Великобритания - тема [85] Коледна Много Много Коронована Локдаунска Новогодишна

• 37 466
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Bristol
Не е само в България. Алпите също е доста празно в момента Sad Аз си пускам понякога уеб камерите от любими курорти да гледам. Тя Меркел по едно време дори излезе с идеята всички зимни курирти в EU да бъдат затворени този сезон Sad
Ей, тук примерно, днес времето е лошо, но малко ако разцъкате показват flying cam от събота 16ти. Перфектно време и 2ма-3ма на пистата...
https://www.kappl.com/en/More/Webcams/Flying-Cam_webcam_1061283

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 13:17 от Merry

# 526
  • Манчестър
Не е само в България. Алпите също е доста празно в момента Sad Аз си пускам понякога уеб камерите от любими курорти да гледам. Тя Меркел по едно време дори излезе с идеята всички зимни курирти в EU да бъдат затворени този сезон Sad
Ей, тук примерно, днес времето е лошо, но малко ако разцъкате показват flying cam от събота 16ти. Перфектно време и 2ма-3ма на пистата...
https://www.kappl.com/en/More/Webcams/Flying-Cam_webcam_1061283

Трудно ми е да  преживея липсата на ски ваканция тази зима. Убивам мъката си с ресърч за Аржентина за лятото, там нали е зима тогава...Thinking Юли било най-добре.

Сняг има навсякъде тази зима. Снощи гледах нощния слалом в Шладминг, съвсем се депресирах...един сняг вали, чудно.....

# 527
  • Bristol
Догодина, живи и здрави, дъщерята вече ще е на 16,планирам само възрастни, не по време на ваканциите, 2 седмици ски в Австрия 😁 Да ни опротивее от сняг и ски 😂

# 528
Момичета, ако се чудите какво да гледате, горещо препоръчвам The Durrells - 4 кратки сезона, първите 3 в Нетфликс, четвъртия към момента само в Амазон, платен вкл. и с прайм, и е без субтитри. Става и за деца. Единствения минус - кара те да мечтаеш за Гърция, а за съжаление все още е трудно за планове.

# 529
  • на малък остров в океана
Ох, много ми е любим. С нетърпение чакам Нетфликс да качат и четвъртия сезон.
Преди години опитах да чета книгите на Джералд Даръл, но нещо не потръгна Може би трябва да им дам втори шанс, защото премеждията им са велики.
А пък Корфу ми е мечта да го видя на живо.

# 530
Красив остров е Керкира, несъмнено. Освен това и пристигането на острова, когато това става със самолет е изключително изживяване само по себе си.

"При кацане, когато се извършва от юг, което обикновено се случва, пътниците имат възможността да се любуват на невероятна панорамна гледка към Понтикониси и манастира Влахерина, но също и хълмовете на Канони.
На летище Корфу пистата е само една и сравнително малка, само 2400 метра, и поради близостта си до магистралата в северния й край, тя дава на летището репутацията на едно от най-трудните летища, но никога не е имало сериозен инцидент и има цялата техническа инфраструктура, която да работи в пълна безопасност."

Моя снимка

и от интернет

# 531
  • До хладилника, който обичам
Аз съм като албански реотан напоследък. Чуден сняг беше, точно по моя вкус, пада през уикенда, пухкав, готин и след 3 дена го няма, екстра.
Сушилня имам Беко, с термопомпа, сензори, събира 10 кг., идеална е. Не ми трябва да е смарт, защото избягвам да я пускам, като няма хора, включително нощем.
Ползвам ucha.se, доволна съм. Излиза около £80 на година.
Готова съм да идва пролетта вече 😊 само сандали са ми на акъла, искам сухо и приветливо време.

# 532
  • Glasgow
Аз дори не си купувам дрехи, не знам откога не съм си взимала нищо. Какъв е смисълът Sad навън опаковани като ескимоси, и то само до магазина, не се и гримирам вече. Кога ще свърши тази лудост не знам. При вас как е с ваксинациите? Тук първо ваксинираха NHS и ключови, сега възрастните, като не виждам логиката, те така или иначе не работят и не излизат, не е ли по добре да ваксинират нас и да се връщаме на работа...
При сестра ми в Чехия предната нощ затвориха границите. Четох, че следват Германия и още една голяма европейска държава, не помня, но това означаваше, че вече прибирането с кола (което доста мои познати направиха последния месец) става невъзможно. Приятелка дето живееше в Единбург се прибра с дъщеря си, 1000 паунда платиха за бус, то няма полети оттук, но момичето получи криза и абсолютно неадекватно лечение тук, даже толкова добре са ги 'охранявали' в клиниката, за ментални заболявания, че успя и да избяга. Младо момиче, тъкмо завърши университет, с хубава работа и добро обкръжение. Този ковид и нормални хора побърка, аз не знам корона ще хвана ли, но депресия определено, ако наистина продължи до април, както моите мениджъри мислят.
Тези, които пазаруват онлайн, заслужава ли си да се плати амазон прайм или как се води там членството им?

# 533
  • Bristol
Дърел го изгледах още по-миналата година, всички сезони. Прекрасен е! Бях резервирала септември 2019 Закинтос за лято 2020. Изгледах филма и малко съжалих, че букнах Закинтос, а на Корфу. Но Томас Кук фалираха и останах без самолетни билети. Тръгнах да търся нови, цената за Закинтос беше безумно висока, а при генерален сърч, полети от UK до Гърция, до Корфу ми излязоха най-евтините. Казах, е това е съдба Simple Smile Бях резервирала 10 дни, къща с голяма тераса и гледка към морето. Полет от Бирмингам до Корфу, после Корфу-Атина-София и след седмица в България летяхме обратно за Бирмингам. Голямо планиране и проучване, но Ковид ни обърка плановете 😔

След този филм от много седене в къщи преоткрих Call the midwife, а скоро пуснаха All the creatures great and small, което ми напомни до някъде за Дърелс, въпреки че действието е в дъждовна Англия. В него участва актьорът, който играе средния брат в Дърелс. Сега Summer of Rockets са пуснали по Нетфликс с актрисата, която играе в Дърелс. С нея гледах Ashes to Ashes, също много ми хареса и в Бодигард участва, но този сериал не ми допадна толкова много.
Още един британски, но този път филм гледах с актьорът играещ големият брат. Много силен, според мен, за двойка които се разделят след дълги години съвместен живот. Той играе като синът на двамата, който е буквално между чука и наковалнята в тази ситуация, Hope Gap.
Josh o'Connor се уреди и в The Crown да играе и много добре се справи в ролята на Чарлс, според мен 😁
По различен сериен филм, The Episods, не знам вече дали е британски или е британо-американски. Този и тенейджърката ми го одобри и го гледахме заедно, което в момента рядко се случва Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 09:09 от Merry

# 534
  • Glasgow
Бяхме с приятелки преди няколко години в Закинтос за седмица, с кола от България, за да можем да обикаляме там и единият ден отидохме до Кефалония, защото едното момиче преди години беше работило в Щатите в ресторанта на един богат кефалониец, та той ни беше домакин и ни разведе. Много по хубаво е там и може би защото той местен ли, на много по достъпни места ни заведе, дори за обяд, който в Закинтос ни излизаше минимум 60 евро, в Кефалония не повече от 30. Но може би и ние като туристки сме сядали на по-скъпи места не знам. Като ни направи 'тур' из острова (Кефалония) само показваше коя къща на коя холивудска звезда е, на Клуни ми се е набила като много хубава.
Ех, дали някога ще можем да видим тези места пак...

# 535
Ние имаме праим на Амазон, но освен по-бързата доставка, особени ползи не виждам. Не гледаме много филми през него. Дъщерята все още иска да гледа на български, аз нямам време за гледане, та, освен някои стоки, които имат по бърза доставка, друго не виждам като полза.
Чакам да се стопли аз, искат ми се едни 10-12 градуса и ако може да не вали много, че ооне да можем да се разхождаме. Днес е студено при нас, -1 беше сутринта, през деня повече от 3 градуса няма да стане. Поне днес е ясно, та може да мръднем до някоя площадка.
Дъщерята все още ходи на училище, поне тя има контакт с деца, та не усеща локдауна чак толкова тежко. На мен вече ми идва нанагорно, мисля че никога няма да излезем от тоя филм. Имам чувството, че ни навиват пружината още и още, да видим до кога ще издържим. Не че съм хукнала да ходя по заведения или ресторанти, но личния контакт с приятели много ми липсва. Малкото и то горкото не виджа друг освен нас, тъкмо преди Коледа беше спрял да плаче при вида на непознати или като отидем някъде, сега пак ще е във "филма". Подивяхме

# 536
Мисля, че няма да можем да пътуваме без ваксини. Преди няколко месеца не ми се вярваше, но все повече почвам да мисля, че ще е така. И сами ще искаме да ни ваксинират.
Кефалония ми е мечта от друг филм/книга. Според мнения в ТА, Кефалония е с една идея по-малко пренаселена с англичани. Но така или иначе, преди Кефалония или Корфу имаме да ходим до България и Франция и дори и за там се въздържаме от планове, само хвърлям поглед на билетите.
Ползваме си го ние прайма. Една от малкото радости - да си купиш нещо и почти веднага да си го получиш.Simple Smile Абито гледахме с прайм наскоро.
Страхувам се, че много хора ще полудеят, включвам и нас. Много ми тежи това stay local, поне до близкото море да можем да отидем или до някой баир -  малко повече простор да видя . Измориха ми се очите и краката от местните гледки и пътеки.

# 537
Ами според мен ще е ваксини или пср. Ама като не знаеш в кой момент можеш да се окажеш положителен на пср и че може да ти провали плановете, лично аз предпочитам ваксина. Не че някой ми я предлага, де. Ама ако ми предложат, ще я сложа, точно заради пътуванията.

# 538
  • Leeds, UK
Трябва да има избор между ваксина или ПСР тест като пътуваш, ако това е новото ни бъдеще де. Има хора, за които ваксините са противопоказни, докато няма достатъчно данни как ще им се отразят.
На мен ми беше предложена, отказах я. Искам да разбера чрез някакви изследвания защо не ме хваща Ковид при постоянен контакт с болни от 9-10 месеца насам.

# 539
  • Bristol
То и да имаш ваксина, пак може да си носител на зараза, тестът няма да отпадне Sad
Блу, много точно го каза:
Измориха ми се очите и краката от местните гледки и пътеки.

Общи условия

Активация на акаунт