За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 613
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
И аз давах Биогая, не виждам връдка между пробиотик и имунитет Thinking

Синът ми е почти на 4 месеца, не реве ни при роднини, ни при непознати, но от малък го събирам с хора и който има желание да го гушка го прави.

# 496
На нас ни казаха да даваме Ваята 6 месеца и после да минем на чист витамин Д, ама то с тоя вирус Grinning

# 497

Да попитам вашите бебета плачат ли като видят някой ваш близък и как ги успокоявате? Confused
Веднъж ,но грешката ни беше ,че я дадохме на близкия от колата в тъмното и той я вкара вкъщи,а и вкъщито не е нашето.Беше и изнервена от четири часа път и плака,гушнах я веднага.Иначе не ,много е социална.
И аз винаги съм я събирала с хора ,не ме и търси като ходи с баща си веднъж седмично у свекървата.Казвам й чао на вратата,и затварям.
Пробиотик не съм давала,само омнибиотик първите два месеца.

# 498
Нашата госпожица е изключително социална.Не плаче никога от хора,а напротив.С голям интерес реагира на познати и непознати.Веднага се залепя за тях 😂Оставям я без никакъв проблем при всеки,който има желание да я гледа за няколко часа.Само,че ние от новородено я водим навсякъде с нас и е свикнала да е сред хора.

# 499
Не плаче ама аз от родилното почти го събирам с роднини и приятели и на всеки давам да го пипа и гушка точно с тая цел.

Биогая са казвали на лекарите, че ако се дава до обяд подпомага имунната система

# 500
  • София
elle.n, пишете на д-р Оги за забелването - Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)
Ще ви обясни какво, как, защо,...

# 501
  • София
Не съм давала никога пробиотици,дори и при АБ бе го искат,сладък им е или блудкав,но го плюят.
Давам Д.

# 502

Да попитам вашите бебета плачат ли като видят някой ваш близък и как ги успокоявате? Confused
Това си е до дете. Моята също не плаче от непознати, въпреки че с по-голямата част от родата я срещнах на Коледа. Просто детенцето ти е по-чувствително. Според мен няма много какво да се направи по въпроса. Просто не го връчвай директно в ръцете на някой друг, а нека да прекара известно време първо за да се отпусне и тогава пробвай.

# 503
Моето няма никакъв проблем с непознати, които са около нея и й говорят или играят с нея. Обаче, ако се опитат да я пипат или по-зле - вземат на ръце е сърдита и реве. Така или иначе гушкането трябва да е доброволен акт и за двете страни, тя е на 10++ и може да каже, кога иска да е гушната. Това ТРЯБВА да бъде уважавано. Бабите й са на друго мнение, според тях, не можело да не си гушнат внучето Persevere

# 504
Ееееее бабите са си баби 😂😂😂 Не можеш да ги спреш

# 505
Аз не мога, детето може Joy Joy

Като им се задърпа и разреве и бързат да ми я върнат, хаха.

# 506
  • Германия
Аз първите месеци не можех да си деля детето с никого. Майка ми много ми се сърдеше😀. Сега ме винят, че детето не давало да го гушкат.

# 507
С охота приемам помощ от роднини!
А, за коликите, да попитам, който е давал Абоколикен, на всяко хранене ли давахте и по пет капки ли?
Имате ли наблюдение дали след прием на тези капки, детето става по-неспокойно?

# 508
И аз не съм ревнива изобщо. Но като видя, че детето не иска нещо, аз като майка трябва да защитя позицията й, докато започне сама да я си я защитава.

А ако баби искат да помагат, има за готвене, шетане, пране и т.н.

# 509
С охота приемам помощ от роднини!
А, за коликите, да попитам, който е давал Абоколикен, на всяко хранене ли давахте и по пет капки ли?
Имате ли наблюдение дали след прием на тези капки, детето става по-неспокойно?

На нас ни бяха предписали по 10 капки, казаха ми преди хранене 7 пъти на ден, но тъй като сме на поискване, гледах на около 4 часа да му давам. При нас нямаха ефект, но има много доволни от тях. Т.е. моето бебе си оставаше неспокойно...

Препоръчителен прием:
5 капки ABOKOLIKEN към всяко хранене.
В зависимост от честотата на храненията и възрастта на бебето (0-3 месеца - 7 пъти дневно х 5 капки, 4 месец - 6 пъти дневно х 5 капки).

Общи условия

Активация на акаунт