За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 565
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Аз давах др капки, но винаги капките ги давах в устичката.
hrisi.di , за държането на бебчето над мивката и аз така държа малката, то тя вече е 10 и 500кг и ми тежи доста, като я мия я слагам да стъпи, но все пак мъкнене до мивката и обратно ...зор ми е вече.
Бобчи, за ръчичките може да пробваш в съд с топла вода и да ги потапяш като тя е на столчето за хранене, преди това навиваш ръкавите на бодито(блузката), не е съвсем същото, но е идея.
Активна гимнастика имахме без пиано, но то и играчки супер много и различни имаме от 2те й братовчедки, опред.сега се занимава доста с различни, като сменям през опред.време.Сега са й интересни и книжките, значително повече от преди.Както и да прави най-различни бели и да разучава всичко още повече от преди.
Пъпчето никога не съм си и мислела да направя друго освен да го запазя и прибера, никъде няма да го хвърлям, пазя си го.
Към 8ми месец дадох към зеленчуци на пара по малко лук или по малко чесън, съвсем малко започнах, реално чесън дадох 2пъти, просто да знам, че е яла.
Бобчи, минахте ли при нефролог, доволна ли си и при кого бяхте, за урината аз имах някъде писано, ще го намеря, при нас бе много лесно, не мисля че е сложно, аз като бе на 2 месеца се наложи да пуснем урина и кръв профилактично, после повторихме урината, заради леко замърсяване, дет се вика имаше 2 левкоцита над нормалното, ама лекарката искаше да е сигурна, нямаше проблем, но пуснахме още 1 урина, та реално 3 пъти съм взимала.
Термометърът ни е на Нук и сме доволни, аз бях скептична, но 2 пъти лятото бе с по 2 дни температури, които стигаха до високи, та показваше си определено стойностите вярно, живачни имаме 2 от едно време и ги пазим, но за бебче не бих ползвала.
За БЦЖ е нормално да стане като пъпка, но чак така отново да загнои, мисля че е добре да се види от лекар и тогава вече съм чела, че се и маже, но това ще каже лекаря.

# 106
Благодаря , момичета . Понеже срещнах отзиви , че трябва на де дяват преди хранене , не по време , тоест в млякото . И също да не се дават на всяко хранене , а до 5-6 на денонощие . Конкретно за Лефакс .

# 107
Съставката запича, така знам.

# 108
  • Пловдив
*Мери*, давах на всяко хранене аз в началото, включвах и малко зехтин за да не запича. Видях, че не получи запек, хем е и на АМ. Спрях зехтина, постепенно разредих и приема на Лефакса и го спрях след това. Давала съм след това след приема на ротавирусната.

# 109
Здравейте. Детето ми е на 1 годинка и почти 2 месеца. Има си 4 заместени хранения: закуска, обяд, сз и вечеря - супа. Има и 2 хранения с АМ. Храненията с АМ са по 220 мл на хранене, а твърдите по около 200 грама. Изхожда се по 3 пъти на ден. Бяхме на безлактозно мляко 3 седмици, че като му въведох белтък яйчен не го прие ок и инаше диария и слуз. Та сега плавно минаваме от безлактозно мляко на Аптамил пронутра. Вчера се изходи 1 път, днес 6.... Според мен 6 е много и не е нормално, как мислите? Първите 5 бяха с абсолютно нормална консистенция, 6тото попило в памперса. Ще прикача какво е хапвал последните 2 дни, не мисля че е нещо супер особенно. Sad

# 110
Като купите нова плюшена играчка за бебето перете ли я преди да му я дадете? Или бебешките пластмасови играчки (от въртележки, активни гимнастики) миете ли ги? И друго - в тази пандемия ще се виждате ли с бабите и дядовците по Коледа и Нова година? Thinking

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 00:40 от Rubycat

# 111
Ще се виждаме,пандемия ще има следващите няколко години .
Пера играчките или ги мия.

# 112
  • Бургас
И аз пера плюшените играчи. После и през сушилнята ги минавам.

С бабите ще се събираме. Виждаме се и през останалото време, когато имат желание. И с приятели се виждаме, макар и доста по-рядко. Изобщо не смятам да спирам да живея, защото това няма да свърши скоро.

# 113
И ние се срещаме с бабите,а и с приятели.
Изобщо не смятаме да се затваряме у дома.Това ще продължи с години.

# 114
Даже и ще пътуваме и ще сме извън града десет дни,по план беше месец,но се обърка план А.
Да се похваля,вчера сложихме обеци.Тъй импулсивно ,тя се събуди в 16,лекарката работи до 17 и се облякохме набързо и газ в трафика ,в последните минути я хванахме.Много бързо мина,почти не плака,забрави бързо .

# 115
  • Пловдив
Мия/пера играчки, но не всички.
Ще се виждаме с роднини и приятели, както и досега. Детето навсякъде е с нас.

# 116
  • Terra incognita
Здравейте, момичета! Да се запиша и аз в новата тема. Днес забелязах две бели пъпки на долния венец на бебка, изключва да са зъби. Събуди се с писъци и нвутешим рев, помислих, че това може да е причината, но вече не знам. Случвало ли ви се е, какво може да е?

# 117
Честита Коледа на всички! Бъдете здрави!
По колко капки вит Д давате на бебета си? На нас ни предписаха две капки предвид сезона, но и в АМ мляко има вит Д и ме е страх от предозиране. Има ли някакви симптоми?

# 118
Моите момичета са на 11 месеца, доскоро ми казваха да им давам по 5 капки. Лятото по мое усмотрение ги намалих на 2. Сега на последната консултация ми казаха да им давам по 2, премълчах си, че така караме от няколко месеца...

# 119
Здравейте, момичета! Да се запиша и аз в новата тема. Днес забелязах две бели пъпки на долния венец на бебка, изключва да са зъби. Събуди се с писъци и нвутешим рев, помислих, че това може да е причината, но вече не знам. Случвало ли ви се е, какво може да е?
Това са кисти по венците, и моето бебе имаше. Махат се от самосебе си, нищо не трябва да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт