Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 818
  • 751
  •   2
Отговори
# 270
Вече почти 2 часа се движа в аурата на облак орлови нокти напоени с карамел. Много карамел. Кога ще утихне това нещо, страх ме е да ида да тичам в гората, да не ме изяде някоя мечка.

https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Gran-Ballo-26708.html
Xerjoff Gran Ballo би се харесал на любителките на орлови нокти и диабетно сладки парфюми. Прекалено буквално гурме е за мен, или поне моята кожа чудовищно засилва карамела. Влязла съм в казана на  придворния майстор сладкар. Гардения няма никаква, или поне още не се е появила.
Не мога да не направя асоциация с Fancy и Viva La Juicy Gold. Категорията е същата. Много е хубав карамелът, но е твърде много.

За справка: Scandal by Night ми идва неносимо диабетно сладък, но Angel EdT 2019 ми е идеален. Медът в него е перфектен. А как ухае шала три дни по-късно....мммм! Honey Pot

Любим карамел:
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Liqueur-de-Parfum-2009-6744.html

Планирана покупка 2021. Two Hearts
https://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Bonbon-Couture-38910.html

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 10:31 от Dez

# 271
На мен Gran Ballo не ми е диабетно сладък, тамън ми е, ама си обичам гурмета.
Много интересен парфюм - ужким е само с две съставки, но е уникален. Сладък и цветен едновременно. Някак толкова различен и романтичен. Парфюмите на Xerjoff имат различно ДНК.

# 272
И на мен не ми е много сладък. Единственият от линията е, който не ми харесва и не съм купила. Дразнят ме цветята.

# 273
И при мен Gran Ballo не е диабетно сладък. Има я сладкрницата, вкусния карамел и всичките подправчици, но от скала 1 до 10, по сладост го слагам около 5-6.  Цветята водят и са божествено бленднати.
Можели малко помощ относно Mancera, че зациклих около 3, между които се колебая: Gold Prestigium, Aoud Exclusif и Gold Incence. Носи ми се някакъв вкусен ууд с буузи нотки, да е по-скоро женски унисекс.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 13:20 от tuali

# 274
Може ли няколко думи за Byredo Velvet haze?😘

# 275
Gold Prestigium, Aoud Exclusif и Gold Incence. Носи ми се някакъв вкусен ууд с буузи нотки, да е по-скоро женски унисекс.
Познавам и имам само Голд Престижиум от трите.Точно него и Ерба Пура си взех за ваканцията в планината. Силен,мощен вкусен и топъл.Усещам предимно тирамису с много силни и преобладаващи сурови бадеми..и малко черен шоколад. Всичко мирише след мен .... Никак не е мъжки, но и на мъж би стоял много вкусно Hug

# 276
https://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Prada-Candy-Sugar-Pop-48030.html
Този става ли за сляпа покупка?
Имам само candy closs от серията и много го харесвам. Бутилчето ме привлича и за това го заглеждам.

Днес съм с girl of now forever. Харесва ми. Започва плодово, приятно. След няколко часа се усеща повече прилика с първообраза. ММ обаче изобщо не го хареса. Бил много натрапчив, а girl of now харесва.

# 277
  • Пловдив
Честита Коледа момичета и момчета🎄
Днес по случай рожденния си ден се напръсках с Montale velvet fantasy и отидохме на ски много добре му се отрази хладния остър планински въздух❣⛷

# 278
Здравейте и честита Коледа! Бъдете много, много здрави!
Може ли малко отзиви и коментари, за Kashimire и Mandragola V Canto.

# 279
Жива и здрава да си, мила astravera! Много хубави подаръци и парфюми да получиш и да ходиш на ски без ограничения!
Страхотен е този Монтал, на когото го показах от приятелките ми го хареса, а това не е никак харектерно за парюфюмите на марката.

# 280
Flowers Evergreen TreeNature Star2Christmas Tree Честито Рождество и от мен, уханни Simple Smile
Да сте здрави, с остро парфюмно обоняние и много щастливи с нови и не толкова нови ароматни открития Simple Smile
Като за у дома - днес с любимата Loewe Aura Heart

# 281
Честит рожден ден astravera ! Бъди жива и здрава,заобиколена от любими хора и парфюми !

В почивния ден SOTD Mademoiselle Rochas Couture , много вкусно маршмелоу и излъчващо..

# 282
  • София
Честита Коледа, парфюмни феи! Hug
Бъдете здрави, парфюмно щастливи и вдъхновени! Heart Eyes

Честит Рожден ден на astravera! Много здраве, щастие и семейна хармония! Flowers Hibiscus

Посрещнах Бъдни вечер с Нощният Трезор на Ланком! Най-много харесвам развитието на парфюма след 2-3 часа! Има нещо много луксозно във финалните му нотки, точно. Трудно ми е да определя какво точно гали така сетивата ми, но ме кара да се усмихвам! Blush

Коледата започна с отварянето на любимият ми Шанс Тендър на Шанел от Парфюми Шоп! Истински празник! Simple Smile Радвам се, че прибрах това съкровище отново у дома!  С него се чувствам обичана и щастлива! Чувствам се ...като у дома!
Синът ми също много се зарадва на Идеалният мъж! Доволна съм! Simple Smile

# 283
Честит рожден ден и от мен, astravera ! 💐

Положението с моя нос не е добре... Извинете, че ви занимавам пак, но никой не би разбрал, защо се тръшкам! Ще кажат какво толкова, обаче сякаш имам връщане малко назад с обонянието. 🙄 Сложих това и четири часа след обилно напръскване (което в нормален момент е равносилно на самоубийство!), едва го усещам. Иначе отнесох забележки от мм, че ще го уморя в затвореното пространство на колата с парфюма си...

# 284
Ще се върне постепенно, не се притеснявай. И моето не е все още на 100%.

Общи условия

Активация на акаунт