За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 87

• 25 622
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз и мм сме гледали децата,големия майка ми след 1г.ече аз бях в несъстояние след злополука.
Друг не обичам да ги пипа.
Свекърва ми най-вече.

# 511
  • Германия
А ако баби искат да помагат, има за готвене, шетане, пране и т.н.
Точно това ме ядосваше най-много. Уж да помагат: "Дай на мин детето, свърши си домакинската работа". Да, бе!

# 512
Аз и мм сме гледали децата,големия майка ми след 1г.ече аз бях в несъстояние след злополука.
Друг не обичам да ги пипа.
Свекърва ми най-вече.
И ние тъй,свекърва ми даже не идва вкъщи.

# 513
  • София
Откакто се опита да пече чушки върху керамичния ни плот ,не влиза в кухнята А по  ред причини и въобще вкъщи.

# 514
Ние живеем в друг град без роднини наблизо. Виждаме се по празници. А откакто се е родило детето и е пандемия, още по-рядко. Гледаме я сами с баща й, супер ни е. Други хора вкъщи аз не мога да търпя, само на гости... Обичам ги, нашите родители и роднини са нормални и свестни хора, ама като сме различни домакинства и различни поколения и става... затова само на гости...

# 515
Направих грешката да поканим свекърва ми като се роди малкия. Мама дойде за 1 седмица тогава и викам айде и свека за няколки дни.. Е, огромна грешка. От тогава - 1 година и 2 месеца не е стъпвала в нас, няма и да стъпи. Живеем в различни градове с нея и с родителите ми. Постоянно прави намеци да дойде да гледа малкия ако искаме. Директно й се казва не, май се усети вече. Та тя не го докосва, какво щв го гледа 😁 Та, и ние си го гледаме изцяло сами. Дано го приемат на ясла, че иначе не знам.

# 516
  • София
Ние сме в един град,на 15 Мин от вкъщи е.Уж преподавател, интелигентност,а всъщност куха като 100 хралупи.

# 517
Те точно преподавателите май са най-страшни..

# 518
Мда, моята свекърва е намерила козичка за децата, за да пият био мляко. А те са на 2 месеца коригирана възраст...

# 519
Пууу, от кога ви търся Wink
За много години да кажа, че от един месец съм ви изтървала.
Според вас, притеснително ли е, че бебко стои основно така:
Скрит текст:
На невролог или ортопед да го водя?
Няма да казвам какво казва Гугъл за този " проблем", че в случая не мисля, че е това.
Като е на плуване също така си държи краката.
И друга " драма" имам - не иска да стои седнал. Килва се - напред, настрани. А иска да в все изправен , стои изпънат като струна. Стъпва на цял крак. На 6 месеца и половина е.

# 520
Моят седна на седем месеца и половина. Може и по-късно да е било, към 8 месеца...

# 521
Здравейте , много ви моля за компетентен и бърз отговор . Живея извън България  на 12.01.2021 станах мама на момченце и Се молех да имам възможността да го кърмя , с упоритост продължавам , началните стъпки не са никак лесни , защото много ме боли но не искам да лиша детенцето ми от най-важното! Тук са много странни опитват се явно да въвеждат нова мода при кърметето всички викат бебетата не трябва да пият вода , аз смятам че е грешно разбира се не в големи количества ! Аз смятам че в началото е полезно да се дава на бебето няколко глътки клет кърменето или храненето за да му се изплакне устичката, така и пране, защото искам да избегна и депидратация . Снощи забелязах , че урината има леко зацапвате върху памперса в цвят морков . Помислих си че може да е от кърмата ми защото все още не е истинска кърма а коластра все пак сме на 3 дена ❤ Отнема доста време докато истинската кърма дойде. Днес забелязах, че нещата започват да се случват тоест до сега не можех да видя нищо просто от сукането се ориентирах по глътките /преглъщане ята на мъника днес забелязах по зърното и устничките му консистенция като вид жълтеникава глюкоза    😊 мисля че съм на прав път ❤ Проблематика който имам е че днес на памперса имаше отново морковен цвят отпред пред чурката .количеството урина незнам дали е достатъчно защото не се налага да сменям голямо количество памперси. На ден 3 броя притеснявам се също че са малко или е нормално за новородено бебче? Много ме притеснява цвета на урината Cry незнам дали правя всичко правилно с кърменето ... обмислям дори да отида още тази вечер до болницата в спешното и да не дочакам утре бихте ли ми казали дали подобно нещо е знак за голям проблем ?!?! За изпражненията те са все още тъмно зелени и слузести снощи не успя да се изака и аз реших да го направя по стария начин с мазнинка и термометър стана. Днес пак не се изака и реших този път да изчакам за да не свиква по този начин а да се регулира от само себе си , ако и утре не се изака сутринта ще то изакам аз . При изписването на прегледа засякоха някак си по снимков път дано ме раЗберете дано ме разберете не се сещам по друг начин да обясня става въпрос за жълтеницата при бебетата чистотата на резултатът е 7,9 нарича се  Serumbilirubin https://

# 522
Пишете в темата за кърмене, там са много грамотни по темата.

Три напишкани памперса са си малко... Следите ли дали наддава ежедневно?

# 523
  • Пазарджик
Не се тревожи. На прав път си разбира се. Още е много малко бебенцето, освен това с тази жълтеница ще е по-поспаливо. Често сменяй гърдите, за да го разсънваш.
С водата не бързай. В Кърмата има достатъчно. Гушете се, спете заедно и се кърмете, така и повече памперси ще започне да пълни. При всяко мрън ти препоръчвам веднага да го храниш. В тези първи седмици ще е само хранене и спане. Легни до бебенцеето си и се опитай така да се кърмите, за си почиваш. Успех и дано се успокоиш!!!!

# 524
  • София
Къде сте?

Общи условия

Активация на акаунт