За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 495
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 499
Аз рецепта за мекици си имам, както и сума ти рецепти мога да открия. Питането беше точно за определено тесто.

# 676
  • Sofia
  • Мнения: 22 539
..И може ли замесено днес да се държи в хладилник и да се ползва утре?

И мен ме интересува. .. особено ако може да се замеси от вечерта. ДАно някой даде изпробван съвет!
Всяко тесто с мая, веднъж втасало, после може да изкара в хладилника няколко дни (да си взимате части от него), та даже по-добро става.

# 677
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 499
Мерси, Моренка, "веднъж втасало" е ключовото за мен, не го знаех.

# 678
  • Русе
  • Мнения: 6 118
Скрит текст:
Аз рецепта за мекици си имам, както и сума ти рецепти мога да открия. Питането беше точно за определено тесто.

Тестото за мекици не се различава много от това на различните рецепти за памук погача. Постнах линка като ориентир за възможността да се съхранява в хладилник готовото тесто.

# 679
  • Sofia
  • Мнения: 22 539
Моля, Тарталета, пак запоявадай! Simple Smile 
На памук погачата (иначе и нашата любима  е памук и без толкова мазнина) , ако ѝ се добави повече захар и съответните аромати - става Козунак, пък козуначено тесто съм втасвала много пъти от вечерта, в хладиника - първо втасване.
А втасало веднъж хлебно/тесто за питка съм държала хладилника няколко дни, да чака да ми потрябва.

# 680
  • София/Испания
  • Мнения: 1 571
Трябва да приготвя канелони и лазаня,но никога досега не съм правила.Моля,за изпитани и лесни рецепти,като за начинаещи.

# 681
  • Стара Загора
  • Мнения: 508
Трябва да приготвя канелони и лазаня,но никога досега не съм правила.Моля,за изпитани и лесни рецепти,като за начинаещи.
Тази на Пепчо е страхотна https://pep-4o.blogspot.com/2012/06/blog-post_15.html

# 682
  • Sofia
  • Мнения: 22 539
Трябва да приготвя канелони и лазаня,но никога досега не съм правила.Моля,за изпитани и лесни рецепти,като за начинаещи.
От мен зеленчукова/постна лазаня - https://morrennaa.blogspot.com/2013/12/blog-post_8.html
А канелоните пълниш  (най-лесно се пълнят с пош)  с каквато искаш плънка (всичко е на дребно) и редиш в тава с доматения сос (като за лазанята) на дъното и отгоре го покриваш с бешамела и ако искаш настърган кашкавал/ моцарела.

# 683
  • София/Испания
  • Мнения: 1 571
вилия,morena,благодаря ви.Сега ще прегледам рецептите и ще си избера някоя.
morena,хареса ми твоята зеленчукова лазаня,но синът ми не яде патладжан,мога ли да го сменя с нещо друго?
Рецептата на Пепчо също ми хареса,но синът ми не яде гъби,дали може да се пропуснат?

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 15:25 от janetaes

# 684
  • Мнения: 17 116
Идеи за нещо с гъби, но без сметана и кашкавал? Thinking

# 685
  • София
  • Мнения: 12 645
вилия,morena,благодаря ви.Сега ще прегледам рецептите и ще си избера някоя.
morena,хареса ми твоята  вегетарианска лазаня,но синът ми не яде патладжан,мога ли да го сменя с нещо друго?

Аз правя Лазаня с тиква и колбас.

Идеи за нещо с гъби, но без сметана и кашкавал? Thinking

Плакия от гъби

Спагети с гъби и риба тон

Гъбен хайвер

# 686
  • Sofia
  • Мнения: 22 539
Идеи за нещо с гъби, но без сметана и кашкавал? Thinking
Крем супа от  гъби - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_23.html
Ризото с гъби (ако са микс още по-добре).  
Или с паста  - Талиатели с гъби - https://morrennaa.blogspot.com/2019/12/blog-post.html
Омлет с гъби и спанак.

morena,хареса ми твоята зеленчукова лазаня,но синът ми не яде патладжан,мога ли да го сменя с нещо друго?
Разбира се, всичко можеш да заменяш или махаш, за да е по ваш вкус, ползвай рецептите като идеи, ако не можеш (по каквито и да е причини) да ги спазиш 100%. Simple Smile

# 687
# 688
# 689
  • под тепетата
  • Мнения: 11 103
Ей за тези гъби съм се сетила тия дни и даже си купих вино заради тях.
https://www.cookwithasmile.com/гъби-с-ориз-на-фурна/

Общи условия

Активация на акаунт