Великобритания - тема [85] Коледна Много Много Коронована Локдаунска Новогодишна

• 37 453
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Прайм е добре ако пазаруваш през амазон, аз съм фен и в началото на Локдауна пазарувах (и все още) през амазон фреш което сега е безплатно за ползвателите на прайм.  Преди доставяха дори и същия ден. Сега 1-day delivery почти няма, обикновено е 2 дена (предполагам са много натоварени). Аз не гледам много филми като цяло (чета повече книги, с прайм има и някои безплатни такива), но отказах Kindle Unlimited (допълнително се плаща) не ми допадаха наличните книги. За филми предпочитам Нетфликс, през прайм повечето филми или сериали които съм гледала съм си ги купувала - например адаптацията на Гениалната приятелка (от  HBO). Има 1-2 хубави сериала от прайм например Marvelous Mrs. Maisel, но пак според мен аз предпочитам Нетфликс, или просто не съм дала достатъчно шанс на Прайм филмите, тук се споделяха някои заглавия, убедена съм, че има добри попадения, аз нямам много време и за филми. Има и безплатна музика Amazon Music Prime, но аз ползвам Spotify така или иначе. Друга услуга която харесвам и влиза в Прайм е Amazon Photos - безплатен склад за снимките, ако имаш нужда от такъв и се чудиш къде да си ги съхраняваш. Най-лесния начин да разбереш дали ти харесва е да пробваш (имаше 1 м безплатен ако не се лъжа).

# 541
  • На острова
Изгледахме снощи 4 серийки от първи сезон на The Durrells, много свеж. Синът ми постоянно питаше, а ние защo не отидем да живеем в Гърция, топло е, има плажове, близо е до БГ. По принцип ММ каза, че няма грижи да се релокираме там (свекър ми е грък и ММ е с перфектно говорим гръцки). Аз не се виждам в момента да живея там, може би по-натам, но определено ми е на сърце и се чуствам у дома.

Ние си имаме вече две седмици Гърция в края на Юли. Рано-не рано, няма какво да чакаме, стискаме палци да стане. Това всъщност ни беше канселираната Коста Рика през TUI, трябваше да букнем нещо друго и най-разумно ни се стори тази опция.

Прайм ползваме и ние, сериали, музика, доставки. Ударила ме е и някаква шопинг мания - терапевтично ми идва в момента.

# 542
  • UK
Какво сте се размечтали вие тук, не трябваше да влизам днес тук, да се депресирам само. Ако става само с ваксини пътуването пак ще е добре, тия пср тестове, за всяко минаване на граница ми идва супер солено.

# 543
Някои неща, които са ни харесали:

Fleabag - BBC iPlayer

Broadchurch (TV Series 2013–2017)

Keeping Faith - BBC One

Informer (TV Series 2018 )

The Cry - BBC One

The Serpent - BBC iPlayer

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018 )

# 544
Блу и на мен ми дотегна от околността, дори не ми се излиза вече.

Мери, и аз не вярвам да отпаднат тестовете. Поне да вкарат някакви бързи и евтини да се правят на място преди полета.

Имаме прайм, но единствената екстра, която ползваме е да гледаме много рядко някой филм. А доставките нямат промяна и още са на следващия ден. Явно е до район.

# 545
  • До хладилника, който обичам
Супер много ползвам прайм аз, и за доставки, и за гледане на филми. И нетфликс, и прайм използваме много.
Аз си сложих първа доза ваксина, освен, че приемам директно сутрешните новини, друго не усещам различно. Шегувам се, разбира се, сигурно са ми сложили евтин чип, нищо не приемам, даже радио.

# 546
Ейййй, Бу, как са те прекарали. Сигурно кирилизиран са ти сложили, ако хванеш Бтв, поне ще знаеш, че е от това 😀😀

# 547
  • Glasgow
Аз се регистрирах за 1 месец безплатен прайм , ще видим. Не съм особен фен на онлайн пазаруване, но може за филмите да си струва. Както се очертава до април Sad
Борис си нарушава собствените правила, мота се из Шотландия без причина да се снима с хората, а иначе ние не можем да мръднем до съседния град, писна ми вече.
Аз днес получавам ключовете за новото място, много ми е странно, пак се води Глазгоу, но друга община, аз така и не мога да им ги схвана административните единици, на 35 минути е с автобус до центъра, имам спирка точно пред къщата. То е къщата за гости на много приятно семейство с две малки деца, в двора им е, имам си сауна и фитнес вътре, бар Simple Smile Бившият собственик е капитан на кораб, шотландец и всичко е решено в тази тематика, морски възли, часовниците, декорациите, свежо е. Да се махна от тази лудница в центъра, откак ме обраха само щуротии, явно умните полицаи са блокирали само телефонния номер, но не и гугъл акаунта, който беше верифициран с него номер, получих на няколко пъти странни пратки, които не съм поръчвала, а никой освен те и шефовете ми не знаеха адреса ми. Никакви ъпдейти по случая, колко пъти и да им звънна с искане за някаква нова информация само ми се казва да дишам бавно и да калмна, разбирали как се чувствам. Разбират друг път. Преди месец дойде едно ново агентче в нас, дъблинчанин доста приятен, колкото да ми каже че още не могат да намерят крадеца и да ме пита за хиляден път тъмен ли е бил или черен, като се вижда от поне 6 камери кристално ясно, че е русо, бяло, със счупени уши глазгоуско лекенце. Даде си личния номер дъблинчанина 'ако имам нужда от него', бъзиках се със съквартирантката, че ако този локдаун продължи определено ще имам нужда и не в качеството му на ченге.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 08:26 от Jokerr

# 548
Ние и нас пускаме по малко тв и основно peppa pir i paw patrol. Аз загледах Бриджертън по нефликс, поне нещо разпускащо.

В нашия град сме от сигурно 10 години вече. Миналата седмица открихме за първи път един парк, който буквално ни е през улица. Минавали сме от там, но само от преднара част, която е като поляна. Има и река. А самия парк е пътека покрай реката и сред дървета. Сгушено е между къщите и ако човек не тръгне по пътеката, няма как да знае че е и толкова голямо. Поне нещо ново, а не само старите улици. На едно място и реката е много плитка, има асфалт и беше голям кеф децата да цопат там с ботушите.

# 549
  • Leeds, UK
Joker, моля ти се напиши книга. Имаш невероятен талант😁
Ново място-нов късмет!

# 550
  • Glasgow
Joker, моля ти се напиши книга. Имаш невероятен талант😁
Ново място-нов късмет!
ще надмине Трейнспотинг, на младини мислех, че Трейнспотинг е художествена измислица и преувеличено, сега на моменти детска книжка ми се струва.
 Дано на новото място е по спокойно, предградие е, къщички, мили хора, всеки поздравява, един просяк или наркоман не видях, то не е късно, де. "Нашата" Никола днес ще има брифинг уж, ама като гледам цифрите на случаите едва ли ще има облекчения. Тя обеваща да ни върне до 6 месеца в ЕС, ама това без независимост доколкото знам няма как да стане.

# 551
  • Leeds, UK
Пак сме със сняг!☹

При вас как е?

# 552
Топло, 10 градуса, много ми е добре

# 553
# 554
  • Оптимист по принуда
И аз искам пак, ама няма. Бела, ти в кой район беше?

Общи условия

Активация на акаунт