Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 743
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
densi, когато ходих аз имаше доста неща на Nishane и ТТ.

Отделно пробвах и Fan Your Flames, който.. ужасно много ми хареса също.
А за мен той е по- хубав. Един от най- любимите ми парфюми е.
Ani е по- труден, много е мощен, много гурме и много скъп.

# 421
Привет, има ли голяма разлика между AIGNER BLACK и AIGNER WHITE, ММ ползва белия и сега видях, че е направо изгоден, но се изкушавам да поръчам черния, за да е нещо различно, но пък няма как да разбера дали е подходящ аромат за него и съм малко в чуденка, ще съм благодарна за помощта ви. Flowers Hibiscus

# 422
  • София
Привет, има ли голяма разлика между AIGNER BLACK и AIGNER WHITE, ММ ползва белия и сега видях, че е направо изгоден, но се изкушавам да поръчам черния, за да е нещо различно, но пък няма как да разбера дали е подходящ аромат за него и съм малко в чуденка, ще съм благодарна за помощта ви. Flowers Hibiscus

blackcat6 - Здравейте, моя съвет е да не рискувате с черния айгнер. Хубав е, но е твърде различен спрямо белия и има огромен шанс Вашия любим мъж да не го възприеме добре, тъй като е доста по-плътен, кожено-дървесен в подчертано зряла посока. Модата при мъжките парфюми състари доста бързо този тип композиции, като с това не казвам, че е лош - подарявал съм го и препоръчвал, и винаги е бил възприеман много добре, но към наши дни и във Вашия случай, няма смисъл от този риск.
Бих Ви препоръчал да опитате едно скрито съкровище, което малко се познава, а е свеж, искрящ, но стилен и модерен вариант -
Etienne Aigner First Class for men / https://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/First-Class-40663.html

Това е моята гореща препоръка, ако бихте искали нещо по-различно, но без да се притеснявате как ще бъде възприет.

Като стана дума за Айгнер, имам усещането, че много скоро Etienne Aigner Aigner N°1 Oud ще изчезне напълно от пазара и затова вчера купих една бутилка от Нотино. Виждам, че има още една, ако евентуално някой си е мислил за него и го е отлагал, както аз правех през годините.

# 423
  • The Evergreen State
Моята равносметка за тази година е преоткриване на парфюмчетата в шкафчето ми. Имах нужда да забавя темпото малко и без друго, бях поуморена от неспирното преследване на поредния нов излязъл на пазара, както и от фланкъри, реформулировки, интензи, абсолюта и нектари. Страстта ми към парфюмите не е утихнала, само дето съм укротила донякъде подтика за пазаруване на парфюми.

# 424
silver pearl, тази година се запознах с няколко цитрусови на Atelier Cologne и съм много впечатлена от Pomélo Paradis и Pacific Lime. Много сочни и някак естествено сладки цитруси, позитивни и ободряващи. Аз по принцип харесвам цитруси и тези определено са много хубави както за лятото, така и за зимата. Малко нетрайни , което е минус за тази цена, но върху дрехите са по-трайни отколкото на кожата. И двата ще се вземат някъде в бъдещето, когато видя солидно количество дъна или изпаднат на оферта.

# 425
  • sofia
Азалия, можеш ли да кажеш нещо повече за тях?
Ами Nero Assoluto на мен ми мирише на африканска маска от абаносово дърво, която е попила от аромата на дома, в който е. Но аромат на скъп парфюм, малко тютюн и сладкия дъх на цъфнала тъмна орхидея. Има мека и кремообразна ванилия. Не казвам, че това са съставките, а че аз така усещам този парфюм. Абаносът също има своя специфичен аромат дори когато маската е нова и той е в основата на Nero Assoluto. Много е омаен и екзотичен за мен.
Deep Desire в началото има пресни череши в черен шоколад и са добавени меки бели цветя, без да са прекалени, за да притискат другите съставки. По-късно черешите се размиват в общото ухание и на преден план остава какаова ванилия.
Като предупреждавам - това са моите усещания за тези два парфюма и не обещавам на никого, че в неговия нос ще се представят по същия начин.

абсолютно споделям прекрасното описание на Азалия за Nero Assoluto - това ми е откритие за тази година /не единственото Simple Smile/ много е топъл този парфюм, стои прекрасно на кожата...една приятелка даже го определи като sex in a bottle. сигурно има доста по-класни произведения, но за тази цена е разкошен.

# 426
  • София
Еееех, тази ароматна тема и тези красиви момичета...! Two Hearts
Считам се за случайно блуждаещ субект в необятното царство на ароматите, с епизоди на спорадична парфюмна обсесия. След 10 години ароматен нихилизъм /скромно и с постоянство употреба на 2-3 аромата/, от лятото на тази година до момента равносметката е 23 флакона, като последните 5 са в очакване.
И, ако преди много, много години резултатът от прощъпулника ми е бил разбит в стената нос, то днес прохождането в ароматната вселена е съпроводено от изключително приятни емоции.
За вас вероятно е отдавна познато, но тази година за първи път се запознах с аромати на Монтал, Дюпон, Тициана Теренци, очаквам първия си Серж Лутенс, предстои и VCA. Уважих и новинки от Нина Ричи, Герлен, Бушерон, та дори и Avon, като бюджетни решения. Все още не мога да преодолея финансовата бариера от 200 лв. за парфюм и признавам, няма и да правя опит освен за нещо, което ще наруши съня ми. / В момента само 3 аромата ме гъделичкат в тази посока - Seta, Valentino Donna Noir Absolu и Bee на Zoologist, като последния идея нямам как би стигнал до България/.
За новата година съм си поставила мащабни цели и навярно равносметка ще правя в друга тема, но никога няма да забравя лечебния балсам, с който полях душата си тук, благодарение на вас!
Желая на всички ни Силата на скалите, Обонянието на хрътките, Късмета на щурите, Парите на богатите и Усмивките на влюбените! Flowers RoseGift HeartHug

# 427
Кой Серж Лютенс чакаш Simple Smile

# 428
  • София
Кой Серж Лютенс чакаш Simple Smile
Fleurs d`Oranger  чакам. /Възможно е утре да е при мен Simple Smile /
Иначе искам Амбре Султан, Датура Ноар и Шергуй /извинявам се, че ги изписвам така/, но само Мейкъп ги предлага и не съм ценово подготвена за тях. Може би, някой ден...Flushed

# 429
В другата тема за сайтовете се обсъждат оферти и изброените понякога също изскачат на по-поносими цени. Но има време....предстоят ти толкова нови преживявания и ароматни емоции  Simple Smile
И аз днес се събудих с мисли за Zoologist и се ровичках за сетове. Искам нещо леко солено и виновници са Sensual instinct и най-вече Baccarat edp. Реших, че разковничето е ambergris, което може и да е грешка, но все някаго ще разбера Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 12:59 от Фръц!

# 430
  • Франция
Ani Nishane има и за моя нос подчертано цитрусово начало. Много отчетлив бергамот, сочен, искрящ и съвсем леко подсладен, като лимонада, но не като шербет. Тези подправки, които са дадени в началото на пирамидата, моят мозък ги трансформира на индрише. Така че прясна лимонада с индрише си представете и това е Ani върху мен в първия половин час. След първия половин час се преобразява неузнаваемо на мускусна ванилия. Не е непоносимо плътна, има въздух, има и съвсем нежни тютюневи нюанси, което е много приятен акорд и поради това сме го виждали около милион пъти, откакто Оливие Гийотан направи абсолютния хит Tobacco Vanille. Лично за мен Ani на Nishane е забележителен главно с перфектно балансирания контраст между цитрусовото начало и ваниловата основа - Сесил Зарокян е абсолютният майстор на балансираните контрасти. Също като densi намирам Fan Your Flames за много по-красив в сходна стилистика.

Успях да се снабдя с проба на Nanshe . От един тест засега мога само да кажа, че добре направих, като се удържах и не го поръчах на сляпо. Историята зад парфюма, с шумерската богиня на сънищата и предсказанията, рисунката и рекламата, парфюмерката - всичко много ме привличаше. Парфюмът обаче е ретро розова пудра със силен одеколонов уклон. Бих могла да го нося, но нямам желание да ухая точно така. Някой във Фрагрантика е сравнил цвета нюд на бутилката с бежови найлонови кюлоти и много добре разбирам откъде идва асоциацията. Според мен тези остри одеколонови нюанси са сложени там, защото Nishane много са държали да го лансират като унисекс. Ами не, има акорди, които просто не се получават унисекс. Ако тази розова пудра беше по-мека, по-креместа, по-мадамска, щях да го купя на секундата. Но сега имаме парфюм, направен да се харесва и на баба, и на дядо.
Впрочем такъв тип ухание, много красиво за моя нос, е Poudre de Riz на Pierre Guillaume. Там също са съчетани пудра, помада и одеколон и съчетанието пак е ретро, но е будоарно, кокетско и носталгично. Ароматът е прозрачен и ми разказва история за някакви отминали времена и приключения из парижките тавани. Ако изпадна в копнеж по такъв тип парфюм, бих предпочела него.
Ще тествам пак Nanshe в топло време, може би одеколонът няма да ми се стори толкова ретро и остър. Но засега не успявам да разбера този парфюм.

# 431
  • София
Азалия, можеш ли да кажеш нещо повече за тях?
Ами Nero Assoluto на мен ми мирише на африканска маска от абаносово дърво, която е попила от аромата на дома, в който е. Но аромат на скъп парфюм, малко тютюн и сладкия дъх на цъфнала тъмна орхидея. Има мека и кремообразна ванилия. Не казвам, че това са съставките, а че аз така усещам този парфюм. Абаносът също има своя специфичен аромат дори когато маската е нова и той е в основата на Nero Assoluto. Много е омаен и екзотичен за мен.
Deep Desire в началото има пресни череши в черен шоколад и са добавени меки бели цветя, без да са прекалени, за да притискат другите съставки. По-късно черешите се размиват в общото ухание и на преден план остава какаова ванилия.
Като предупреждавам - това са моите усещания за тези два парфюма и не обещавам на никого, че в неговия нос ще се представят по същия начин.

абсолютно споделям прекрасното описание на Азалия за Nero Assoluto - това ми е откритие за тази година /не единственото Simple Smile/ много е топъл този парфюм, стои прекрасно на кожата...една приятелка даже го определи като sex in a bottle. сигурно има доста по-класни произведения, но за тази цена е разкошен.
Да, но явно тук при това Неро, сексът си е останал в бутилката вътре, защото при мен този парфюм траеше не повече от 20-30 мин върху кожа и размених бързо.

# 432
Може ли да кажете някоя дума за този Montale?

# 433
Прииска ми се днес Angel Nova (имам едно 10 мл, които уж не ми допаднаха много). Това е много положителен парфюм, наистина носи радост и настроение, повдига духа. Помислих си, че наистина има голямо значение емоционалното, хормоналното и др. състояния и един и същи аромати възприемаш по различен начин в различни моменти. А за Mugler мога само да кажа, че са добри.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 18:46 от Dari_77

# 434
Flowerbomb Nectar така и не можах да разбера защо се харесва толкова.
И аз като теб Simple Smile

За поредна година моята равносметка е, че не мога без парфюми и без вас. Събуждам се сутрин в хубаво настроение, чета ви и денят е супер, радостна съм и в потиснато време, защото ще избера парфюм за дъжд или студ, заспивам на розови облаци, пленена от новата ми уханна звезда. Инвестирам основно в травъл варианти и наистина много мостри, защото след новия парфюм, започвам да търся следващ, ароматите бързо ми омръзват и шкафът е пълен с парфюми, които стоят. Имам четири открития на годината:
Един разкошен акватик Fleur de Portofino Acqua ТF, това си е разцъфнала акация с магнолия, мн добре се получава в горещите летни дни.
Seta и Ciel de Gum заради канелата,
Nin Shar – красива дървесна роза, не повярвах на БоМарина, че е носим през лятото, но си признавам, че тя позна. Всесезонен е.
Парфюми в пълен размер си взех Gabrielle Essence, Honeysuckle & Davana, Black Perfecto и две Принцеси.
И моята сладка колекция от минита на Jul et Mad, която тази година попълних. Aqua Sextius и Garuda ги имам на мостри, но не от Жул и Мад и затова липсват.
Скрит текст:

Dari_77, не си редактирай поста, нали са парфюмни размисли Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт