За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 511
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Може да се е преварило. От години ползвам само телешкото от Лидл. Сготвя се много бързо и без херметическа тенджера.

# 631
  • София
Ще правя запеканка с бекон и 4 сирена  в която ще сложа, сметана, сирене, синьо сирене, топено сирене и кашкавал и въпроса ми е дали ще е добре да сложа и кисели краставички?

# 632
Лита, месото нарязано може предварително да го сготвиш до полу-готовност в тенджерка, така ще си сигурна че ще се сготви заедно с ориза.

Станислава5642, на мен ми изглежда като комбинация от все солени неща и краставичките ще добавят дори още сол, но вие си знаете какво обичате. Синьо сирене и краставички не ми е любима комбинация лично на мен, макар че с други туршиести неща се комбинира добре. Въпрос на индивидуален вкус.

# 633
  • Sofia
...Въпрос на индивидуален вкус.
Мдааа...

# 634
  • Русе
Скрит текст:
Момичета, искам да сготвя телешко (шол) с ориз на фурна, но се притеснявам да не стане много сухо. Моля ви за съвет или някоя тънкост при приготвянето.

Аз обикновено ги правя разделно и месото не се получава сухо.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_25.html

# 635
  • под тепетата
Чудих се дали тук да го задам въпроса. Вчера в Била видях пресен паламуд, но понеже съм си разсеяна, правилно ли видях цена към 1,90лв за 100гр?

# 636
  • Sofia
Демек много ти се вижда или... какво се чудиш?! Идея нямам как върви паламуда, ама може пък и да е 19лв килото.

# 637
  • под тепетата
Ми множко ми се вижда и понеже съм доста разсеяна, да не би да съм видяла грешно.

# 638
  • Sofia
И на мен така ми изглежда.

# 639
  • волно калдъръмче
Е сега ще ме карате да ходя до Била да прегледам как стоят нещата с паламуда.

# 640
  • под тепетата
А, не че нещо, но се зачудих толкова ли е действително...Аз също ще ходя, но в близката ми всичко е в редуцирано количество и асортимент, което ми е страшно неудобство. Но друг близък магазин нямам за съжаление. В нашата такива екстри няма.

# 641
  • Sofia
.. в близката ми всичко е в редуцирано количество и асортимент, което ми е страшно неудобство. Но друг близък магазин нямам за съжаление. В нашата такива екстри няма.
Гледай ги ти Била... май им е обичай, знам и в София за такава. Направо им се чудя защо не се откажат, като не им се занимава. Аз поне не знам друга верига така да правят.

# 642
  • под тепетата
Правят, защото в централната част само два са големите магазини в Пловдив - Лекси и тази Била, която е в бившите Хали. Използват, че няма друго и много се ядосвам понякога. Т.е. имат още една, в която бях вчера, но тя ми е далече.

# 643
Може ли да споделите как да направя боба по-гъст? Правя го в гювеч, без запръжка и накрая слагам малко брашно уж да се посгъсти, но не става толкова гъсто, колкото ми се иска.

# 644
  • София
Може ли да споделите как да направя боба по-гъст? Правя го в гювеч, без запръжка и накрая слагам малко брашно уж да се посгъсти, но не става толкова гъсто, колкото ми се иска.

Ами оставяй му минимално количество течност. Wink

Общи условия

Активация на акаунт