Великобритания - тема [85] Коледна Много Много Коронована Локдаунска Новогодишна

• 37 778
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Аз в Бг влизах на задна в двор, на стръмна улица със стръмен улей...сняг, отдолу лед. Да, просто тук не са свикнали на снежни условия.
При нас от утре го дават 8-9-10 градуса през дена, много мине добре. Хич не ми липсват българските  преспи.

# 451
Не искам сняг, а за българска зима не искам и да чувам. При нас няма сняг.

# 452
  • Bristol
Ние декември сменяхме гумите, защото февруари ходехме в Алпите и после април пак слагахме летните. Дори да няма сняг, зимните гуми са по-подходящи за шофиране при ниски температури и лед. Но после при високи температури се износват по-бързо.
Аз за колелото имам едни много готини маратонки. Подметката е от материя, която усещаш как лепи за педала и застопорява крака. С тях и зимно време, като ходя по заледено, съм по-стабилна Simple Smile
С летни гуми тук на сняг ще съм като новак шофьор.
Автоматик на сняг също не съм карала. В Австрия веднъж ходихме само двете с дъщерята да караме ски и искаха да ме ъпгреднат с автоматик 🤪 Отказах точно защото не знам как да я ползвам в снежно време. Много сняг валеше тогава и особено по наклон надолу, върху сняг не ползвам спирачки, а играя със скоростите. Буквално на първа скорост спусках в някои участъци. По този начин се ползва двигателят като спирачка.

При нас грам сняг няма в Бристол, само е студено. Вчера ръмеше, днес е сухо.
В Лондон има ли сняг? Гледам, че на север към Шефилд само има.

# 453
  • Leeds, UK
Моята е автоматик, справи се, баирът към работата не е много стръмен, ама гумите ми не са много читави. Смятах да ги сменям след месец-два. Сняг харесвам да има за един ден, пухкав и бял, да се наиграем и после с магическа пръчка да изчезне😁

# 454
Няма сняг в Лондон(не и в моята част), дават го да вали утре сутринта, но от Лондон до Лондон разлика, ще докладвам утре пак Laughing

# 455
Утре ще съм в Лийдс, та ще имам по-широк поглед за пътищата извън наше село.
Обаче днес не е валяло, а по обяд си и напече - май зимата тази година беше четвъртък и петък Laughing

# 456
Нас ни заобикали снега. В радиус от 30+минути има по една педя поне, но при нас е само лед днес. Заториха и много обекти.

На север имаме и техниката и подготовката. Зими сме имали и по-страшни от българските. Реален проблем идва леда въпреки, че луга се хвърля още при прогноза за падане на температурите и не спират машините. Днес карам и докато пръсна вода на стъклото, вече е заледена. Хем парното бичеше на макс и духаше в прозореца.

С автоматик много по-стабилно и лесно карам отколкото с ръчни. Хем съм с летни гуми, няма заснежен баир да ми се упре. А в неделя и ледени преспи гази ММ с моята кола.

Снимките са южно от нас, на север е повече.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 01:49 от Pampers

# 457
При нас студено, но сухо, ни дъжд ни сняг.
В България не карах, но тук една година наваля много сняг, аз само автоматик карам и то беше с всесезонни гуми. Пътищата нечистени, коловпзи, лед, вали, чистачките замръзват и съм слизала да чистя. Сега съм с друга кола, но още в началото падна съвсем малко сняг и беше само на участъци. ММ смени гумите със зимни, дано такова чуда като оная година да няма вече. Но се хвърля сол здраво, асфалта дори белее 😂

# 458
Cotswolds -  мъгла и дъжд

# 459
3гр+дъжд - снегът е спомен.....

# 460
  • London
Жалко за децата като няма сняг, аз имам страхотни детски спомени от пързаляне с наилони по снежен баир, замеряне с топки снежни, големи снежни човеци и тн. Обичам и дъжда обаче, стига да не е постоянен...... при нас последната седмица все е пикливо и сега пак и отново.

# 461
  • Leeds, UK
И при нас се топи, но има повече от достатъчно. Моето сега ще ходи да се пързаля с моята приятелка и нейния син по хълмовете на парка с шейни.  Ние сме  сошъл бъбъл с нея, а хълмовете са в изобилие, тъй че няма да е претъпкано🙂

# 462
  • Истински се вижда само със сърцето.
И при нас няма сняг, но много му се радвахме с детето, когато имаше, добре че не бях на работа обаче. Аз нямам никакъв опит да  шофирам на лед и сняг и предпочитам чисти пътища Simple Smile

Мери да те попитам нещо като опитен колоездач Simple Smile прави ми впечатление, че има велосипедисти с хубави колела, които явно спортуват и го правят редовно а са облечени с черни екипи без никакви светлоотразители, попаднах на един такъвпреди два дни на път със спийд лимит 60 мили и без лента за велосипедисти и ми се струва много опасно, не е ли задължително да имат на дрехите и колелото нещо...

# 463
  • Bristol
Мери да те попитам нещо като опитен колоездач Simple Smile прави ми впечатление, че има велосипедисти с хубави колела, които явно спортуват и го правят редовно а са облечени с черни екипи без никакви светлоотразители, попаднах на един такъвпреди два дни на път със спийд лимит 60 мили и без лента за велосипедисти и ми се струва много опасно, не е ли задължително да имат на дрехите и колелото нещо...
За съжаление не Sad Препоръчва се да носят светли и светлоотражателни дрехи, но не е задължително. Само нощем са длъжни да имат светлини на колелото и светлоотражаващи на спиците на колелата.
Има едно малцинство, което счита че hi-vis облеклото е излишно. Попадала съм на спорове за това в тукалните форуми. Според тях, ако не можеш да ги видиш през деня на пътя, нищо че са в черно, значи не трябва да си шофьор 🤪 На един такъв му отговорих, че вместо да си губи времето да пише в социалните медии колко безсмислени са хайвиз облеклата, да вземе да запретне ръкави и да го докаже, ще стане милионер. Страшно много бизнеси харчат луди пари за такива облекла, точно за да предпазят работниците си. И ако могат да спестят този разход, направо ще го позлатят него. Те ползват като пример Холандия. Там хората не носят каски и специални дрехи, но там веломрежата е на друго ниво, колите, велосипедистите и пешеходците са разделени тотално. Тук велосипедистите често споделяме пътя си с коли или пешеходци Sad
Като са решили да си рискуват живота, техен си проблем. Обаче ако такъв попадне под моите колела, става и мой проблем затова и мен много ме дразнят и не си мълча... Ако си по велоалея, разбирам да си в черно и без каска примерно, но по път с 60mph... 🤪
https://www.highwaycodeuk.co.uk/changes-and-answers/highway-code-for-cyclists

# 464
  • Истински се вижда само със сърцето.
М да проблема е, че въпросния колоездач беше на здрачаване и колкото и добре да вижда човек е трудно да види такъв субект. Слава Богу, че повечето избират цветни светлоотражателни цветове. Когато бях дневна смяна, когато оставам овъртайм и си тръгвам към осем да кажем и вече беше тъмно, от работа излизам от пресечка с доста лоша видимост в дясно и без никакво осветление на пътя щото сме до едни ферми, селото е по-надолу и два пъти срещах едни младежи качени двама на колело в черно и те и без нищо светлоотразително, добре че излизам бавно и обикновенно на дълги от там нарочно че ги видях как летят по пътя.. неразумни хора които недай си боже да тежат на нечия съвест и да провалят нечий живот.
Т изобщо тези дни ми е до гуша от нарушители 😂 две нощи под ред на едно кръгово два тира не спират и ми взимат предимството и спирам в кръга да не ме отнесат, решили са че в 12 през ноща пътя е само за тях ...

Общи условия

Активация на акаунт