Великобритания - тема [85] Коледна Много Много Коронована Локдаунска Новогодишна

• 37 423
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Vivian на 3г се прави цитонамазката, ако нямаш проблеми. Не на 5г. Иначе на всеки 6/12 месеца те следят при нужда.

# 631
Здравейте момичета, запис в темичката с въпрос. Бременна съм в момента и съм пред дилема относно ваксината за коклюш, която тук се оказа, че я слагат и на бременни жени. Моля споделете вашият опит    , сигурна съм, че има дами раждали в Англия. Един ден съм на едно мнение, на другия друго и не мога да взема решение. Детето е дълко чакано и желано,  може би и затова толкова се колебая в изборът си. Хубава вечер!

# 632
Pampers, права си. На 3 години е. А първата цитонамазка я правят малко преди да навършиш 25, което за мен е безумие..
От 50 до 64 е на всеки 5 години.
Аз лично на възраст преди 25 имах атипични клетки и лош резултат от цитонамазка, който следяхме година (през няколко месеца) и в крайна сметка ми премахнаха образуванието с лазер. Та не ми се мисли, ако това се бе случило тук, какъв щеше да е развоя. Но както и да е, не искам да разводнявам темата.

# 633
Защо е необходимо да ти слагат ваксина против коклюш?

# 634
Слагат ваксина, за да може майката да предаде антитела на плодът и да е защитен до вторият месец след раждането. В Бг я слагат на вторият месец при бебета, тук също, но препоръчват и по  - време на бремеността от 24 до 32 гест. седмица да се сложи.

# 635
  • Оптимист по принуда
Аз не съм я слагала.

# 636
  • UK
И аз не я слагах.
На момичетата недоволни от поликлиниките, препоръчвам да ги смените. Ние сме били само в две сърджерита до сега, но проблеми никога не сме имали. И на генеколког са ме пращали без проблеми, то се е налагало само два пъти досега(изключвам бременността), и изследвания. Сега пък е пандемията малко даже се престарават с изследвания. Но, скоро трябваше да проследим проблем на малката, койте е повече козметичен и знаех че няма да ми обърнат внимание, затова направо си отидохме на частно.

И моите деца са рано будни, в 7ч са вече на крака, обаче аз ги слагам да лягат рано така си имам едни два часа на спокойствие. Сега лягат към 20.30ч.но пак нибе добре да погледаме някое филмче на тишина.

Момичета след моите перипети с CSI, вчера получихме мейл, че са ни одобрили апликацоята за гражданство. Аз така и не вярвах, че ще ми дадат.
А пък ММ като прочете мейла от адвокатката и се зарадва, аз помислих че е получил от училището писмо че връщат децата на училище. 🤣🤣🤣

# 637
  • Оптимист по принуда
GreenP,  при вас какво липсваше от документите, че се притесняваше?

# 638
  • UK
Аз тук никога не съм работила и не знаехме че трябва да плащам Comprahensive Sickness insurance. Аз имах частна застраховка, семейна от предишната компания на ММ, за 2 години. Но не можахме да намерим полицата.

# 639
  • Истински се вижда само със сърцето.
Супер Грийн Simple Smile Честито! Бързо са ви одобрили, като чета колко чакат другите. Ти праща ли ковър летър защо нямаш застраховка?

# 640
  • UK
Благодаря!
Да,  ковър летър прикрепихме към молбата.
Бързо нали, аз мислех поне до пролетта ще чакаме.

# 641
Да бе като ги чета в групата за ситизеншип някои чакат повече от 6 месеца. Казват, че всичко зависи от този при когото ти отива молбата как работи, явно сте улучили.
Ние следващата събота сме на биометричен на детето, за нас още не сме подали заради изпита по английски, но скоро ще трябва да се задействаме, само малко да се отпуснат нещата с вируса.

# 642
  • UK
В чудо се видяхме, с биометричните на малката. Нали са на една възраст, да се заредите с търпението. Сега ми е супер смешно като се сетя, ама тогава убихме час и половина с тея деца.

# 643
Леле 😅 нашя час е в 9 сутринта уж бързо да се изнесем, ще подготвя ММ психически:)

# 644
Аз онзи ден прегледах формата, за деца под 6г пише, че не са нужни биометрични, само снимка..или пропускам нещо?

Общи условия

Активация на акаунт