Великобритания - тема [85] Коледна Много Много Коронована Локдаунска Новогодишна

• 37 412
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
И ние мислехме, че е само снимка. Но си взеха и отпечатъци. Ама то и със снимката не беше лесно. 🤣🤣🤣

# 646
  • На острова
Аз също не съм слагала ваксината за коклюш като бях бременна с малката.

И още един съвет да смените практиките, ако не сте доволни. Всичко си е до политика на сърджаритата. Аз съм ви казвала, че съм ходила с гинекологични оплаквания и два-три пъти са ме пращали на скан (външен/вътрешен), даже двата пъти бях при един и същи и викам, ще реши, че съм някоя много специална 😄

Бях се нагласила да си сядам рано тази вечер и да доглеждам трети сезон на The Durrells. Изваджам си от хладилника маскарпонето да си направя десерт за пред тв и разливам бульона на едно варено пиле из половината хладилник и продукти. Бърсане на хладилник - 1 час. После изпуснах една отворена царевица дето децата оставили в хола. И най-накрая тамън разбърквам готовото десертче и го изпуснах на плочките в кухнята, дебела стъклена чаша с йогурт и маскарпоне, и стъкла из цялата кухня. Явно е било знак, че не трябва да ям повече 😤 още един час обиране, прахосмукиране и парочистачка. Вместо десерт - Беналгин.

# 647
Имам 3 гинекологични операции. Нямам оплаквания към здравната с-ма.

# 648
Меркурий е ретрограден, от там идват несполуките.
Днес колата се развали, вчера пък мм ударил леко колата на някакъв човек, пак нови и неочаквани сметки. Само се моля, да не ми се развали някой уред. 🙏🏻

# 649
Моите уреди обикновенно се развалят около Коледа и Нова година и най-често в серия от 3. Незнам тогава меркурий къде е, ама ми е писнало Laughing

# 650
  • Leeds, UK
Миа, може ли рецепта за сладичкото с маскарпоне. Имам две кутийки в хладилника. Щях да правя торта с крем маскарпоне и халва, ама се оказа, че халвата е останала наполовина и не е достатъчна. 😁
Пуснахте ли тото за утре? £114 милиона отма ще ме оправят😁

# 651
  • На острова
Аа, Happy Bella, нищо специално - равни части маскарпоне и йогурт (по една голяма супена лъжица), малко малини, flaked almonds, черен шоколад разтопен и залят отгоре.. Или с мед и орехи.

Каква е тази торта с маскарпоне и халва?

Може да си направиш чийзкейк с маскарпонето. Аз го готвя и с пиле, и със зеленчуци или в крем-супа.

Ама верно, и аз чух че стартирал ретрограндния Меркурий. Онзи ден с една приятелка се срещнахме в парка. Гледам я отдалеч как се опитва да паркира и тамън спряла и се забива в колата пред нея. После ми вика: не знам какво стана, не съм натискала газта 😄 Добре, че нямаше никакви щети на нито една от колите. 

Иначе ММ си пуска тото. Нас и 14 млн. ще ни оправят 🤩

# 652
Happy Bella , палци да ги уцелиш! Пък ще почерпиш после.
Аз хазартен късмет нямам. Шефа игра с мен веднъж и нямахме нито едно уцелено число😂Никога до сега не му се било случвало.

Слагах ваксината за коклюш аз. Бебка откакто се роди беше два пъти на ден в училищния двор с останалите деца и родители баш в началото на грипния сезон.

Тоя ретрото ще стои до 20ти. Струва ми се цяла вечност това. Днес си свалих кожата на малкия пръст с една пластмасова бутилка. Нямам идея как, честно 🤨
Имах планове за деня детето докато учи и в 10 ми заявява, че за днес толкова и имали крафт проекти, които той нямало да прави. До тук с плановете😂

# 653
# 654
Нима вече можеш да получиш гражданство без да си работил нито ден за 5тте години?

Това ме изненада.

Майка ми същи сподели, че си е получила сертификата си за уседналост миналата седмица. Тя е в Англия от 2000, но с паузи последните години за да гледа болен баща и работа в Бг, чак сега навакса с необходимите години, без прекъсване.

Аз не съм слагала коклюш ваксината в Англия.

# 655
Аз слагах и с двете, с голямата и противогрипна слагах, защото раждах и зимата, а бях и на работа до последно.

Смяна на сърджари не винаги е възможно, поне у наше село. Ако помнитв, бях казвала как обединиха всичките сърджарита под едно и хората масово недоволстваха. Започнаха да мислят как да записват в околните градове и най-вече в Мевагиси, което е на 15 мин с кола. И какво стана, маса хора натам и от няколко месеца хайде и то под голямата шапка. Само дето се местиха, ние също го обмисляхме, но ме спря разстоянието.

За биометрични за детето, само снимка и правиха, не помня дали бяха под 5 или под 6г само снимки. Иначе с нея нямахме проблем, сравнитрлно бързо мина.

# 656
  • UK
Нима вече можеш да получиш гражданство без да си работил нито ден за 5тте години?

Това ме изненада.
За граждани на EU никога не е било да си работил, а да си живял тук определено време. Едното няма много общо с другото.

Аз също не съм наясно с тези застраховки и никога не съм плащала, може ли някой да ми поясни за какво става дума? Аз винаги съм работила като employee тук, но само парт тайм и не съм плащала много нин и такс, и такава застраховка не съм.

# 657
  • Манчестър

Това ме изненада.
За граждани на EU никога не е било да си работил, а да си живял тук определено време. Едното няма много общо с другото.

Аз също не съм наясно с тези застраховки и никога не съм плащала, може ли някой да ми поясни за какво става дума? Аз винаги съм работила като employee тук, но само парт тайм и не съм плащала много нин и такс, и такава застраховка не съм.

Не е да си живял, а да си упражнявал съюзно право в категория - employee, self employed, self sufficient , student.

# 658
Честито, GreenP.  
Моят постоянен статут е от миналото лято, на ММ и детето е от пролетта на 2019. Карах го да кандидатства по-рано, но той иска тримата заедно. Аз също не съм работила, медицинската ми застраховка е непрекъсвана и е част от семейната застраховка от компанията на ММ (Няколко години АХА, една - BUPA и сега пак АХА, ниската цена на застраховката обикновено е с голямо начално самоучастие и с по-малко покритие; цената зависи и от възрастта; реално не сме ползвали нищо и не мога да кажа опит). Мoже би е време да почнем с подготовката за Life in the Uk.

# 659
  • Bristol
Добро петъчно утро ☀ При нас едно слънце е пекнало, дано се задържи така до обяд, за да мога да го хвана в обедната почивка.

Като ви чета недоспалите неволи и си спомням и аз как се чувствах. Точно същото желание имах, да отида някъде сама и да спя 24 часа непробудно 😂 Да ви обнадеждя, живи и здрави да сме, има светлина в тунела, само бъдете търпеливи. Синът от как стана студент не живее при нас. Идва ни само на гости или между смени на квартири/работни места. Дъщерята е в тинейджърския период, затъмнена стая и не излиза от нея. Понякога не сме сигурни в къщи ли е или не 😂
Но аз като съм свикнала на бързо темпо и недоспиване от преди и някак несъзнателно ми липсва, непрекъснато мозъкът ми нещо измисля да се прави и времето пак недостига 🤪

Добре че се заговорихте за цитонамазки. Аз получих писмо есента и не съм запазила час. Преди няколко години открих sexual health clinic и мисля там да отида, а не в gp практиката. Открих я покрай проблеми с цикъла, начесто и обилен и аз не можех час за цитонамазка да запиша в този период 🤪 Правиха ми изследвания, кръвни, някакъв профилактичен health check за 40+ и ми препоръчаха хормони. Аз съм резервирана и 6 месеца се инатих, но кръвоизливите ми разказаха играта и се предадох. Сложиха ми хормонална спирала февруари 2018 и наистина нещата се нормализираха. Не знам от хормоните, от годините ми или от апетита, но добавих и килца към фигурата, от как съм с нея. Сега с това се опитвам да се боря, но трудно удържам на хранителните изкушения Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт