Мъжът ми не забравя, той не запомня - ПОМОЩ!

• 3 397
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
Поясни какво значи твърда ръка...
Пример с примера на авторката:
Пример давам: тръгва за магазина, трябва да купи хляб, яйца и мляко. Той тръгва, но започва да мисли как да направи колата си, защото има някакъв проблем. Отива в магазина и купува само хляб и яйца. Прибира се и казва, купих всичко, заповядай. След 3 секунди забравя.
Няма проблем скъпи, ето ключовете от колата, върни се за млякото.
За детето - връчва му се в ръцете - твой ред е, имам нужда от почивка.

# 46
Поясни какво значи твърда ръка...
Пример с примера на авторката:
Пример давам: тръгва за магазина, трябва да купи хляб, яйца и мляко. Той тръгва, но започва да мисли как да направи колата си, защото има някакъв проблем. Отива в магазина и купува само хляб и яйца. Прибира се и казва, купих всичко, заповядай. След 3 секунди забравя.
Няма проблем скъпи, ето ключовете от колата, върни се за млякото.
За детето - връчва му се в ръцете - твой ред е, имам нужда от почивка.

Не познавам мъжа и не знам как би реагирал ако го накара да се върне за мляко, но знам моя как би реагирал - би се ядосал и би отказал категорично да го направи.
За детето също - ако си има други планове ще откаже, или ще вземе детето със себе си примерно в мазето да си прави бира и то там ще седи и ще тъпее (ако е малко и не може да се оставя само). Ако е по-голямо просто ще го зареже само и окото му няма да мигне. Моя така гледа деца - той винаги си е най-важния. Е... не бих рискувала децата си за да го назидавам.
Пример от оня ден - понеже все аз карам децата да се изследват за Ковид (тук често ги карат от училище, ако някой от класа е болен) и реши тоя път той да запише час уж да ме облекчи, удобен за него и той да ги закара. И в деня, когато трябваше да ги кара се оказа, че той си е планувал да ходи да си върши работа някъде и пътьом щял да закара децата за тест. Но подробностите са, че работата, която има да върши отнема 2-3 часа и е решил, че през това време, децата ще седят в колата и ще го чакат. Егати помощта. Отказах я и сама си закарах децата. Ето така гледа моя децата - не отказва да ги гледа ама им излиза през носа. Ми оставяйте си децата на такива егоисти - аз не съм в състояние да ги жертвам

# 47
Не познавам мъжа и не знам как би реагирал ако го накара да се върне за мляко, но знам моя как би реагирал - би се ядосал и би отказал категорично да го направи.
То и аз мога да се ядосам...

...Ми оставяйте си децата на такива егоисти - аз не съм в състояние да ги жертвам
Моите съвети бяха за случаите, когато човекът има желание да запази семейството си. Ако непрекъснато показва, че то не му е важно и му харесва да живее добре, наранявайки близките си, няма друго решение, освен раздяла.
Проблемът не е само да ги оставиш на егоисти, а да живеят с егоисти. Така им показваш, че това е нормално, попиват и стават същите (или жертви на егоисти) и провалят собствения си живот.

# 48
То и аз мога да се ядосам...

и като се ядосаш кво? Ако не му дреме ще те игнорира и окото няма да му мигне. Моя егоист ако се развикам просто се спасява и чака да ми мине. Ти що мислиш, че само чакам удобен момент да си бия шута?

Цитат
...Ми оставяйте си децата на такива егоисти - аз не съм в състояние да ги жертвам
Моите съвети бяха за случаите, когато човекът има желание да запази семейството си. Ако непрекъснато показва, че то не му е важно и му харесва да живее добре, наранявайки близките си, няма друго решение, освен раздяла.
Проблемът не е само да ги оставиш на егоисти, а да живеят с егоисти. Така им показваш, че това е нормално, попиват и стават същите (или жертви на егоисти) и провалят собствения си живот.

Защото тоя егоист е баща им и нямам право да избирам дали да му ги оставям или не - дори да се разведем те ще са при него половината от времето по закон. Затова по-добре да седя тук за да ги спасявам от егоизма и непукизма му. Иначе ако знам че са при него, но аз не съм там, ще се побъркам от притеснения на какво може да ги е подложил. Наистина ли не виждаш, че за самите деца, да сме заедно е по-добре. А това, че живеят с баща егоист няма нищо общо с това какво ги уча - защото аз ги уча да го гледат и да знаят че това, което прави не е правилно. И аз съм отгледана от родител егоист и съм станала най-големия алтруист на света. Така че няма голямо значение в каква среда си бил и кво са те учили - ти в крайна сметка си имаш собствен акъл и индивидуалност и сам решаваш как да си гледаш децата.

# 49
Като се ядосам ще си тръгна.
Половината време при него - ами чудесно! Най-сетне ще се наложи да поеме отговорността си. Стига да не започне да забравя, че трябва да ги вземе.

Темата не е за изпечените егоисти, при които няма спасение. Пусни отделна, ако искаш да бъдат обсъдени, за да не разводняваме тази.

# 50
Като се ядосам ще си тръгна.
Половината време при него - ами чудесно! Най-сетне ще се наложи да поеме отговорността си. Стига да не започне да забравя, че трябва да ги вземе.

Темата не е за изпечените егоисти, при които няма спасение. Пусни отделна, ако искаш да бъдат обсъдени, за да не разводняваме тази.

ако не ти дреме за децата ти ще си тръгнеш. На мен ми дреме. Не четеш внимателно - обясних ясно, че за него да поеме отговорност значи децата да са на последно място. Ако без да иска ги убие сигурно ще си поеме отговорността да ги погребе. Но мен това по какъв начин ме грее.

А за кой е темата няма как да знаеш - причината на господинът да забравя може да е точно от егоизъм

# 51
Пример от оня ден - понеже все аз карам децата да се изследват за Ковид (тук често ги карат от училище, ако някой от класа е болен) и реши тоя път той да запише час уж да ме облекчи, удобен за него и той да ги закара. И в деня, когато трябваше да ги кара се оказа, че той си е планувал да ходи да си върши работа някъде и пътьом щял да закара децата за тест. Но подробностите са, че работата, която има да върши отнема 2-3 часа и е решил, че през това време, децата ще седят в колата и ще го чакат...
Поведение от този вид не е забравяне и няма нищо общо с въпроса на авторката, затова и съветите биха били съвсем различни. Пуснете отделна тема Hands Plus1

# 52
И според мен може мъжа да е егоист, нали жената мисли за всичко. Той какво да се притеснява, той мисли за свои си неща, които не ги Забравя. Значи това, което го забравя не му е важно. Wink
Това поведение може да се оправи само с юркане, скандали или раздяла, или ще си върви така до безкрай, докато жената полудее от нерви. Wink

# 53
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Според мен това не се оправя нито с юркане, нито със скандали.
Или приемаш, че е такъв и опъваш каиша, или си тръгваш.

Няма верен отговор обаче. Когато са намесени деца е в пъти по-трудно.

# 54
И според мен може мъжа да е егоист, нали жената мисли за всичко. Той какво да се притеснява, той мисли за свои си неща, които не ги Забравя. Значи това, което го забравя не му е важно. Wink
Това поведение може да се оправи само с юркане, скандали или раздяла, или ще си върви така до безкрай, докато жената полудее от нерви. Wink
Не обичам скандалите, а наистина с деца раздялата не е най-доброто. Бих му давала списъци за пазаруване.
Моят мъж сам си прави списък, защото не се чувства комфортно, като го питам -ами маслините?- Wink

Нека не забравяме и нещо друго: даже и със списък, мъжът може погрешно да разбере какво му е поръчано и да купи нещо друго, или да донесе увяхнало зеленчуци и нещо с отминал срок.

Така че, една жена ако наистина иска да е свършена добре работата, или я върши сама, или я приема с малко дефекти. Laughing

# 55
Нека не забравяме и нещо друго: даже и със списък, мъжът може погрешно да разбере какво му е поръчано и да купи нещо друго, или да донесе увяхнало зеленчуци и нещо с отминал срок.

Жена на програмист го праща до магазина и казва:
- Купи един салам. Ако има яйца, вземи десет.
Програмистът се връща с десет салама от магазина. Жена му:
- Защо си купил десет салама!?
- Как защо?!? Ами имаше яйца...

# 56
Ако не знаех профила на жена ми бих казал че тя е автора. Ако е с нов: Здрасти муци.
Оприличавам се с героя от темата на 100%.
Та да споделя мнението.
При мен основно разсеяността идва от тревожност и силна емоционалност.
Когато имам проблем или притеснение мисля за него с дни, и всичко различно от този проблем неглижирам не съзнателно.
В повечето случаи са глупости.
Примерно ще ходим на море и се почва: дали няма да има проблеми с колата, дали ще ми стигнат парите, дали няма да се случи нещо с детето. И т.н.
Особенно последната година липсата на социален контакт ми се отразява доста зле.
За мен правилното решение е психолог, или друг подход за да си сподели истинския проблем.

В службата също много забравям. Мога да оставя един инструмент и след минута вече не помня.
Последната година в университета също ми беше много трудно. Тогава само със зубренен минавах изпитите. Много неща по 1-2 ри курс още ги помня, но от 4-5 почти нищо.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 10:41 от IvanGeorgiew

Общи условия

Активация на акаунт