Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична и Коледа е фантастична!

• 28 043
  • 794
  •   1
Отговори
# 165
О-хо, тука имало отворена филмотека...
От филмите по телевизията гледам само по Епик драма, че са любимия ми жанр и няма реклами. Аз рекламите не мога да ги дишам. Както и всички други опити за манипулации. А те са си баш това.
Днес ще е втората серия на този, с ветеринарите, който ще гледаме, че вчера го почнахме и ни хареса.

Ние ходихме с младежите пеша днес, нищо че е мъгла, по Ксилифор /до Велико Търново е, за който не знае/. Друг път е пълно с народ, цяла година тълпи - днес в мъглите имаше малко хора.

Сега готвихме математика, че утре имат контролно на корени. Моят там е уж добре и днес му дадох по-засукани задачи от сборника. Понякога се разсейва и сменя знак или преписва грешно цифра от условието. Това са му грешките. Инструктирам да работи б-а-в-н-о и да си проверява преписваните условия, но това инструктирам от първи клас, та - утре като стана и го събудя за училище, пак ще го сетя. Дано хване ред някога...

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 20:24 от Judy

# 166
  • София
Аз гледам “короната” по Нетфликс. Харесва ми засега, въпреки че четох лоши отзиви, най-вече от самия Кралски двор.

Харесвам много от съвременните  “теория за големия взрив” и Младия Шелдън. Иначе помните ли “сестрите Маклауд” по Холмарк? Скоро попаднах на тема за сериала във форума и ме налегна носталгията.

Хич не ми е работно или учебно за утрешния ден.
Днес и ние творихме:

# 167
Направо прекалявате с тези сладки. Wink)
Аз едва вчера сложих елхата. За друго нямам муза.

# 168
  • Между гори и планини
Здравейте момичета, аз до обяд бях по пижама. След това рових из хилядите кашони да търся коледната украса. Успях! Нали съм инат 😂
По Тиймс му върнаха контролното на корените - пълно 6 без грешка! От радост да подскача, пубера за малко да отиде в мазата при туршията 🤣
Ами, аз съм вече в коледно настроение, утре почвам курабии и сладки. Дано котките не ми съборят елхата в хола, че е със стъклени, ръчно рисувани топки.

# 169
  • Някъде в Европа...
Аз напоследък не пропускам романтичните филмчета по Нова и БТВ в събота и неделя по обед..Даже ако пропусна ги гледам вечер.

Judy, то днес много отвратително беше времето във ВТ, на Ксилифор предполагам е било и една идея по студено. А и в тези времена...Ако се радвам на нещо от цялата ситуация е, че Молът е затворен...Е, няма такова спокойствие за блоковете около него. Там живеех доскоро, родния ми апартамент. Супер, че като отидем на Коледа при нашите, няма да има непрестанното движение на коли по улицата и свиренето на клаксони...Ама знам ли, то ЦБА си работи ..

Наборът упорито следи колелата, които се продават. Има един господин от Казанлък, който вкарва колела и продава из нета, сега даже прави коледни намаления -до такава степен следи кое колело ще е намалено за деня, че сутрин си навива аларма. Хвърлил е око на едно и го следи дали ще му падне цената...

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 22:27 от AIR

# 170
  • София
Тотално сме се размазали днес.
Вчера девойката имаше на гости приятелка с преспиване. Та всички бяхме малко недоспали, което компенсирахме и по този повод не си показахме носа навън. Котката и тя цял ден спи.
От видеотеката на HBO се възползвахме вечерта. Стар Джеймс Бонд с Роджър Мур. 😁
Абе тихо и кротко, но ваканционно.

# 171
Доня, много са красиви играчките ви за елха. Някой от вас ли ги е рисувал?

Аир, не беше студено, а и ние ходим доста и бързо, не замръзваме, но беше мъгла ужасна. И мъртвило... като се сетя пролетта и лятото какъв парад е бивало. И към манастира, и към Арбанаси.
Нищо, важното е, че подвижихме.

И нашата котка така:

# 172
  • Между гори и планини
Judy, купени са играчките. Преди 14 години във блока в който живеехме, имаше магазинче за сувенири - от там . Имаше прекрасни коледни украси, на приятелки съм подарявала рисувани върху сатен стъклени топки, доста струваха . Та и на моите треперя, че и с 4 котки 🙄

# 173
  • София
Нашата елха е обезопасена

# 174
  • софия
Доня, приказни са играчките.
селена, разсмя ме с обезопасената елха 😁

Говорите си за сериали. Аз от години не мога да седна да гледам нещо от начало до край, а преди много гледах. Сега чат-пат нещо заглеждам и не мога да дам препоръка, особено за тийн. От началото на демокрацията помня един сериал "Тъй нареченият мой живот" с Клеър Дейнс и Джарет Лето. Еееее, много му се кефех, но нямам идея дали го има някъде. Колежански беше. Ако някой го намери някъде, моля да сподели. Ще го изгледам пак.
Уау, то имало статия за тийн сериалите - https://www.capital.bg/light/neshta/2020/12/11/4150434_tui_narec … niiat_moi_serial/
Липсва ми ходенето на театър. Някак не мога да се пречупя да отида и да сме през стол с маски. Полупразна зала, все едно сме на репетиция. 😕 За довечера взехме вход да гледаме Поетите. Коледно. И това няма да е същото, ама все е нещо. Септември успяхме да отидем в София лайв клуб на отложено представление от март и беше много хубаво. Имаме билети за догодина за Васко Василев. Пак отложен концерт. Дано нещата се нормализират и да няма повече отлагане.

Добро утро в коледната седмица☕

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 05:16 от zvаnchе

# 175
Много беше готин този сериал.
Детето приключи вчера с грамаданския проект по БЕЛ и най- после може да обърне по- сериозно внимание на френския и на математиката. Не съм предполагала, че в първа година в езикова гимназия най- много ще е зает с проекти по БЕЛ. Това му е годината за учене на френски, после часовете намаляват. Дано във втория срок да се случват по друг начин нещата, защото иначе ще пропуснат най- важното.
Класната спомена, че редовно се извиняват, че не са научили по френски, заради проект по БЕЛ.

# 176
Добро утро и от мен!

Сладките свършиха в нас, обмислям нова доза преди коледа. А уж бях направила много. Харесах мароканските орехови много, набора хареса само двойношоколадовите напукани - то за него ако няма шоколад не е сладко Simple Smile А брат му май линзерите. Тези ще повторя/потретя пак.

С нетърпение чакат и този ден да мине и ВАКАНЦИЯ! Въпреки огромното домашно по немски за през нея ( как го мразя това...)
Като ви чета отчитам факта, че нашите определено наблягат точно на немския, по другите предмети не са натоварени излишно. Дори и по математика( МГ)  Много искам да се връща класната му вече, че сега по мат. им замества учителка със слава из града и си е ужас. Но само откъм трудност на изпитване, домашните не са много.

Сериали гледам такива, дето не са много обвързани сериите една с друга и и да пропусна някоя не е драма. А и нямам търпение да разбера кой е убиеца и не мога да чакам с дни за това Joy

# 177
Направих и сладки с естествена захар от фурми. Бадемово брашно, фурми, какао, яйца, кокосови стърготини и тахан. Одобриха и тях.
Развиваше ми теории как смятали да помолят учителката по БЕЛ да направи по-дълъг срок за проекта. Казах му, че няма да позволя да си загуби и ваканцията за този проект и да си наляга парцалите. Ако трябва и по няколко изречения да напише на въпрос, но да предава. Да учи през ваканцията по френски, защото това време няма да се върне. С математиката също нещата ще станат трагични, ако не почне да решава задачи.

# 178
  • София
На моя набор му остана въпрос и половина от проекта по БЕЛ. Хич не му идва музата точно за половината въпрос. Трябва да определи някакви символи според речник на символите. Намерих един двутомен, но баш тези символи не намерихме. Накрая ще бутне и той едно изречение за край и това ще е.
Иначе по японски няма пропуснато домашно, но въобще не знам как всъщност е като знания по обясними причини. Като страничен наблюдател само бих казала, че хич не го виждам да учи.
Покрай проекта по БЕЛ ми се затвърди мнението, че моичкият определено има проблем да свърже 3-4 изречения в смислен текст. Идея нямам как се поправя това...

# 179
  • София
Еее, Звънче, къде ме върна? 😃
My So Called Life беше много любим!
Имаше и още един от същия период, който много харесвах - Class of 1994 - така ли се казваше?
Ммм - не. Class of '96 било.

Общи условия

Активация на акаунт