Великобритания - тема [85] Коледна Много Много Коронована Локдаунска Новогодишна

• 37 444
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря! Отклониха я снощи. Вече е спокойно и чакаме и ние снега.

Jokerr, когато свикнеш да си разполагаш с личното време покрай многото домашни и работни ангажименти, никак не е приятно после да нямаш и минутка уединение. Особено с мъж около и над 40, който постоянно за нещо мрънка, недоволства и е бетер трето дето. Та добре я разбирам хазайката ти.
Успех на интервюто!

# 601
  • Bristol
Да, те и мъжете минават през критичната 😂
И ние сме така, двамата работим от вкъщи, точно вчера вечерта се изпокарахме и сега не си говорим. Добре, че поне деца в праймъри скул нямам. Не знам как се оправят работещите от вкъщи родители. Децата си искат внимание, в работата те притискат със срокове...

# 602
Е така- ела да пишеме и да поучим малко- не било скучно, иска пъзелда реди. После що сестра и стояла до нея и всякакви такива. Мъжът ми снощи остана да спи в приятели, а днес трябваше да сме всички вкъщи и да излезем малко из околията. Сипал бензин в дизеловата кола и чакал АА, после остана там, защото хем днес да я оправят, хем и беше близо до тах, на 40 мили от вкъщи.

# 603
  • На острова
Хаха, у нас се натамънихме и има хармония. Само сутринта докато работех и си пиех кафето, ММ реши че трябва да закусва с мен на масата. Аз полудявам като чуя накой да ми хрупа (краставици в случая) и просто си сложих слушалките. Малката пък спи! момента. Били станали с брат и в 5 ч сутринта да си играят. Ще пропусне google classroom в 11 ч. And that’s ok.

Гоемият пък въобще не го надзиравам какво прави, поне е У6 и може що годе сам да се оправя, преди седях с него, гледах, помагах, нервирах. Ще имаме телефонни разговори с учителите тази седмица и ще видим. Казах ви, откакто му отпуснах края, по-лежерно се изкарва локдауна.

Гледам всеки ден да излизаме по обед на чист въздух. Или пеша до някой магазин. И така. Омм!

# 604
  • Leeds, UK
ХахаРонка, развесели ме, въпреки, че на вас едва ли ви е било весело. Отдавна не бях чувала някой да го направи😁
Аз водих мъжовото днес на зъболекар и другият петък сме и тримата. На него ще му вадят един счупен зъб и дълбоко чистене, на мен чистене, малкият за преглед.

# 605
Аз лично то завиждам Joker, какво ли не бих дала да се събудя спонтанно, не в 6ч по принуда и някой да ми скача на главата. Като часовник са тия деца, всеки Божи ден в 6ч са кукуряк. Искам да седна, да пия кафе, да чета книжка, да гледам филм без някой да ми пили: мамо, мамо, мамоооо. Ето, досега крещях, не схваща и не схваща писане, четене това моето дете, полудявам! Материалите пък стават все по-сложни и по-сложни. Добре, че поне нямаме зуум митинги, да се чува брат ѝ как крещи на заден фон. Днес не ми е ден. 😟

# 606
  • Glasgow
Аз се запознах с по -голямото дете, десетинагодишно, по ковидски, с допиране на лактите, а малката, тя е на 3.5г само стои милата на вратата, интересно и е сега, някаква голяма странна жена с чужд акцент в съседната къща, иска да дойде, и ѝ казвам- ела, ще ти направя мляко с какао, имам книжки за оцветяване- а то, милото- Не може, има вирус Sad Аз на тази възраст нямах и понятие що е то вирус, сегашните деца ще си живеят с паниката от него.
 Пристигнаха ми днес книги от амазон, до локър ги бях поръчала, наистина е по добре с прайм Simple Smile

# 607
И аз днес съм на зъболекар за счупен зъб. Подозирам, че имам и още един за пломба.

# 608
  • Leeds, UK
И аз днес съм на зъболекар за счупен зъб. Подозирам, че имам и още един за пломба.
Какви са цените при вас? Тук за вадене, рентген на 3 зъба, преглед и чистене общо £65.

# 609
Аз все още не съм записала никого на зъболекар тук, такава летаргия ме е обзела, не е истина. На каката й оправих зъбите докато бяхме в Бг, а сега нямам никакво желание да се занимавам с разни клиники, да търся. Мен пет пъти ме прегледаха по телефона за гинекологичен проблем, та хич не напирам да пробвам зъболекарските услуги. Сега и се моля някое от децата да не се разболее, че направо не знам кви ще ги кърша. Недоумявам как може гинеколог да провежда преглед по телефон. Не ми се мисли, ако проблемът е сериозен. Самолета и в Бг...

# 610
  • Leeds, UK
Заради тези локдауни не можехме да ходим на профилактични прегледи. Малкият я закъса със зъбите. Един от млечните, не стига, че с кариес ами не искаше и да падне, а новият излезе от страни и изобщо не на място. Старият му не се клатеше изобщо и му стоеше като бивна. Извадиха му го накрая. По принцип с мъжа ми ходехме на всеки 3 месеца за чистене на зъбен камък, че и двамата сме с gum disease. На малкият му трябват скоби. Някой запознат от вас ще ме светне ли за как и какво трябва да се прави и какво да искам да не ме преметнат, моля? Безплатно ли е? Тя е готина зъболекарката, ама и аз да имам малко инфо за себе си. Ако някой знае нещо?! Искам да ви питам и за застраховките. Искам да направя на моя мъж като селф мед застраховка, за болнични или пък семеен пакет, не компрехенсив. Какво евентуално да търся и горе-долу за какви суми става въпрос? Искам и за живот и за двама ни, да не е съвсем обирджийско. Разбрахте ме😁
За котката плащам £15 месечно пък ние никаква, ами тъпо😁

# 611
Цитат на: brumm link=topic=1281008.msg42260852#msg42260852
Мен пет пъти ме прегледаха по телефона за гинекологичен проблем, .

Това звучи като виц😱 Ужас!
Аз ходих скоро на гинекологични изследвания, кръв давах. Работят си нормално след телефонна консултация при нас, както ЛЛ, така и в болницата. Големият даже до хирург стигна.

Happy Bella, то това си е цената на Band 2. Включва всички манипулации в рамките на 2 месеца като вадене, чистене, пломбиране, вадене на нерви, снимки без ограничение на броя зъби. Може да я платиш и за 1, и за 10 зъба.
При нас работят. Бяхме на профилактични всички вече, детето също ходи на всеки 3 месеца.
За скоби, доколкото знам от приятели, се ходи от 12г възраст. Поема се от ЗК.

# 612
  • Leeds, UK
Да Памперс band 2 е. Но някъде взимат ненужно повече.
Това за гинекологичния преглед по телефона и тук го има. Моя приятелка изхвърли накрайник на инструмент капсулирал се в тялото й 12 г. Опитаха се да я лекуват по телефона, обаче като им изпрати снимка на инструмента и я привикаха веднага на лично.

# 613
Happy Bella, големият ми син имаше брекети тук. При един от профилактичните прегледи му препоръчаха консултация със специалист в клиника, която работи с NHS. Установиха нещо, което беше ясно и без да си специалист. Имаше нужда от брекети и ги носи две години. Преди това в България имаше скоби за 8 месеца.
От същата клиника установиха, че дребният няма нужда и ако все пак искаме, то няма да е безплатна процедура. Отказахме се.

# 614
Недоумявам как може гинеколог да провежда преглед по телефон.
Нали не е през зуум... Съжалявам, сигурно не ти е смешно, дано да е отшумял проблема или поне да не е нещо сериозно.
Ден преди локдауна получих писмо за мамография и не се обадих да си запиша час, защото реших, че са преустановили подобни профилактични прегледи. Обаче тази седмица получих ново писмо, в което сякаш ми се караха, та се обадих и си записах час.
Дъщеря ми много обича сурови моркови, но заради една голяма пломба на млечен зъб, която е сменяна поне 3 пъти, сега почти спрях да купувам. Притеснявам се, че пак може да падне пломбата. Надявам се следващото падане да е направо със зъба.

Общи условия

Активация на акаунт