За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 617
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Miya_73 много добре си го написала и аз това имах предвид за пишлетата.Майка ми и свекървата не са забелвали също навремето.

# 481
  • Несебър

Това е универсалният препарат, който използвам аз. Доста е концентриран. Беше 3 или 4 лева в ДМ. За забърсване на прах разтварям малко в пулверизатор с вода и няколко капки етерично масло.

# 482
Аз много се чудя какво да правя с пениса. Нашият педиатър е педиатър и на децата на сестра ми. Племенникът ми е вече на 14 години и като бебе ЛЛ съветвала сестра ми при всяка баня малко да дърпа кожичката и така постепенно се забели. Аз слушах лекции на Елена Василева, ч не е Ок да се забелва рано. И нашата ЛЛ каза, че все повече хирурзи препоръчват да не се пипа пишката, с което и аз съм съгласна, но мъжът ми техните не са му пипали пениса и до колкото схванах той сам си го е забелил като тийн, но каза, че е било кофти и се е чувствала болка, та няколко пъти ми каза, да питам лекарката и самият той я попита. Та той каза, че съжалява, че не са я забелили като бебе. И сега реално ако се наложи забелване на 4-5- то детето вече е осъзнато и не искам да го трвамирам. Та съм в чуденка, но за сега не пиптам нищо.

# 483
  • Пловдив
Знам, че срастналото си почиства с риванол и се продължава с поетапното забелване.

Уж забелвам след баня, след смяна на памперс, но не виждам особен напредък, като стане на 6 месеца, ще го водя на уролог, ако има нещо да се прави да се прави докато е малък..

# 484
Аз малкия ще го водя на уролог като се позатопли времето.
Ние забелвахме, стигнахме до някакъв минимамен напредък и кожичката се разрани. Съответно се наложи да спрем и да дадем почивка. Мазах и с Гентамицин по препоръка на личната.
Та оправиха се нещата, но кожичката се върна в изходно положение и сега трябва да се почва всичко отначало.
Свекърва ми каза, че е имала много проблеми с мъжът ми в тази насока и се е стигнало до вдигане на температура, чести възпаления и накрая хирург.
Ако малкият е наследил баща си, което е много вероятно, явно няма да ни се размине и на нас. Sad

# 485
Това напъване е, за да се изака и изкара газовете, понеже коремните мускули не са заякнали още. Както написа Miya, учи се да извършва тази дейност и органите се адаптират. Коликите при нас се появяваха около половин час след хранене и се изразяваха в гърчене и мятане наляво-надясно, след известно време следваха газовете.
Добре е бебето да се уригва често и след всяко хранене, за да се улесни изкарването на газовете. Разните там лекарства със симетикон на пазара уж улесняват изкарването на газовете.

# 486
Да, ама симетиконът запичал пък...

# 487
Мами, ако сред вас има по-запознати с адаптираните млека на Хип, може ли да ми кажете като се преминава от Хип 1 към Хип 2, коя 2-ка трябва да е - едната се води преходно, а другата просто адаптирано мляко? 😯
За пълно объркване се появи и Хип БИО като вариант 🥴

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 19:27 от Lusisita

# 488
Благодаря за мненията за запека,мами. Днес се изходи веднъж - кашаво. Иначе преди това за 24ч изкара точно както сте писали топчета пластелин. Определено има нередовен стомах, което не би ми пречило, ако не го виждах как се мъчи. Посъветваха ме да давам пробиотик.
Утре ще звъня на лекарката, но те все повтарят, че до 2 дни е ок. Аз обаче не искам да го мъча, защото понякога по 3 часа будува и пищи. Това не е нормално и искам да регулирам коремчето..

# 489
  • Пловдив
Yan25, явно само твоята педиатърка не повдига дума за пробиотик, нашата още на домашнота посещение каза да вземем. Дадох само една опаковка по време на коликите заедно с Лефакс.

# 490
Ами тя е с ковид и още не е идвала.. Та затова търся помощ тук, но утре ще я помоля по телефона за съдействие..

# 491
Ние давахме до 4-я месец пробиотик. Трябва да проучиш щамовете, да решиш кой ти харесва и да се консултираш с лекарката си. Най-разпространен е Био Гая, понеже бактерията е доста широко проучена и доказано действа добре на бебешкото коремче. Давала съм Биобаланс и Вая. Чувала съм добри отзиви за Омнибиотик Панда и Инфант Дофилус.
Пробиотикът е добър и за имунитета.

# 492
Давам Биогая също и аз

# 493
Ние даваме Вая с витамин Д3, а давахме омнибиотик панда за 7 дни по препоръка на педиатърката, като не акаше редовно.

Да попитам вашите бебета плачат ли като видят някой ваш близък и как ги успокоявате? Confused

# 494
Аз още давам Вая с вит Д. Заради ковида няма вит. Д по аптеките и педиатърката каза да давам Вая Д3, било същото... и не сме го обсъждали от месеци, карам си така... Не се бях замисляла, дали количеството пробиотик нещо може да й пречи Thinking

Общи условия

Активация на акаунт