми помага, за да не го вдигам, тъй като и той си е още бебе😁 моята майка е онкоболна и се страхувам за нея да идва.. ние всички карахме корона вируса, но все пак..от нея помощ не мога да искам.🙂

# 607
Сибил, Валентина направо плашещи истории. Добре, че сме малка рода и на изписването ще са само свека, мъжът ми, девер ми и евентуално татко ако му се пътува иначе среща в къщи.
При мен свекървата ще помага, но и аз ще се върна на работа и сигурно ще я викнем скоро след раждането. Поне е от града и няма да нощува при нас. Демек няма да я обикалям 24/7. Поради специфичната ми ситуация се настройвам с добро и да съм послушна, но да видим. Повече ме е страх да не прегреем бедното дете, а не че ще го простудим.
И аз си чудих за комплекта дали ще е достатъчен, още повече, че няма да устискам 12,02, евентуално до края на месеца, та не знам дали няма да се паднат и много студени дни за изписването. Може да сложа към багажа още дрешки и да го дооблечем още в болницата според времето при изписването. Може като излизам следващите дни да потърся една по дебела пелена за всеки случай.

# 608
Аз също не харесвам олелията около изписването. В болницата, в която ще раждам, в помещението за изписване допускат само таткото и братче/сестриче. Останалата рода, ако желае, чака отвън. Аз обаче на студа няма да държа детето, за да го видят и да му се радват. Директно ще им кажа (и то само на свекъра, свекървата и майка ми), да ни чакат вкъщи. Останалата рода и познати ще чака по-нататък Simple Smile
Тогава трябва да сме спокойни и не бих си представила да се съобразявам с цялата рода или с неканени гости, които само искат да видят бебето.

# 609
Да, майлата има нужда от помощ в домакинството, а не с детето. И се пита веднъж, защото иначе е направо все едно се натяква. Майката има нужда да усети новата си роля, да влезе в някакъв ритъм, да се почувства способна. Все неща, които от много хора покрай мен, усетих доста късно. Голяма грешка, ама пък и не исках да съм жената, която не дава да и се меси никой. Изпуснах златната среда. Но имах и случаи на близък слязъл от метрото, идва, бърка си сам в количката и взима детето, а аз в шок. Не стига, че се мъча да го приспя, ами и с мръсните ръце и ей така, все едно не е мое. Тогава така се скарах, че после месец не се виждахме.
Сега май никой не иска да идва, че да ни пазят, което за мен е супер, но все пак бабите, дядото и зълва ми няма как да не минат през нас.

И един въпрос: имате ли чести болки ниско, като менструални? Почти всяка вечер съм така, а от снощи и кръста ме боли, но постоянно, с часове, а не секунди като за контракция.

# 610
Аз след изписването ще позволя само моите родители и тези на ММ да дойдат да видят бебка.. Изобщо не ми се ще всякакви хора да идват вкъщи в началото.
Болки, аз имам доста силни от около седмица, като пробождания са, но АГ, каза че си е от главата на бебка, защото главата й вече е много ниско. Имма си и контракции болезнени, но са рядко, а иначе да се похваля с 2см разкритие съм и вече нямам търпение да излиза това малкото. 😁

# 611
Лелее момичета, какви истории Anguished звучат ми малко като “моята голяма луда гръцка сватба”. Добре, че вкъщи подобен тип събирания не са обичайни. Като цяло аз съм много доволна, че никой не проявява особен интерес да се вижда с мен. Колежките ми искат да ми правят бейби шауър в началото на февруари. Мен първоначално малко ме притесняваше идеята, защото ми е едно като предварително празнуване, но като взех да се замислям, мисля че предпочитам бейби шауъра пред погачата в класическия й вид.

За първи път снощи леко ме приболя ниско долу вдясно и усещах тежест. Не знам дали защото изгладих 3 перални с дрехи или вече ви е време.

Виждам, че сте коментирали за пипането на бебчето. Ще си позволя да ви дам някои професионални съвети, който давам на всичките си бременни пациентки. Бебето се ражда със стерилна уста. Постепенно в нея се заселват основно при храненето микроорганизмите, които са част от естествената флора (да ги наречем условно добрите). Онези микроорганизми, които причиняват кариеси и различни заболявания на лигавицата не идват сами ..тях бебето ги получава от нас - възрастните, буквално го заразяваме с тях. По тази причина е много важно бебчето да не се целува по устата и по ръчичките (и крачетата в случай, че може да ги лапа) и да не се облизва биберона с илюзията, че майчината слюнка ще го дезинфекцира. По-добре да имате 2-3-4 залъгалки и ако някоя от тях падне, да подмените с нова. Пипането на бебето с неизмити ръце,  го намирам за крайно недопустимо и като казвам измити имам предвид истински измити, не за 3 секунди и половина намокрени под чешмата и избърсани с вече използвана хавлия, в която кой знае какво живее. Лъжичка с вода след всяко хранене независимо дали с кърма или АМ, е добър вариант ако не успявате да забършете устата на бебчето с пръст и мокра марличка. Задържането на млякото по лигавиците може да предизвика кандидоза, чиято профилактика с малко вода е много по-лесна отколкото лечението с противогъбични.

MDarinova казаха ли ти кога да очакваш? Кога си на преглед пак? Май бебевалежа скоро започва 😍

# 612
Мале ,изобщо не се бях замисляла над това... Направо мисля отсега да ги подготвям ,че няма да стане.И без това не мога да търпя много хора около мен още отначалото на бременността,а какво остава да ми висят и завират в детенцето.Аз откакто не пуша имам голям проблем с тази миризма,а сестра ми,майка ми и баща ми са пушачи и направо ми е лошо отсега 😭

# 613
Той започна вече. Има няколко родили вече във фейсбук групата, днес на 2 поста попадам.
Аз още не знам коя болка за какво е, кое е контракция, кое не... Ако се претоваря с вървене тогава имам повече болки. Менструалните са на приливи и отливи. Абе ако имам много болки или проблем към болницата пък там да казват какво ще ме правят. Иначе бяхме на тонове в сряда и нямаше отчетени контракции.

# 614
И на мен ми звучи кошмарно със събирането на толкова много хора и малкото ми бебе. На нашето изписване ще дойдат родителите ни и семейство на сестрата на мъжът ми. Не сме обсъждали ще идват ли после семействата в домът ни. Най-вероятно ще трябва да дойдат за малко поне един час, т.к. ще се разсърдят свекърите сто процента. После ще остане вкъщи само мама да ми помага, т.к. ще съм след секцио и първо детенце, но няма да е за повече от 10тина дни, защото е на работа. Моите родителите и мъжът ми до тогава трябва да са преминали през двата етапа на ваксината срещу ковид.

Общи условия

Активация на акаунт