Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 849
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Моята асоциация е същата, като на Miyako, но никога не успах да го формулирам, толкова точно: ягоди потопени в йод Blush
Носила съм само Екстракт версията, за ЕДП и клонингите нищо не мога да кажа. Но, на мен всъщност най-интересна, различна и интригуваща ми е йодната нотка. Но аромата на йод не свързвам с болница, а по скоро със зелени орехчета, които ядяхме в детството ми, нетърпеливи да узреят. Един вид щастливо ми е от него Simple Smile Ягодите са ми скучни и цялото това заслаждане на аромата ме уморява, а и при мен развитието в тази фаза свършва, остава така до душ. Ако се задържаше повече йода, сигурно до сега да съм го купила, но всеки с носа си ...
Денси, благодаря темата Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 01:04 от Иллейн

# 166
Купих Бакара на сляпо както и Делина. Едновременно ми пристигнаха преди два-три месеца. Оттогава редовно ги тествам и се опитвам да ги харесам и не ми се получава. Бакара ми мирише точно на нищо. Поне йод и болница да усетя, ами то буквално нищо. Делина ми мирише на рози естествено, като ония мускалчета дето се продаваха по социализма. При мен е просто една миризма на роза, абсолютно плоска, скучна и безинтересна, която не се развива по никакъв начин във времето.

Голямо разочарование са ми и двата, много ясно не бих повторила.

# 167
Аз да питам 😊 понеже въобще не ми се показват тия красоти, които вие усещате в Baccarat Rouge, нито пък в Облака (като негово копие), се чудя дали в някое друго негово подобие като Sensual Instinct или Instant Crush, примерно, биха ми се показали прекрасностите на този парфюм, или пак бинтове, йод и болница? 🙄 Така искам да познавам хубавото, на което мирише и що за реакция е това да се усещат толкова неприятни неща, а на други да им мирише прекрасно! Това е като снимката на онази рокля, дето цял свят спореше дали е тъмносиня или бяла... Не знам дали обонянието е виновно и то не хваща едните ароматни молекули за сметка на другите, или реакцията с кожата го кара да мирише по този начин. Но сякаш е носа, защото и от бутилката мирише на йод... Може би няма да се получи с никой от тях. 😕
           Пробвала ли си Extrait версията на Baccarat Rouge? И аз съм от усещащите йод и болница освен в Бакара и в  в Облака на Ариана Гранде ,  съответно нито един от двата не можах да възприема  и  реших да не мъча с клонингите. Обаче при покупка от сайта на MFK ми пратиха мостра на екстракта и в него  не усещам "йодираните ягоди",  както сполучливо  ги нарече Myako,  а само хубавините , за които всички възторжено говорят. Пак не го усещам  мой , но поне ми стана ясно защо и Бакара и екстракта са така харесвани.
Също известна прилика  с Бакара намирам и в Burberry Her Intense, като и в него не усещам йод, а само смолисти нотки примесени с червени плодове.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 09:33 от BoMarina

# 168
Не съм пробвала екстракта, BoMarina, но ще пробвам Burberry Her Intense. И въобще, което е достъпно от клонингите, ще пробвам, защото съм заинтригувана от тази странност, ако вземе да се окаже, че всички клонинги са ми йодни. Умирам от любопитство да разбера коя е съставката, която преобръща така този парфюм и в комбинация с какво.

# 169
Купих Бакара на сляпо както и Делина. Едновременно ми пристигнаха преди два-три месеца. Оттогава редовно ги тествам и се опитвам да ги харесам и не ми се получава. Бакара ми мирише точно на нищо. Поне йод и болница да усетя, ами то буквално нищо. Делина ми мирише на рози естествено, като ония мускалчета дето се продаваха по социализма. При мен е просто една миризма на роза, абсолютно плоска, скучна и безинтересна, която не се развива по никакъв начин във времето.

Голямо разочарование са ми и двата, много ясно не бих повторила.
Да, много хора не усещат абсолютно Бакара. Все едно е вода. Не е ясно защо, но в бутика в София са ми казвали, че клиенти се шокират, че не усещат нищо и питат дали не е менте представеният аромат.

# 170
  • Бургас
или Делина

# 171
Да се включа и аз, като фен на Бакара. Писала съм и преди, на мен ми мирише на иглолистна гора. Няма болница, няма и сладости. Само гора. Mancera Amber Fever е много близък, но в него усещам и горчива нотка. Сладките плодове са в Burberry Her, но за мен, като усещане, той сякаш е по-близък до Номад.

# 172
Денси, да, точно така го усещам - като вода. Няколкото пъти, в които се пръсках буквално се поливах и нищо не усещах. Взе едно съм излязла без парфюм, което никога не ми се случва.
Че и шишето носех в чантата и подновявах на работа. Дано не съм удушила някой с по-развито обоняние.

Много странен парфюм. За първи път да съм напълно безразлична към парфюм само защото не мога да го усетя.

# 173
  • España
Делина го купих лятото , помня, че densi ме предупреди, че е за по-хладно време, но ....пусто любопитство....напръсках се , макар и скромно и.....за първи път в живота ми стана лошо от парфюм...роза и индрише...и няма отмиванка...и в басейна скачах и душове вземах...страшна работа...Сега , на хладно е къде-къде по-приятен, но все пак гледам да не прекалявам...знам си урока!
Същата работа и с Ерба Пура - парфюм, който никога няма да придобия! Хубаво,че добрите хора в магазина ми дадоха отливка за разносване, да разбера , че не е за мен! По асоциация секнаха и мераците ми за Сира на ТТ ....
Виж, Бакара екстрийм ми е доста по-приятен. Нямам асоциации за болници, бинтове...по-скоро ми ухае на нещо от детството- на орехчета ( както писа някой по-нагоре) , на свежи ягодки от градината откъснати....разкошотия!
Всъщност това, което мразя и панически отбягвам в парфюми са нотки на горски плодове и тропически плюс пушеци...

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 12:14 от dyvaromi

# 174
При мен в Dolce Amalfi има едно такова цитруси и пушеци. Цитрусите са на лимочело, де, а пушеците от тамян, както и дюлите са си там, но съм отвсякъде влюбена.

# 175
Здравейте!Искам да попитам някой дали е мирисал Lilac path Aerin Lauder?На какво мирише , наистина ли е хубав люляк, какво мислите за другите им аромати?Къде в България се предлагат?

# 176
  • Deutschland
Baccarat може да мирише на йод, бинт, болници, смоли, гори, бадеми,  йодени ягоди Grinning, но  да мирише на " нищо " или вода, няма как. Просто това не е Baccarat, а някакво менте!  Този парфюм е един от най- трайните на кожа/ върху дрехи, няма отминаване. Шаловете, които не се перат така често,  стават обакарени for ever.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 12:13 от cielo

# 177
Baccarat може да мирише на йод, бинт, болници, смоли, гори, бадеми,  йодени ягоди Grinning, но  да мирише на " нищо " или вода, няма как. Просто това не е Baccarat, а някакво менте!  Този парфюм е един от най- трайните на кожа/ върху дрехи, няма отминаване. Шаловете, които не се перат така често,  стават обакарени.
Може и още как. Вече писах, че има много хора, които не разпознават въобще този аромат. Менте ли е в бутика официален представител в България?
И за мен е супер траен, писала съм как си съсипах блуза с къс ръкав преди години с него, но има хора, които имат  аносмия към нотките на точно този парфюм, а и на други и го усещат точно като вода, все едно мокро петно.
Азалия, ти имаш такъв случай май с парфюм, но забравих кой е? Много хора са така примерно с Не Парфюма на Джулиет. Аз него го усещам по 12 часа.

# 178
  • España
При мен в Dolce Amalfi има едно такова цитруси и пушеци. Цитрусите са на лимочело, де, а пушеците от тамян, както и дюлите са си там, но съм отвсякъде влюбена.
Да , обаче той ми харесва доста 😉, тамянът е друга работа, аз мразя пушеци в оня “арабски “ смисъл ...а виж лимони, портокали, мандарини...обичам . Може би не цитруси, а тропически аромати не харесвам ( ананас, косос...много са ми ....лигави ...като плажно масло....)

# 179
  • Deutschland
Ако някой страда от аносмия, това вече е друго. Става въпрос за пълна загуба на обоняние, което се лекува. Т.е.медицински проблем и засегнатия ще има проблем не само с Baccarat, но и с други парфюми/ хранителни продукти.
Била съм 2 месеца без обоняние и не го пожелавам на никой. Гипсомия е частична загуба на обонянието.

Общи условия

Активация на акаунт