За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 250
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Ще си правя салата с айсберг и домати. Кажете ми някакъв сос да си забъркам, да не е само балсамико и зехтин?
Не мога да докарам вкус като от заведенията, харесвам винегрет и този за Цезар, дори веднъж купих Уорчестър и др. И забърках, но не стана каквото исках.
Някоя лесна рецепта ако имате, която набързо си правите и е изпитана многократно ми е нужно, иначе варианти безброй в нета.

# 391
  • Sofia
Ще си правя салата с айсберг и домати. Кажете ми някакъв сос да си забъркам, да не е само балсамико и зехтин?
Не мога да докарам вкус като от заведенията, харесвам винегрет и този за Цезар, дори веднъж купих Уорчестър и др. И забърках, но не стана каквото исках.
Някоя лесна рецепта ако имате, която набързо си правите и е изпитана многократно ми е нужно, иначе варианти безброй в нета.
Предалагм да разгледаш моите салати  и да си избереш дресинг по ваш вкус (за айсберг и домати... ако са само те у нас най-много харесваме  и + зелен лук и обикновен дресинг - сол и п-р, малко бял балсамов оцет и зехтин или с песто Дженовезе), все пак не са безброй. Grinning
Най-общо казано може да сложиш толкова много съставки в дресинга - свежи и сухи подправки, семена, ядки,  горчица, чесън, джинджифил, хрян, паста уасаби, соев сос, мед, чили, фъстъчено масло, сусамов тахан, кокос, различни киселини - цитрусови, разни оцети, разни олиа.....

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 16:15 от Morena

# 392
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/12/blog-post_25.html

# 393
На айсберг ходи и някакъв майонезен сос.

# 394
За тесто за пица брашно тип 0 или тип 00 да взема?

# 395
Искам да направя скилидки чесън със зехтин и билки. Някой правил ли е? Как да стирелизирам буркана?

# 396
  • Sofia
moonriver, не че е толква важно, но 00, щом се чудиш. Simple Smile
Искам да направя скилидки чесън със зехтин и билки. Някой правил ли е? Как да стирелизирам буркана?
Това демек ще е овкусен зехтин или песто?!  Щото първото не се стерилизира, а второто пък аз не съм, съхранявам в хладиник покрито със слой зехтин.

# 397
  • София
За тесто за пица брашно тип 0 или тип 00 да взема?
Можеш да си купиш брашно за пица, продава се, може и малко семола да се добави, или 00

# 398
Цели скилидки чесън в зехтин с подправки. Дадоха ни един буркан купешки, много ни харесаха и решихме да пробваме да направим. Самият чесън не е хрупкав, а като леко сварен, за това реших, че се стирелизира.

# 399
  • волно калдъръмче
Цели скилидки чесън в зехтин с подправки. Дадоха ни един буркан купешки, много ни харесаха и решихме да пробваме да направим. Самият чесън не е хрупкав, а като леко сварен, за това реших, че се стирелизира.
Това се прави напролет с млечен чесън. Не съм убедена, че ще стане със сухия.
https://www.recepty.bg/kul_rec_84-6438-Steriliziran-marinovan-chesan-na-glavi

# 400
бланширай чесъна за 2-3 мин. да му излезе лютото, отцеждаш и слагаш в бурканче с подправки и заливаш със зехтин.  Яла съм такъв от бурканче.
Ако обичаш чесън, може да пробваш този, по-вкусен е Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2011/04/blog-post_19.html

# 401
Имам 2 сметани, едната е.сладкарска ,а другата за готвене.В момента нямам миксер,а само един уред 3в1,но е много слаб и с него няма да мога да ги разбия.
Та в какво мога да ги вложа?Без запеканки с сирена,кашкавал,броколи-не ям такива неща.
Мисля си за някаква крем супа или сос с гъби,но не съм опитвала такъв.
Имате ли идеи?

# 402
сладкарската няма как да вложиш в крем супа,  или сос. Доста е сладка.
За гъбен сос виж този https://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_2599.html - нещо подобно си направи.
Пиле в сметанов сос също,  ето това е страхотно https://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_30.html  не слагай топеното сирене, щом не го ядеш.
А за крем супа - каквато и да направиш, сметаната ще и дойде добре.
Със сладкарската можеш да си направиш панакота, не се иска разбиване, или пък парфе..

# 403
За крем супа ,как да действам?След като пасирам да е изсипа, а после да върна ли пак на котлона за няколко минути?
Сладката сега се сетих,че имам и малко прясно мляко,което трябва да вложа в нещо и сигурно утре ще направя крем карамел и ще изсипа и нея или ще се опитам да направя карамелен сос.

# 404
  • софия
За крем супа ,как да действам?След като пасирам да е изсипа, а после да върна ли пак на котлона за няколко минути?
Пасирам, както е на котлона, добавям прясно мляко и оставям да клокне.

Общи условия

Активация на акаунт