Великобритания - тема [85] Коледна Много Много Коронована Локдаунска Новогодишна

• 37 416
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • До хладилника, който обичам
Който влезе, после излиза Wink и разнася вируса.
Напълно възможно е там да е мутирал вируса. Все пак 8 милиона, както стана дума, е бая народ, още повече, като бяха в нисък тиър досега. Тоест потенциално е имало възмооожност да се развихри. В Испания и къде беше още, Индия? имат май техни нови щамове, но може би не толкова заразни.
Има вече развита теория на конспирацията, че затвориха границите за да извият ръце за сделка преди окончателната дата на Брекзит, "Brexit stunt", както е казал Камерън, но аз не виждам логика - и така без сделка след 10 дена ще спрат движението на товари, където няма сделка. Каква разлика.

# 106
  • Лондон
Как Китай почти спряха разпространенито на вируса? И защо още миналия месец Китай спряха полетите от Великобритания ?

Има и друго изследване - по-богатите и по-образованите спазват в по-голяма степен правилата....
Да. Така е.

# 107
Не са само Китай. И в други държави е почти елиминиран. Просто в Европа сме много ларж, над нещата и сакън да не ни засегне някой правата... 😤

Мери , четох, че е засечен и на други места новия щам.

# 108
  • Истински се вижда само със сърцето.
За Китай лично аз не съм убедена,  защото там се крие голяма част от информацията и се цензурира нова което се оповестява.

# 109
  • на малък остров в океана
Едно, че не може да се разчита 100% на информацията, която изнасят.
Но от друга страна, авторитарно управление като това в Китай не се притеснява да погазва човешките права до степен, немислима за Европа.

# 110
Не знам къде е почти елиминиран, освен, да речем, Нова Зеландия, Австралия, с драконови мерки. В САЩ, например, са още по-ларж от Европа, изобщо вятър ги вее на бял кон. Имам приятели и роднини там и не мога да се начудя на някои от нещата, които разказват. Никакво пазене.

# 111
  • Bristol
Моя приятелка с Тексас много се пази. Работят от вкъщи и им е дадена възможност да избират, дали да пускат децата да ходят на училище или дистанционно да ги обучават. Тук нямаме такава опция по желание.

# 112
Да, сестра ми има възможност да работи от вкъщи и децата ѝ са на дистанционно обучение по нейно желание. Но това са някои хора. Много хора като че ли не реагират подобаващо сериозно на заразата. Пък и доскорошният президент не беше твърде убедителен защитник на сериозни мерки също.

# 113
  • Оптимист по принуда
Sunglasseshttps://vm.tiktok.com/ZSnayCC1/

# 114
  • Истински се вижда само със сърцето.

🤣🤣🤣

# 115
  • Leeds, UK
Привет, момичета. Хапнах с очи прекрасните сладки, които сте правили. Много обичам меденки, но никога не съм правила. Не ми е много коледно нещо тази година. Украсявам, готвя, ама не е същото.
Имаме пак един случай на Ковид в дома, той ни е нов резидент и го хвана от болницата, където ходи на диализа 3 пъти седмично. Много рискова група е. Вече 9 дни е болен и доста добре се справя, температура няма, адекватен е напълно, храни се добре. Дано и така да си остане човечецът. Сега пак ще проверя дали ще го хвана. Днес бях на тест пак, та ще видим утре или в сряда ще излезе.

# 116
Добре де, новият щам само в Англия ли е разпространен? В други държави не са ли го хванали.
И аз вече съм склонена да вярвам в конспирации, с наближаването на Брекзит

# 117
Писаха, че го има и в още няколко държави в Европа. Много е странно, щамът е от септември, сега преди Коледа затварят гранци, които до вчера са били отворени. За мен най-странното затваряне е на Ла Манша. Не мога да разбера за чий им беше да го затворят за 48 часа, после пак да го отворят.

# 118
  • Манчестър
Писаха, че го има и в още няколко държави в Европа. Много е странно, щамът е от септември, сега преди Коледа затварят гранци, които до вчера са били отворени. За мен най-странното затваряне е на Ла Манша. Не мога да разбера за чий им беше да го затворят за 48 часа, после пак да го отворят.

Е то много зор,че го отварят. Трябва да имаш отрицателен ПСР тест за да си помислиш да се качиш на лодката.

# 119
  • Bristol
В Холандия, Белгия и още една страна в Европа са го засели, но и те са спрели полетите си от и до Великобритания. В статия на ББС попаднах на това, благодарение на генетичните изследванията, които са правели тук на вируса са го засекли. Явно не навсякъде ги правят.
"Some experts believe the new strain has already spread beyond where it has been reported, crediting the UK's use of genomic surveillance for detecting it."
https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-55404087?fbclid=IwAR3-jo … FJ585OohUTO3lktFA

Общи условия

Активация на акаунт