Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 866
  • 751
  •   2
Отговори
# 150
  • Deutschland
Аз празнични парфюми нямам, всичко е въпрос на настроение и спонтанно решение, но за да бъда в тон с темата, се позамислих нещо. 🤔😃 Сигурно ще е нещо от купените през тази година.
Бих се спряла на:
Xerjoff Muse
Good girl gone Bad extreme
Love in Black
Clive Christian " V"
или
Sensual Instinct, който се оказа едно съкровище. При първото " фъс "не бях очарована, но след около 20- 30 минути бях опияненена от себе си и това чувство не ме напусна през целия ден, че дори и на следващия. Чудесно развитие и настроение носи. 🥰Чета постоянно как този и онзи парфюм бива сравняван с Baccarat и честно казано като негова поклонничка не мога да се съглася. Да, може и  да има някаква бегла прилика, но Baccarat е един и неповторим. Е, отделен въпрос е, че не понася на много.👩‍⚕️🤕
Ако наистина има аромат, който по интензитет и съставки ( пирамиди не съм сравнявала 👃 нос😀) прилича на Baccarat, то това е   Sensual Instinct.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 22:58 от cielo

# 151
Аз да питам 😊 понеже въобще не ми се показват тия красоти, които вие усещате в Baccarat Rouge, нито пък в Облака (като негово копие), се чудя дали в някое друго негово подобие като Sensual Instinct или Instant Crush, примерно, биха ми се показали прекрасностите на този парфюм, или пак бинтове, йод и болница? 🙄 Така искам да познавам хубавото, на което мирише и що за реакция е това да се усещат толкова неприятни неща, а на други да им мирише прекрасно! Това е като снимката на онази рокля, дето цял свят спореше дали е тъмносиня или бяла... Не знам дали обонянието е виновно и то не хваща едните ароматни молекули за сметка на другите, или реакцията с кожата го кара да мирише по този начин. Но сякаш е носа, защото и от бутилката мирише на йод... Може би няма да се получи с никой от тях. 😕

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 21:41 от Анонимен

# 152
  • Deutschland
Азалия🌺, не зная какво да ти кажа 😃 Дай му шанс на Инстинкта, ако не си го пробвала. Вчера даже си разсъждавах дали няма да измести любимият ми Baccarat. Наистина съм много доволна и няма оплаквания от околните, напротив.

# 153
Не съм, няма и къде да го пробвам, ама да го купя просто така от любопипство, предвид историята ми с Baccarat, си е чисто безумие... 😃 Ще гадая докато ми се отдаде възможност да пробвам.

# 154
...Ако наистина има аромат, който по интензитет и съставки ( пирамиди не съм сравнявала 👃 нос😀) прилича на Baccarat, то това е   Sensual Instinct.
Абсолютно! Като пробвах Сеншуал инстинкт казах,че това е Бакарат. За мен са почти иденични.Ако не ги сравняваш паралелно,нямат разлика.
Аз днес си получих  Narciso Rodriguez Fleur Musc Eau De Toilette Florale и сега го разнасям. Дано успея да го понося,муска не е така задушлив заради розата и цитрусите.Няма голямо развитие.....дано се харесаме.

# 155
  • Deutschland
Така е, Pe. Почти идентични са, но има някаква малка разлика, която все още не мога да дефинирам.
Все си мисля, че може да понесе на някои, които не се спогаждат с Baccarat. Да се получи химична реакция така да се каже 😃 Наистина много добър!

# 156
Така е, Pe. Почти идентични са, но има някаква малка разлика, която все още не мога да дефинирам.
Все си мисля, че може да понесе на някои, които не се спогаждат с Baccarat. Да се получи химична реакция така да се каже 😃 Наистина много добър!
Не мен не ми понесе Stuck Out Tongue Closed Eyes Smile

# 157
За мен нямат толкова голяма прилика. Монтала има много силна шоколадова роза във втората половина, както и други неща. Няма и тази карамелена смолистост на Бакара. За мен тя е най- добра, защото е перфектно балансирана, а другите парфюми, които са част от нейното семейство си имат свой характер, освен приликите. Сравнявам ги паралелно. Имам Бакара и 4- те най- известни клонинги.
Само Зара не познавам, тя била абсолютно най- близо.

# 158
Днес получих 5 мостри Mancera и 2 Montale.  Ентусиазирано реших да започна с Instant Crush - попрочетох доста интересни ревюта, а и е така препоръчван и харесван. Пръснах се и... - ъъ, какво е това, пффф Rolling Eyes. Но пък мъжът ми отсече, че е много хубав. Мина време, отворих fragrantica, започнах да чета и едновременно забила нос в китката си. Пак поднасям на мъжа ми и го питам дали усеща сладост и той - да! На мен продължава да ми мирише на лейкопласт, от тези кафявите, на ролка..
Много интересно...

# 159
И той клонинг на Бакара с йодовете и бинтовете.
Аз го обичам страстно и запалих много хора покрай мен, които го купиха сега за Коледа вк. сестра ми.

# 160
  • Deutschland
За мен нямат толкова голяма прилика. Монтала има много силна шоколадова роза във втората половина, както и други неща. Няма и тази карамелена смолистост на Бакара. За мен тя е най- добра, защото е перфектно балансирана, а другите парфюми, които са част от нейното семейство си имат свой характер, освен приликите. Сравнявам ги паралелно. Имам Бакара и 4- те най- известни клонинги.
Само Зара не познавам, тя била абсолютно най- близо.
Ха 😃 роза... и то шоколадова. Не зная, но за мен са много, много близки. Възприятие, разбира се, но и двата Baccarat  са мои любими, които често нося.
Понеже става въпрос за роза да си кажа за Diamond Rose . Поредната вариация на Montale на тема роза. Не съм фенка на доминираща роза, трябва да е дискретна и изящна, но и тук отново една скучна и банална роза.
Dark Vanilla - мръсна ванилия, която не си заслужава парите.
VelvetFantasy - какво да кажа...хубав, но не така завладяващ като Инстинкта  и не толкова траен върху моята кожа.

# 161
  • Франция
Аз да питам 😊 понеже въобще не ми се показват тия красоти, които вие усещате в Baccarat Rouge...
Азалия Flowers Hibiscus Simple Smile има парфюми, които са просто прекалено много харесвани. Непрекъснато получават възторжени отзиви - поначало всички се радват, когато и някой друг харесва любим техен парфюм, затова и хората не се колебаят да се изкажат възторжено. Тези парфюми рядко получават негативни отзиви - едно, защото нехаресващите се колебаят да пишат, защото все им се струва, че са нещо в грешка, а и второ, за да не се обидят почитателите им.
Baccarat Rouge мирише на йодирани ягоди, това е положението. Пробвах го десетки пъти. Това е може би един от най-пробваните от мен парфюми. Напоследък тествам много внимателно и extrait версията му, тествах и някои клонинги. Честно казано, вече толкова съм се фрустрирала с този парфюм, че дори и малко някой да ми заприлича на него и съм готова да го отрежа. Ягоди, потопени в йод, направо си ги представям цветно и триизмерно. По-сладки, или по-кисели, с роза или без роза, лично за мен няма особено значение.
Има парфюми, които никога няма да ни харесат, ако ще целият свят да припадне по тях. Затова пък всяка година излизат по няколко хиляди нови парфюма и поне половината не се стремят да приличат на Baccarat Rouge Wink

# 162
Или на Ерба Пюра.

# 163
Всичко, което си написала, Miyako, е вярно! 🌺
На мен по-скоро ми е странно поведението на този парфюм (и клонингите). Той е парадокс! Интересен ми е от гледна точка на състав и кое в него оказва толкова различно въздействие на обонянието, че то го възприема като два крайно противоположни аромата, а сега и твоят - трети, който е смесица между другите два. Защото за едни е плодов (вероятно ягодов), карамелен, сладък (най-общо казано), за други - бинтове, йод, болница, а за теб ягоди в йод! И тук си спомням... Грьонуй... Какво има в този парфюм!?

# 164
  • Deutschland
Erba Pura и Kirke нося рядко, не са от любимите ми аромати. Към Kirke посягам по- често, но и двата са ми някак си " отровни ".

Общи условия

Активация на акаунт