За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 258
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 5 670
Честита Нова година🎆. Бъдете здрави и щастливи!   Как правите баница със сирене и яйца, но не с кори, а с бутер тесто?

# 376
  • Мнения: 8 480
Честита Нова година🎆. Бъдете здрави и щастливи!   Как правите баница със сирене и яйца, но не с кори, а с бутер тесто?
Аз правя малки банички с бутер тесто. Плънката гледам да е колкото може по-суха. Разстилам тестото, режа на квадрати, слагам в средата плънка и прегъвам на триъгълник, хубаво притискам по ръбовете. Пека в загрята фурна.

# 377
  • Русе
  • Мнения: 6 232
Скрит текст:
Честита Нова година🎆. Бъдете здрави и щастливи!   Как правите баница със сирене и яйца, но не с кори, а с бутер тесто?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_20.html

# 378
  • Мнения: 5 670
Fortuna, i_peich, благодаря, не съм правила банички така и ще ги пробвам. И ще сложа и късметите върху тях /каквато е и идеята, защото трябва да направя баница набързо, а се оказа, че имам само бутер тесто/.

# 379
  • Мнения: 297
Здравейте! Честита Нова година! Да е здрава, мирна и честита, сбъдваща мечтите на всички!
Въпросът ми е към потребителките от Югозападна България- имаше едно ястие в глинен гювеч с месо, картофи и зеленчуци, нарязани на доста едро. Интересува ме как се казва. Благодаря!

# 380
  • София
  • Мнения: 4 600
Имам кифлички на 3-4 дена, за които съм изключил, че съществуват. Има ли начин да ги направя меки, за да се изядат, защото иначе си стават за ядене. С локум са.

# 381
  • Русе
  • Мнения: 6 232
Скрит текст:
Здравейте! Честита Нова година! Да е здрава, мирна и честита, сбъдваща мечтите на всички!
Въпросът ми е към потребителките от Югозападна България- имаше едно ястие в глинен гювеч с месо, картофи и зеленчуци, нарязани на доста едро. Интересува ме как се казва. Благодаря!

Чомлек

# 382
  • Мнения: 22 867
Имам кифлички на 3-4 дена, за които съм изключил, че съществуват. Има ли начин да ги направя меки, за да се изядат, защото иначе си стават за ядене. С локум са.

Мразената микровълнова ме спасява в такива случаи.

# 383
  • Мнения: 13
Здравейте мога ли да замеся тесто  за питка с обикновен миксер🙄🙄. Благодаря ви!

# 384
  • София
  • Мнения: 3 415
Да, използвай бъркалките за тесто.

# 385
  • Мнения: 297
Скрит текст:
Здравейте! Честита Нова година! Да е здрава, мирна и честита, сбъдваща мечтите на всички!
Въпросът ми е към потребителките от Югозападна България- имаше едно ястие в глинен гювеч с месо, картофи и зеленчуци, нарязани на доста едро. Интересува ме как се казва. Благодаря!

Чомлек
Благодаря Ви от сърце! Точно за него питах ! Simple Smile

# 386
  • Sofia
  • Мнения: 22 625
Имам кифлички на 3-4 дена, за които съм изключил, че съществуват. Има ли начин да ги направя меки, за да се изядат, защото иначе си стават за ядене. С локум са.
Напръсквам с вода и стоплям във фурната - стават като току що печени печивата.

# 387
  • София
  • Мнения: 12 229
Имам кифлички на 3-4 дена, за които съм изключил, че съществуват. Има ли начин да ги направя меки, за да се изядат, защото иначе си стават за ядене. С локум са.
Напръсквам с вода и стоплям във фурната - стават като току що печени печивата.
+1 на Морена, също така мога да ги затопля и на тостера, ако имаш такава джаджа, стават супер.

# 388
  • София
  • Мнения: 4 600
Благодаря, ще пробвам във фурна, напръскани с вода. В микровълнова веднъж сложих нещо тестено, стана воднисто, не знам защо се получи така.

# 389
  • Мнения: 22 867
Благодаря, ще пробвам във фурна, напръскани с вода. В микровълнова веднъж сложих нещо тестено, стана воднисто, не знам защо се получи така.

В микровълновата просто врътвам на два-три оборота и става на памуче. Не пръскам с вода. И важното е, да не се превърти повече, че става на кора/сухар. Общо-взето за това я ползвам, да стопля нещо понякога и за останали парчета питка или баница.

Общи условия

Активация на акаунт