Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

• 48 111
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ние не сме с Нефф, но печем в отворени съдове и без пиролиза щях да се проклинам, че съм спестила точно от нея Simple Smile Винаги изборът на уред и функции зависи от специфики на употребата. За Петя едно е полезно, з амен друго, за трети - трето. Нормално е.

# 556
Аз също пека месо примерно  затворено или с фолио, но накрая задължително махам, за да хване коричка. Винаги пека с вентилатор, така че той хубаво разнася мазнините навсякъде. Баници, пълнени чушки, мусака също не пека затворени, така че доволно си цапам. Затова сега съм на кантар пиролиза ли искам или каталитични панели

# 557
Пиролизата, за активно готвене. Моята хич не я жалят.

Благодаря.
Аз има 7 годишен електролукс. Доволна съм, бърз е, силен е, но това чистене ме дразни вече, а стана 2 пъти прави някакъв проблем, изключва се при дълго печене вентилатора. Мислех, ще е за смяна, но майсторът каза, че е от някакъв контактен елемент/пластина…  интересно, че все тиквички като пека става Blush
Но съм се замислила за смяна … това с НеФф ме заинтригува.
Иначе плотът ми е HANSA 4 зони, също толкова интензивно ползван. Няма грешка.

Преди това ползвах горене печка с керамичен плот. Имаше 2 котлона с по2 зони. Научих си урока - като изгори едната зона трябва да сменяш и двете. Затова реших, че следващите ще са с единични зони. Като изгорят 2 - ще сменя плота:)

# 558
И аз с Горение си научих урока, никога повече Горение, измъчих се с един керамичен плот техен

# 559
И аз с Горение си научих урока, никога повече Горение, измъчих се с един керамичен плот техен
Все пак говоря за модел от 2000, но пък работеше като “Печка Перник” Simple Smile както се казва. Преди 2г вече я пенсионирахме. Сменяли сме вентилатор, ретан, стъкло на вратата… тя за 20г изхрани 2 фамилии големи Simple Smile
От преди да покитайчат марката Simple Smile беше

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 14:17 от MarietaYo

# 560
Да, ползвам я много рядко. Да речем веднъж годишно, тъй като готвя в  затворени съдове и фурната рядко се цапа. Сега, ако трябва да избирам, сигурно пиролизата ще я прескоча Simple Smile

При мен се цапа. Аз пека на вентилатор предимно, първо с фолио, после махам за запичане и яко се пръска. Фуната я търкам много и пак не е добре изчистена. Да не говорим, че дъното и тавата на Горение-то се скапаха още съвсем в началото и стоят като ръждясали - наруши се покритието. Не съм я чистила с неподходящи препарати. Омръзна ми да търкам и да изглежда леко мърлява... Особено по скарите - е това няма махане! Така че, ако наистина има ефект от пиролизата, не бих я пропуснала.
Това ме интересува - има ли действителен ефект. В шоурума ми сваляха звезди от небето, но аз искам да чуя от опит. По чуждите форуми също много я хвалят.

# 561
  • София
Аз съм изключително дооволна от резултатите. Но имайте предивд, че преди пускане се чисти стъклото, както винаги сте го чистили (на моята фурна даже се сваля цялата врата, но ние не се занимаваме чак толкова), както и се свалят металните части от вътре. След това пускате пиролизата и наистина остава само фина прах (около уплътненията може да остане малко неизгоряла мазнина, в моята инструкция пише, че е нормално и може да се почисти с препарат). Но почистването вътре няма нищо общо с друго почистване, без значение какви фурни и с какви препарати сте поддържали. Поне според мен.
Споделяла съм и преди, че за мен е малко трудно да бърша изгорелите мазнини (прах) над реотаните - все ме е страх, че нещо ще им направя. Според мен екстрата с накланящ се грил ще да означава, че се накланят видимите реотани и това ще е удобно. А, да, и да кажа от опит - не пречи човек да си почисти колкото иска с препарат и после да си пусне пиролизата - ММ така направи първия път, но пуснахме по-слабата пиролитична програма (има две).
Допълвам се: по инструкция дават да се пуска 2-3 пъти в годината. Хората казват, че и по-често ползват и не им се скапвали фурните. Аз мога да я гледам мърлява без да ми бърка в здравето, та я пускам верно 3 пъти годишно. Но едва ли ще пречи някакво зацапване да се почисти по стандартния начин и пиролиза да се пуска пак рядко, без фурната да изглежда мърляво.

# 562
На МВ ми се накланя грила /който никога не ползваме/, но мислех, че има отношение към печенето, не към чистенето тази екстра

# 563
На НЕФФ не се свалят металните части. Пуска се всичко.

# 564
  • София
Е, да, те са висок клас. Аз съм със Smeg, които лично аз не считам за нещо класно.

# 565
  • Велики Преслав
И аз съм на това мнение. Класно, класно ама фурна. Разлика само в една пиролиза. То Мечтата вече е на 54 години, ама пече. Майтап малко.

Нефф са много хубави фурни, които пекът равномерно, имат много функции и са надеждни. Мога да си призная тук, че над Smeg нямам много наблюдения.

# 566
А ако трябва да се сравняват с Бош с пиролиза, например от 8-ма серия, коя е за предпочитане - Нефф или Бош? Те са на една фирма, но така и не мога да разбера каква толкова е разликата с изключение на Slide&Hide варатата на Нефф.

# 567
  • Велики Преслав
Аз бих взел Неффа

# 568
Да, ползвам я много рядко. Да речем веднъж годишно, тъй като готвя в  затворени съдове и фурната рядко се цапа. Сега, ако трябва да избирам, сигурно пиролизата ще я прескоча Simple Smile

При мен се цапа. Аз пека на вентилатор предимно, първо с фолио, после махам за запичане и яко се пръска. Фуната я търкам много и пак не е добре изчистена. Да не говорим, че дъното и тавата на Горение-то се скапаха още съвсем в началото и стоят като ръждясали - наруши се покритието. Не съм я чистила с неподходящи препарати. Омръзна ми да търкам и да изглежда леко мърлява... Особено по скарите - е това няма махане! Така че, ако наистина има ефект от пиролизата, не бих я пропуснала.
Това ме интересува - има ли действителен ефект. В шоурума ми сваляха звезди от небето, но аз искам да чуя от опит. По чуждите форуми също много я хвалят.

Ефект има, но стъклото  трябва сама да го търкаш.
Пред Бош, която и да е серия, винаги бих избрала НЕФФ заради материалите и изработката.

# 569
GrinИ аз на там клоня, ама кажи защо би избрал Нефф-а? Щото аз май го карам на 6-то чувство Grin

Общи условия

Активация на акаунт