Великобритания - тема [85] Коледна Много Много Коронована Локдаунска Новогодишна

• 37 430
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • някъде в орбита...
Veggie, събуждане спонтанно не ми се е случвало от години, а със специалното вкъщи едва ли и ще ни се случи някога пак. Аз викам да си направим support group на недоспалите, и ще раздавам ирландско кафе на вратата за всеки оцелял още една седмица Grin

Ние сега теглихме една на профилактичните, че други неща ни бяха на главата. Но в последните два месеца натрупах опит с частни и със специализирани към NHS, и сме много доволни от всички.

# 616
Ina, разсмя ме с това ирландско кафе, ама положението наистина е сериозно. Липсата на сън си се отразява. Дребния не стига че става в 6, ами вади и 6 зъба и се буди на час нощем, идилия направо. Вече ми е по-спокойно, само утре да избутам училището, и уикенда да не ме занимават.
Понякога си мечтая да избягам, да си букна някъде хотел и да спя цяяяяла нощ с изключен телефон Simple Smile)
Нашите зъболекари не знам дали работят, но малката има нужда от преглед, струва ми се, че ще има нужда и от пломби. Кога ще се върнем към нормалния си живот..

# 617
  • След завоя в дясно
Заради тези локдауни не можехме да ходим на профилактични прегледи. Малкият я закъса със зъбите. Един от млечните, не стига, че с кариес ами не искаше и да падне, а новият излезе от страни и изобщо не на място. Старият му не се клатеше изобщо и му стоеше като бивна. Извадиха му го накрая. По принцип с мъжа ми ходехме на всеки 3 месеца за чистене на зъбен камък, че и двамата сме с gum disease. На малкият му трябват скоби. Някой запознат от вас ще ме светне ли за как и какво трябва да се прави и какво да искам да не ме преметнат, моля? Безплатно ли е? Тя е готина зъболекарката, ама и аз да имам малко инфо за себе си. Ако някой знае нещо?! Искам да ви питам и за застраховките. Искам да направя на моя мъж като селф мед застраховка, за болнични или пък семеен пакет, не компрехенсив. Какво евентуално да търся и горе-долу за какви суми става въпрос? Искам и за живот и за двама ни, да не е съвсем обирджийско. Разбрахте ме😁
За котката плащам £15 месечно пък ние никаква, ами тъпо😁
Трябва всички постоянни зъби да са поникнали, всичко е безплатно ако мине по ЗК. Нашата зъболекарка не си направи устата за синът ми, той имаше леко пристъпване на долни два зъба и аз си мислех, че ще ни откажат защото, това което четох по форумите беше, че едва ли не трябва да си някакъв крокозъбел за да минеш по ЗК.  Въпреки всичко си направих устата, дадоха направление и мина по ЗК без проблем... моят съвет е да пробвате от опит глава не боли.
Моят мъж е селф и сме с BUPA от няколко години, досега само веднъж сме ги ползвали и беше ОК. Всяка година вдигат цените, а пък ако си ги ползвал още повече ги вдигат, но те всички са така. И децата са прикрепени, не е голяма разликата за тях цените не са високи.

# 618
  • Leeds, UK
Еll, мерси! Колко струва застраховката  и какво включва? Много съм боса кое ще ми е според нуждите? Ако искаш ми го пиши на лично тъй като си е лично😁

# 619
  • Glasgow
Ох, това с гинекологичния преглед по телефона, приятелка още преди локдауна получи някаква инфекция след прием на антибиотик (то и аз съм така, винаги с антибиотик и някакво противогъбично взимам) и я пратили в аптеката за някакъв тест дето сама да си прави. И трябвало след този тест да ѝ назначат дата за преглед и с теста да иде, тя вече беше в България се прибрала и получила писмо, че не се явила на часа си за прегледа (какъвто час никога не ѝ е насрочван) Grinning 'Успокояваше ме', че има и по зле от мен, защото аз още първия ми месец в Шотландия получих кръвоизлив по никое време и отидох в бърза помощ, в чието фоайе беше пълно с размазани по седалките наркомани, но на мен ми казаха, че не съм спешна и сигурно е от стрес. Без да ме питат нищо друго, може да съм бременна и да кървя, няма значение, не умирам все пак Simple Smile

# 620
То поне през зуум да беше....ама си беше баш по телефона. Не се оправя проблемът, само че за тях не е проблем. Пуснаха ми едни кръвни излседвания за цяр, казаха че всичко е топ. Как без видеозон се прави гинекологичен преглед, на база само кръвни изследвания? Тука медицината явно е напреднала, айде вирус или бактериална инфекция да беше, да се разпознае по кръвни показатели.
Относително съм спокойна, защото лятото в Бг отидох на преглед и казаха че няма нищо обезпокоително. Но...проблемът стои, явно ще си чакам сам да се реши.
Изпратиха ми на мен писмо да си букна час за цитонамазка, казах им в дългите ни телефонни прегледи, но, явно цитонамазката за тях няма връзка с честото кървене, което съвсем ме обезкуражи по отношение на компетентността им. Сега трябва да вляза, да си подам он лайн искане за цитонамазка, ама реших, че в ковид ситуацията, не ми се ходи. Поне успях да се добера до кръвните си изследвания, та си самоназначих витамини, предвид, че някои от показателите ми бяха под долна граница. Мисля, в последния телефонен разговор, 10 минути ме убеждаваха, че всичко ми е наред, та......какво повече да направя с такъв лекарски капацитет?

# 621
brumm - направи си цитонамазката. Не се прави като в Бг - пак ще се учудиш, но си я направи.

мамографиите не са спирани, та който има писмо да отива.

# 622
brumm - направи си цитонамазката. Не се прави като в Бг - пак ще се учудиш, но си я направи.

мамографиите не са спирани, та който има писмо да отива.
Значи, ако ми кажеш, че и цитонамазката по телефона се взема, ще ми "скриеш шайбата". Тоеа в кръга на шегата. Ами как да си запазя час като нямам никаква идея кога ще ми дойде пустия цикъл? Единият път идва на 16 дена, следващия идва на 35 ден...аз докато успея да улуча да не съм в цикъл на насрочената дата, то пандемията ще свърши 😀😀.
Предполагам ще си направя, но докато успея да си букна кръвните изследвания минаха два месеца, в опит да ги пусна така, че да видя как е прогестерона на около 22 ден от цикъла. Между другото, никой не ми каза на коя дата да пусна изследванията, добре, че аз си знам.

# 623
Аз си правих цитонамазка декември месец, ходих на място разбира се, в ДжиПи практиката. Тях сестрите ги правят, така че ще има часове, може да ти дадат още другата седмица. Ако пък ти дойде, звъниш и сменят часа.

# 624
Цитонамазката ще ти я вземе сестра на нормална кушетка в медицинския център. Просто се обади и кажи какво те притеснява, ще ти дадат подходящ час. Това е час за сестра, а не за лекар.

# 625
Аз също съм с много лоши впечатления от тукашните доктори и гинеколози. Не ми се навлиза в детайли, но само ще кажа, че ако не бях отишла на частно да се види, че имам задържан аборт, щях да си чакам още две седмици, за да може доктора пак да види на стария си коремен ехограф, че не съм бременна.. което е логично да не го види, щом ембриона не е порастнал достатъчно за неговата стара техника. От там нататък след МА- никакъв вторичен преглед, за да видят изчистена ли съм или не. Цикъл не ми дойде 3 месеца- нормалбо било.
И в момента съм в омагьосания кръг на телефонните прегледи, защото отново нямам цикъл от 3 месеца. Пуснаха ми кръвни изследвания и чакам днес да ми звъннат уж...

Иначе аз правих цитонамазка септември. Прави я сестра и нямах проблем с часа, даже отмених единия, че ми беше дошло. Тук в правят на 5 години. В Бг съм си я правила всяка година, а дори и на 6 месеца, тъй като имах проблеми по едно време..

# 626
Цитонамазка и кръвни/ урина може да се отиде до всяка sexual health clinic, а ехограф и екстра преглед на плода, извън 2-3 отпуснати ехографа, може да се отиде с оплаквания към акушер клиниката в болниците.

# 627
Знам, че е при сестра. На моята gp практика е почти невъзможно да се обадя. И като казвам почти, имам предвид напълно. Само он лайн подавам какъв е проблемът, те също на смс или на ел.поща ми връщат информация какво ще направят.
Понеже обаче не ме боли нищо, се надявам да не е страшно и каквото и да е, да не е сериозен проблем.

# 628
Освен да обмислиш смяна на практиката. Винаги съм говорила по телефон с нашата.

# 629
И аз днес съм на зъболекар за счупен зъб. Подозирам, че имам и още един за пломба.
Какви са цените при вас? Тук за вадене, рентген на 3 зъба, преглед и чистене общо £65.

Цената за банд 2 е същата и при нас, но аз съм в банд 3. Ще ми сложат коронка, няма да го вадят. Всъщност, за този зъб щях да ходя за коронка точно в края на март 2020. Тогава щеше и да ми е безплатно, защото детето беше под 1г. Сега банд 3 е към 280.00.

Общи условия

Активация на акаунт