За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 566
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Относно витамин Д , нашата педиатърка каза да давам по 1 капка .

# 121
На мен след една годинка ми казаха да не давам повече

# 122
Весела Коледа!

За вит. Д, аз правя 2 впръсквания, които са еквивалент на 2 капки.
Иска ми се да изследвам нивата на вит.Д и особено на Б12 при малкия, защото аз имам генна мутация, която е свързана с неусвояването на Б12. Не знам обаче дали ще може с кръв от пръсъчето или ще трябва да е венозна.

# 123
  • София
Честита Коледа!
Рокет,само от вената за Б12.

# 124
Не е така.
Може и от пръстчето. Преди месец на моето дете взеха от пръста.
Вече, ако хематолог прецени, че резултата не е ок, се взина и венозна кръв.
При нас не се наложи.

# 125
  • София
На мен ми казаха,че е нужно по- голямо количество кръв,а стискането на пръста за всяка капка е болезнено повече от самото боцкане.

# 126
На мен ми казаха,че е нужно по- голямо количество кръв,а стискането на пръста за всяка капка е болезнено повече от самото боцкане.

Ами на мен не ми се видя по-голямо количество от обичайното.
Но да - има лаборатории, които отказват да взимат кръв от пръст за такива изследвания.

А венозна кръв на бебе не навсякъде могат да вземат. Ние сме от малък град. Казаха ни, че само в Токуда взимат лръв от вена на бебе. И като цяло съм съгласна, че не всеки може да се справи.
Има лаборанти, след които моята ръка е цяла седмица синя...представям си как ще се справят с бебе.

# 127
  • София
Именно,застраховат се.
Моите деца са с гъста кръв,поради видок хемоглобин и е мъка.Посинявст им пръстите от стискане да капне.

# 128
  • София
Нормално ли е никненето на зъбки да предизвика повръщане?
Педиатърката каза че някои бебчета отказват храна, повръщат.

Да,от лиги,моето дете много се лигавеше,отказваше храна,дори млякото си отказваше,имаше претенции съм биберон ...

# 129
  • Пловдив
По 3 капки давам вит Д.

# 130
Нормално ли е на бебе на 3 месеца и половина да му се "увеличат" болките в корема от колики? Аз си мислех, че трябва да намалят...

И друго - на Панадола пише, че "Първоначално отворената опаковка може да се използва в рамките на 1 месец." , вие я хвърляте и купувате нова или??

# 131
С нашата госпожица не разбрахме какво са колики и не знам,но Панадола задължително го хвърлям измине ли 1 месец.Не бих рискувала да дам нещо с изтекъл срок.

# 132
Давам по 2 капки вигантол. Преси давах по 1, но откакто няма много слънце по 2.
Само 1 месец годност..много малко ми те струва. Може би и аз бих изхвърляла. Щом пише в листовката.
Да ви попитам нормално ли е да има разлика в стискането между двете ръчички на бебето? Моя с едната ме стиска по-силно от другата. С едната сграбчва всичко каквото му попадне и стиска доста, а с другата не е чак толкова изявено. На 3 месеца е.

# 133
Здравейте.  Имам бебе на 7 месеца и половина. Баща й купи вчера играчка, представляваща кошничка за пикник с много приспособления вътре. В мое отсъствие й е дал да си играе с всички играчки, дори без да са измити... След като доста се скарахме, не спирам да се притеснявам какво е погълнала с тези немити играчки, които дори е слагала в устата... Доста без отговорно, сега измих всички играчки и само мога да се надявам всичко да е наред.
Вие имате ли подобен опит?

# 134
Ще имаш още много такива случаи и трябва да свикнеш.Децата не живеят в стерилна среда.Пълзят,вървят,падат,стават,пипат какво ли не,слагат в устата си какви ли не неща на тази възраст.
Отдавна не се вглъбявам в подобни неща и ми е много по-добре.
Нашата госпожица е на 1г и 2 месеца и по магазините си избира сама играчки 😂 Изобщо няма време за миене,забърсване и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт