За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 582
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • Terra incognita
Нищо му няма на бебето, даже така си изгражда имунитет. Ьанапрвд къде- къде по- меъсни неща ще опитва. Трябва да свикнеш с тази мисъл.

# 136
Весела Коледа!

Бебето ми е на 2 месеца и половина и тази нощ започна да си търка главата отзад, докато я кърмех легнала. Обърнах я на другата страна и тя започна да се търка зад ухото. При пипане не я боли, не плаче, даже ми се смее. Няма люспички, отоци, или зачервяване. Идеи какво може да е?

# 137
Моето дете е на 1година и почти 2 месеца и вече няколко пъти го хващам да си ближе обувките, с които излиза навън. Неизмити играчки направо ми се струва чиста работа 😁

# 138
Моето дете е на 1година и почти 2 месеца и вече няколко пъти го хващам да си ближе обувките, с които излиза навън. Неизмити играчки направо ми се струва чиста работа 😁

оле не мога 😂😂😂

# 139
Моето и пода ближе/целува.
И камъни събира и лапа. Веднъж изяде половин шепа стърготини, докато реагирам. Повечето успях да извадя пт устата, но и си похапна.
Снощи беше докопала гранула от храната на кучето и я облиза.
Жива и здрава е!

Няма как да живеят в стерилна среда..и не трябва, защото после вие ще си биете главата Simple Smile

# 140
Детето на наши роднини така е научено,че който го пипне,после се търка.Никога не съм го виждала мръсен,кален или да пипа пода.Бащата е маниак психар на тема чистота и детето вече е на шест,винаги е с мокри кърпи в раницата и бърше наред.Не ме кефи.

# 141
Здравейте, благодаря на всички за отговорите.
Мина притеснението за играчките...
Снощи я приспахме и я гледахме на бебефона, че се обърна по корем. Тя често прави така. След около час като я видяхме, беше с лицето надолу в матрака. Не знам как е дишала през това време, явно на камерата не се е видяло, че цялото й носле е било закрито.
Дано нищо не й е станало.
Родителството е доста стресиращо, като премине една ситуация, идва друга.
Вашите бебчета спят ли по корем и следите ли ги? Бебка от четвъртия месец спи по корем, но за първи път я виждам така опасно да спи...

# 142
Всяко нещо когато е крайност не е ок, това е ясно.
Дъщеря ми й хареса да спи по корем чак на 7м и сама пожела и започна да спи така, тя вече не е малка и не я следя като първите месеци, тогава имаше и тих рефлукс и се задавяше, друго беше.Спеше и на лек наклон.Сега се гъзурчи както избере.

# 143
  • Пловдив
И моята дъщеря някъде от 8 месец започна да спи по корем, поне от толкова си спомням. Беше ме страх в началото и по няколко пъти я проверявах докато спи. Вече е на 2г. и спи в какви ли не пози. Кошарата е широка 70 см, тя е 96 см и ляга на късата страна и си извива тялото като змия, откачена работа. Основната поза си остава по корем.
Относно не мити играчки, съвсем в началото, гледах да ги минавам с мокра кърпа, при първоначално даване на играчка, обаче след като на 1г и 1м в пясъчника изяде половин котешко изпражнение (много малко успях да извадя от устата) ми е все тая за каквото и да било. Спира да ти прави впечатление, така че не се шашкайте за нови играчки. Wink

# 144
И моето дете спи по корем само и единствено. Може би започна от 7-8 месец. Спи си сам в стаята откакто стана на 6 месеца, гледаме го на бебефона.

# 145
Да, в началото като започна да спи по корем, беше около четвъртия месец, няколко нощи не спях и я проверявах.
Сега си мислих, че след като толкова месеци си спи така, няма да се стигне до такава ситуация.  Но, уви. Човек трябва да си е нащрек. Все съм си мислила, че ако носът й е в матрака, ще си извърти главата, но трябва да се следи явно.
Говорих с педиатърката и тя каза, че при всяка смяна на позицията, трябва да я връщам по гръб или да я подпирам с одеало или хавлия. Не знам доколко е релевантно, при условие че бебето вече сяда и се изправя в кошарата.

# 146
  • Пловдив
В кошарата си спи на гръб, взема ли го при нас е сгушен в мен, носът му е забит в моето тяло и често е завит през глава, по корем спи само върху мен.

# 147
Нашата спи по корем от 4 м,когато почна и да се обръща,наблюдавах я и видях как си забива главата в матрака,поседява малко и я обръща настрани.Утре става на 7м,сега пълзи в леглото вечер,сяда ,пак ляга ,удря си главата,всичко е точно за мен Ноооо мъжът ми,само да си удари главата и подскача,въй,ох и т.н.и тя тогава ревва.Когато се случи и сме двете,аз се засмявам и тя не реве,сто пъти му казах да не я стресира така.
Днес почна да дърпа един шкаф,прибягах за обезопасител веднага.

# 148
Бебе на 1 год и 3 месеца (почти), преди 1 час падна от леглото и си удари бузата на ръба, сега има голяма лилава черта там. Не видях да си е ударил нещо друго, но не е изключено. Заспа преди малко. Знам, че като паднат така ме бива да им се дава да спят, но сърце не ми дава да го събудя, тъй като не е спал следобед. За какво да го наблюдавам освен повръщане, температура?

# 149
  • София
Замаяност,да не гледа  тв,таблет ако разрешавате,координация.
Но на бузата не би трябвало да е проблем,до 24 ч.следете.

Моите с влизането вкъщи отиват да мият ръце,но мм е буквално маниак на тема чистота.
Аз не се впрягам толкова.

Общи условия

Активация на акаунт