Диета на Пиер Дюкан - 3 част

• 34 892
  • 318
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз също я започнах от вчера, но сутринта бях с 1 кг повече. Надявам се това да не се повтаря. Мисля да се опитам да направя ударния период 7 дни, но ако не успея ще гледам поне до 5 да ги докарам.

# 166
Фов, добре дошла Simple Smile
И как така 1 кг повече? Да не е било нещо солено? Странна работа. Обикновено още първия ден дава резултат. А вода пиеш ли достатъчно?

Тани, по - добре късно ... Клише, но е истина.  С времето става по - трудно, но никак не е невъзможно. Всъщност при смъкване на много кг, в началото върви по - добре, отколкото при малкото. И е по - обнадеждаващо по тази причина. Стискам палци за 10 дни.

# 167
Утре е страшно - татко има рожден ден и ще ходим на гости. Ще има свинско (много обичам). Идея си нямам как да се измъкна, а изкушението е голямо. Мисля да пийна винце и тайно да си сваря яйца. Ще приказвам повече, че да не забележат, че не ям cheers

# 168
Тани, не знам дали е уместно, ама ще си кажа. Е, аз по време на този режим свинското не го заобикалям изцяло. Ако не е много мазно, не мисля, че е кой знае какво нарушение. Затова хапни си, че и поводът си заслужава. Да ти е жив и здрав татко ти много години... Вино не съм пила (че не му е сезон), но биричка от време на време си позволявам. Просто пийвам по малко (че нещо глава ме заболява от нея).
Много се надявам в скоро време да свикнеш с този режим и да ти стане обичаен.

# 169
  • София
Асса, пия над 2,5 л вода + кафе и кола лайт. Сол не слагах, само в някои подправки имаше малко сол. Гледам да изпълнявам всичко. Имам книгата и се надявам да успея. Ако изпълнявам всичко, дали за 6 мес. ще успея да сваля 16-17 кг ?

# 170
ами да видим - за 6 месеца това прави по 2-3 кг на месец (първия повечко, следващите по - малко). Да, напълно е възможно и даже няма да е драстично. Съвсем нормално е.
Пожелавам ти волята, необходима за това начинание.
П.С. Сметнах, че аз за последните 6 месеца съм свалила толкова (от 74 на 57)

# 171
Сега съм на смесен и съм свалиля още един кг, но в неделя съм на р.д. на свекър ми и няма да издържа 100%, сигурно и бира ще пия... Confusedмного ми е трудно, когато съм на някакво събиране, вие как сте??Иначе от понеделник пак съм само на белтъчини.

# 172
  • София
ами да видим - за 6 месеца това прави по 2-3 кг на месец (първия повечко, следващите по - малко). Да, напълно е възможно и даже няма да е драстично. Съвсем нормално е.
Пожелавам ти волята, необходима за това начинание.
П.С. Сметнах, че аз за последните 6 месеца съм свалила толкова (от 74 на 57)
Благодаря за подкрепата  bouquet!
 Сега отивам да си пека дробчета, че вече съм гладна.
П.П.: Аз съм 66 кг. Искам да стана 49-50, т.к. преди бременноста бях 46 кг и живота беше друг...

# 173
    Здравич , не се тормози с такива мисли още от днес. Според мен си хапни в неделя. Не всеки ден имаме повод да празнуваме. От понеделник ще си направиш ударните дни . Освен да забавиш малко процеса  , не виждам какво друго ще стане.
    Ама не съм много сигурна дали съм права. Даже незнам , аз как бих постъпила на твое място. Давам си сметка, че откакто отслабвам , нямам никакво желание да ходя по гости и купони , защото са свързани естествено с храна.
    И ако ще хапваш поне гледай да не са някакви захарности.

# 174
Aйя, ще си позволя да ти опонирам. Налага се Simple Smile

Една от силните страни на режима е точно в това, че не налага толкова силни ограничения, че човек да се затвори вкъщи и да не се показва на места с ядене.
Може и на заведение да се отиде (избор на салата или просто на някакви мезета).
Може и на гости - положението е аналогично.
Алкохолът? Не мисля, че режимът ще се срине тотално от една глътка концентрат или половин чаша бира.
Е, при поводи, когато има и сладости разни - тогава просто се включва волята и изобретателността в оправдаване на отказите. Всъщност, аз винаги си признавам направо- не ми е по режима. Но, когато поводът си заслужава (примерно черпене с бонбони по повод рожден ден на близък приятел) - ами изяждам си го. Това си е акт на зачитане. Винаги много ме е дразнело, когато някоя диетуваща дама откаже подобен жест...

Всъщност истината винаги е някъде посредата.

Ще допълня, че не бива ние да ставаме роби на режима, а обратно - да го подчиним той да ни служи вярно.

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 13:55 от Асса

# 175
    Ами аз взимам бонбон в такива случаи ииии  не го изяждам. Като гледам да не ме забележат. Като съм казала , че няма да ям сладко имам чувството , че отрова ще сложа в устата си.

# 176
Simple Smile Е, да де... ама сигурно имам изострен поглед, та все забелязвам онези дами, които смотават из шепички сладкото изкушение Simple Smile Или пък сложени някъде по бюрата после, понякога загърнати в салфетчица, че да не се вижда ...
Както и да е..
Всъщност, в самото начало винаги е нужна доза суровост към себе си в повече, за да няма връщане назад и да се използва по максимума "шокът" за организма. Иначе ефектът ще е нулев. АКо се случи в ударната фаза по едно нарушение на ден, ами няма да се получи нищо... После, след време, когато вече режимът е усвоен, тогава вече може да се импровизира.

# 177
 LaughingМай ще се окаже добре , че си работя вкъщи. Сигурно всички колеги щяха да ме гледат накриво. Twisted Evil

# 178
   Забравих да кажа, че имам предложение за кулинарната  Дюкан - подтема.
   Направих  риба - 0.5 кг , филе / мисля, че всяка ще е подходяща/. Разбих с миксер три яйца , сложих две супени лъжици пшенични трици , две с.л. смлян сусам , доста магданоз , черен пипер и обърках парчетата риба в сместа. Пекох я на много силна фурна върху готварска хартия.
   Никак не е лошо. Малко е сухичка , но затова пък много красива. Получиха се едни ладийки с парченце риба в тях. Довечера фамилията , като го тества ще съм съвсем наясно , що съм сътворила.

# 179
Хей, Дюканки!
Ако сега не съм много гладна (сигурно щот съм в началото и още съм много ентусиазирана newsm18) и не събирам дневно достатъчно калории, а пък утре изгладнея и ям повече все от разрешените неща - това как ще ми се отрази? Едва ли всеки ден ще съм в такова настроение!
Ааассааа!
Ти си донякъде виновна да започна този режим,  Hug, така че си кажи тежката дума!

Общи условия

Активация на акаунт