NESCAFE DOLCE GUSTO - Тема 7

• 63 386
  • 831
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм по силните кафета, от Долче густото любимо ми е ристрето арденцата, пия и мока като по-слабо.
В момента съм се заредила с 8 кутии кафета - от оригиналните долче густо, през разни лешникови вкусове, но откритието ми отпреди няколко дни са съвместими капсули Must, взех Arabica за проба, много леко, приятно, непретенциозно кафе.
От къде го взе? Аз си търся кафета които да не са силни и горчиви.

От Екомаркет, които май са CBA. Във ФБ ми излизат реклами и на разни онлайн магазини.

# 106
Правя си Кортадо на 4чертички, а уж са три на кутията, вода има почти догоре но после в капсулата има още ....така ли е при вас. ..каква е причината....

# 107
Мими, можеш ли да ми кажеш този бутон, който съм маркирала, за какво е?

Опитвам се да разбера каква е разликата между тези два модела, и дали ще ми е важна 🤔
https://www.technopolis.bg/bg/S-kapsuli/Kafemashina-s-kapsuli-KR … 2401-WHT/p/825361

https://www.technopolis.bg/bg/S-kapsuli/Kafemashina-s-kapsuli-KR … 3405-RED/p/825364

# 108
  • до най-прекрасния мъж
Според описанието на модела с допълнителния бутон, той служи за определяне интензитета на кафето - по-слабо или по-силно. Вероятно променя налягането по някакъв начин.

# 109
Честно казано не го ползвам 😃Къде го има това описание?

# 110
В описанието на машината в линковете които дадох:
Освен с впечатляващ дизайн, тази кафемашина разполага с технология Espresso Boost за приготвяне на по-интензивно и концентрирано еспресо, както и контрол на температурата за допълнителна персонализация на всички напитки.

Мими, може ли да те помоля да измериш височината на машината до най-високата ѝ точка, че не мога да преценя дали ще влезе на мястото на което стои сегашната, а не намирам размерите в сайта на Технополис.
И да те питам, прозрачният контейнер отзад, вади ли се?

# 111
  • София
Може ли да се добави в първия пост клипчето за почистване на машината, помня че го имаше някъде в старите теми.

Намерих видеото, само не знам какво количество лимонена киселина се слагаше вместо разтвора, аз сложих 2ч.л.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 15:37 от nad_tab

# 112
Да контейнера за вода се вади Simple Smile))) Ами нямам с какво да я измеря в момента моята седи над микровълновата и ние нямаме място всичко е залепено едно до друго да кажем педя и половина с разтворени пръсти 😄
На genio къде свети лампата за почистване ....

# 113
  • София
Да контейнера за вода се вади Simple Smile))) Ами нямам с какво да я измеря в момента моята седи над микровълновата и ние нямаме място всичко е залепено едно до друго да кажем педя и половина с разтворени пръсти 😄
На genio къде свети лампата за почистване ....

Аз съм с ето такава, при нас светеше копчето за пускане, подозирам, че е така при всички.

Много съм доволна от тази машина, купена е преди май 5г. ако не и повече, два пъти е светвало копчето в оранжево, честно казано, сама не се сещам да и направя прочистване, явно водата ни е мека, а и винаги слагам филтрирана.

# 114

Ние нямаме такова копче хаха
Предполагам е от descaling alert????

# 115
Не е задължително да светне, нашата все още не е. С вода от чешмата я ползваме.

# 116
  • София
Не е задължително да светне, нашата все още не е. С вода от чешмата я ползваме.

Интересно, че дават да се чисти на всеки 3м. аз съм го правила 2 пъти за 5г.

# 117
Къде го дават, не съм разбрала? 🤔

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 18:22 от Lemy

# 118
  • София
Мими, може ли да те помоля да измериш височината на машината до най-високата ѝ точка, че не мога да преценя дали ще влезе на мястото на което стои сегашната, а не намирам размерите в сайта на Технополис.
https://www.dolce-gusto.co.uk/coffee-machines/genio-s/genio-s-plus-black-krups
Размерите са в сантиметри.

# 119
Ан Мари, много ти благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт