За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 098
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
И двете ми деца имат Ротарикс ваксината.

# 616
И аз я сложих,ако стане нещо да не кажа -извинявай маме,че не те ваксинирах.
Педиатърката и сестрата също са сложили на техните внучета,но някаква с по-малко щамове.Сложих ротатек,трикратна е,реакции никога не е имало .

# 617
  • Германия
И аз сложих ротавирусната ваксина и на двете деца

# 618
Сложихме ротавирусна и ми се стори, че при нас имаше страничен ефект, а именно връщане на коликите за около 10-14 дена и при двата приема.
След този период всичко си влезна в норма и към днешна дата не съжалявам, че съм я сложила. Simple Smile

Момичета, нещо не мога да се ориентирам, от кога е подходящо да се започнат занимания с детето като да казва "чао", да маха, да дава боц, да му се обяснява как правят животните?
Виждам, че се продават книжи и карти с картинки, но се чудя дали 7+ е добре или е още рано?

# 619
Ми, моето на 6 месеца и половина дава боц..уж. почвай го с елементарни неща- пляскане, боц, книжки със звуци

# 620
Рокет,чао,цунки,боц и т.н.,са относителни според мен.Нашата хич хабер си няма,само пляска като й сменям памперса,дава боц,купих й сортер а дъвче частите,показах й какво се прави около 49 пъти,но не .
При нас пляскането е от три дни .

# 621
До годинката не очаквайте чудеса
 Имаше една майка на площадката. Вика: моето дете показва лампата къде е, как прави индианеца нам си какво..
И като се притесних, че големия не ги прави юруууш да го уча.. бързо ги усвои. Сега не правя тая грешка да сравнявам . Пуснала съм го по наклонената и когато- тогава

# 622
Абе аз на боц го уча от миналия месец, но я даде, я не.
Имаме и книжка с животните от фермата и му е голям кеф да слуша пиленце, петел, крава.
Пробвам и да му обяснявам някакви неща, но не вдява.
Само ми гледа маймунджалъците и се хили.
Просто и аз се притеснявам да не изостана с "обучението". Grinning

# 623
На площадката ще навакса много бързо

# 624
Рокет,много си ми сладка,затова ще си позволя един офф-налей си една ракия,вино,чай или джин,мило.Когато тогава ще стане боца и чаото.
И моята не вдява,даже понякога й писвам да ме гледа,ма такова е .Не изостават децата,а се получава сблъсък "очакване-реалност".

# 625
  • Пловдив
И моя има ротавирусна, нямаше странични реакции.

# 626
И ние сложихме ротавирусната - без реакции. Единствено по-сънлива ставаше с тия ваксини.
Рокет, аз четях в интернет развитието на бебето по месеци като ориентир какво се случва и какво да очаквам. Имаше 1 сайт, не го помня - пише за физическо развитие, какви интереси има и какво може да прави в края на месеца. Като последното не е задължително да се случи в конкретния месец , а например по-късно. /Някъде преди годинката уж казвали някакви срички от сорта на ма и ам, ама при нас по-късно почна например/. Имаше и още 1 сайт - какво да играем с бебето според това на колко месеца е. И за там не е задължително щом са го посочили, че Еди си коя игра е за 10м, че ще проработи при нашето/вашето 10м бебе напр. Но пак за ориентир и идеи върши работа. Simple Smile

# 627
  • София
Не съм учила и двамата на нищо,а от сорта за име и години ми е хипер противно.След три години почнаха да си казват името.
Това"обучение" не го разбирам аз.
И не го прилагам.
Всеки е уникален ,индивидуален .

# 628
Здравейте мами, от няколко дена бяхме с воднисто ако , педито каза че се съмнява за разстройство. Почнахме капки линекс бебе и колийф за колики, като че ли беше отминало и беше започнала да си ака както преди, беше и доста неспокойна и ревлива като акаше воднисто. И сега днес сутринта пак по същия начин продължава да ака воднисто , на какво може да се дължи според вас. Някоя има ли идея, или да е минало през същото нещо?

# 629
Аз имам хубави книги и там поглеждам, но именно тези сайтове също са добри, за по месеци, както и за игри.

https://www.detetoigrae.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE … 1%81%D0%B5%D1%86/

https://www.namama.bg/article/razvitie-i-griji-za-bebeto-po-meseci/

Според мен се води по него, мисля че му е още рано щом няма интерес.

Ние отказахме ротавирусната.Тази тема е повтаряна поне 2 пъти от последните теми.

Общи условия

Активация на акаунт