За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 262
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
  • Мнения: 22 626
Имам 2 котлета от сьомга. ... Но самите котлети какво да ги правя?
Сол и п-р и на грил тигана. Simple Smile

# 361
  • Sofia
  • Мнения: 4 843
Помощ! Спасявайте положението!

Изложих се с телешкото снощи - 8 часа мариновано, печено на ниска температура точно по рецептата и пак стана сухо и леко жилаво.
Какво да го правя - ако реша да го сготвя на някаква манджичка, дали ще се подобри ?

# 362
  • Русе
  • Мнения: 6 232
Скрит текст:
Помощ! Спасявайте положението!

Изложих се с телешкото снощи - 8 часа мариновано, печено на ниска температура точно по рецептата и пак стана сухо и леко жилаво.
Какво да го правя - ако реша да го сготвя на някаква манджичка, дали ще се подобри ?

За много години!
Ето няколко рецепти! Може да намериш вдъхновение в тях и да спасиш положението.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_15.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_25.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_26.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2019/02/blog-post_15.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/10/blog-post_9.html
Може да се направи и с месо.
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/10/blog-post.html

# 363
  • Sofia
  • Мнения: 4 843
Благодаря! Чудесни рецепти!
Но при вече сготвено месо какъв ще е ефекта? Имате ли опит?

# 364
  • Мнения: 43 690
Най- вероятно месото е пресготвено. Освен да го нарежеш на напречни ивички и да направиш сос, който да го окрехоти.

# 365
  • тук и там
  • Мнения: 13 686
Сьомгата  е една от малкото риби,които обичам.По принцип не харесвам миризмата на риба,(без значение каква),та редовно я замаскирам с чесън. Ето една добра рецепта според мен ,лично изпробвана.
https://www.livetolift.com/2015/12/07/%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%83%d … sp;    .
Пробвала съм и със сос от копър,чесън , сметана и лимон и др. подобни.
М-м-м, дояде ми се сьомга..А нямаме в къщи.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 13:14 от Kaisia

# 366
  • Русе
  • Мнения: 6 232
Скрит текст:
Най- вероятно месото е пресготвено. Освен да го нарежеш на напречни ивички и да направиш сос, който да го окрехоти.

Не се притеснявай, няма да е пресготвено. Трябва просто да поеме някаква течност, сос за да стане по крехко и да не е жилаво. Нужно му е още около 20 мин. термична обработка. Препоръчвам ти по тази рецепта да го направиш. Месото вече ти е готово. Нарежи го на ивици и следвай инструкциите. Манджата е готова, когато оризът и зеленчуците  са се сварили. Неведнъж след празници съм приготвял най различно месо по този начин. Успех!

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 13:53 от i_peych

# 367
  • Мнения: 17
Здравейте,
Дали някой от вас е срещал рецепта за подобни бисквитки като Kings? Да бъдат така меки и сочни.

# 368
  • Мнения: 4 523
Не знам защо най-долният блат на чийзкейка ми става супер твърд, не може да се набоде
Слагам 300гр бисквити и 250гр масло
Кое му идва много или малко?

# 369
  • Sofia
  • Мнения: 22 626
Не знам защо най-долният блат на чийзкейка ми става супер твърд, не може да се набоде
Слагам 300гр бисквити и 250гр масло
Кое му идва много или малко?
Категорично маслото е много.
П.П. Сега погледнах моите чийзкейкове  и например тук има 250г бисквити и само 50-80г масло - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_9539.html

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 21:04 от Morena

# 370
  • Мнения: 43 690
Като престои на стайна температура ще се отпусне.

# 371
  • Мнения: 496
Правих Египетска торта. За блатовете се слагат 10 белтъка, 10 с. л. захар, 200 гр. ядки (в моя случай орехи) и 2 с. л. брашно. Изпекоха се добре - разделих сместа на 3 и всеки блат пекох по 13 до 14 минути. Но като изстинаха смалиха диаметъра си - пекох във форма 28 см, после като премерих - 25-26 см. Каква може да е причината? Иначе рецептата е перфектна, самата торта стана страхотна, само това с размера ме учуди.

# 372
  • Мнения: 2 266
Здравейте!Имам пилешки сърца и бих искала да направя някакво предястие с тях.Идеи?Благодаря.

# 373
  • Мнения: 9 478
https://pep-4o.blogspot.com/2018/09/blog-post.html?m=0 ето с мАсло, там има и с лук. Но винаги ги варя предварително

# 374
  • Русе
  • Мнения: 6 232
Скрит текст:
Здравейте!Имам пилешки сърца и бих искала да направя някакво предястие с тях.Идеи?Благодаря.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_23.html#comment-form

Общи условия

Активация на акаунт