Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 235
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
За красота, но са ми и вкусни. Даже си мислех другия път повече маково да ръсна.

# 211
Луда станах с тая фурна. Вече започвам да си мисля, че или вентилаторът е силен, или кръговият нагревател е слаб, не знам. Ще правя само питки Simple Smile
Скрит текст:
За класически кекс фурната се загрява предварително на 190- 200 градуса с вентилатор. Трябва да е добре загрята. Формата е на 2 ниво, даже по книжката препоръката е за 1- во ниво. Като се сложи кекса, фурната се намалява 150- 160 градуса с вентилатор. Фурната не се отваря 50 мин.-1 час. Това е.
Не съм тествала още програмата с ниска влажност. От рецептурните препоръки  са дадени пандишпанови сладки на 160-170 градуса на 2 ниво.

# 212
Аз хич не съм готвачка, ама ме водят някаква страшна специалистка на кексове😆
Постоянно правя и нося на някой фен.
Та, получават ми се само и единствено в най-елементарна тънка форма за 5-6 лв.
Купувах всякакви - дебели, правоъгълни, скъпи....веднъж даже ми се наложи да хвърля кекса заедно с формата🤣
И пак се върнах на старата тенекиена от магазин за 1Уев, с нея грешка нямам.

# 213
  • София
А каква ти е фурната?

# 214
Моята е АЕГ, чудни ми стават кексовете, с вентилатор, на първо ниво, 190 градуса

# 215
  • Велики Преслав
Аз съм като Чисто Луда.
     Най хубави ми стават в една 40 годишна тавичка.

# 216
Използвам 2 различни фурни. Ariston и АEG.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 15:17 от Чисто луда

# 217
Много е хубава,  но погледни нещо с индукционни котлони.

Не искам индукционни котлони, не смятам, че технологията е безопасна.
А вкъщи тепърва има да се разхождат бременни каки и малки деца.

# 218
  • Велики Преслав
Цитат на Nrace:Не искам индукционни котлони, не смятам, че технологията е безопасна.

Уважавам всички мнения, ама това е невярно, грешно и небоосновано.
    Магнитното поле което се разсейва е равносилно на това отдадено от нагревател.

# 219
Има право да не вярва, негова си работа. На мен ми писна да защитавам индукцията, който иска ако ще и на печка с дърва да готви.

# 220
  • София
Скрит текст:
Не искам индукционни котлони, не смятам, че технологията е безопасна.
    Уважавам всички мнения, ама това е невярно, грешно и небоосновано.
    Магнитното поле което се разсейва е равносилно на това отдадено от нагревател.
Тогава защо за индукционните котлони има ограничения за малки деца, бременни, хора с пейсмейкъри и т.н., а за нагревател не съм чувала? Не се заяждам, ама не ми е много ясно?

# 221
  • Велики Преслав
Ами рентгена, видеозон. Що ходат бременни.
    Нагревателя също има електромагнитно поле.
  Около всеки проводник по който тече променлив ток има магнитно поле.

# 222
Тогава защо за индукционните котлони има ограничения за малки деца, бременни, хора с пейсмейкъри и т.н., а за нагревател не съм чувала? Не се заяждам, ама не ми е много ясно?

Предполагам, че си връзват гащите. Иначе трябва да докажат, че е безвредно за бременни и деца, а това е много скъпо и трудно.

Иначе тук полето е по-силно, отколкото от обикновен нагревател, защото имаме много намотки, ама имаме и желязно дъно, което ги концентрира в себе си. Ако не беше така енергията щеше да се пилее в пространството и индукционните котлони нямаше да са икономични. Та горе долу сигурно са съизмерими.

# 223
Здравейте! Търся бърз отговор,че тези дни ми предстой покупка на фурна и плот за вграждане. На фурна съм се спряла на тази на Беко:
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … 4301-BCS/p/700403
А относно плотовете се колебая между Беко, Самсунг и Електролукс с 2 котлона.
Всяко мнение ще ми е от полза.

# 224
  • Велики Преслав
Значи вентилаторите на Беко са толкова слаби че едни прости пържоли ги пече 3 часа.  Иначе равномерно.
   Пък котлоните квито и да земеш, гледай плота да е  Shot Ceran.

Общи условия

Активация на акаунт