Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична и Коледа е фантастична!

• 28 022
  • 794
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз не понасям пиратки и фойерверки. Освен ужасен шум и такъв боклук правят, че... 🤬 Не знам защо се допускат за продажба изобщо. 
Бети, нямаме още оценка по БЕЛ. Ния (Георгиева или Димитрова, не помня Blush) се казва учителката, младичка е.

# 661
  • софия
Говорите за гости с преспиване без родители и мрън днес за първи път е на такова 🙂 Много се вълнува. Родителите на най-добрата й приятелка от 1. клас ще ходят някъде и двете фръцки ще гледат Хари Потър. Като ме пита дали може, дори и не се замислих. Познавам детето, почти като мое ми е, родителите, живеят на 10 минути от нас, нямам никакъв мотив да не се съглася. Ако обстоятелствата бяха различни, сигурно и аз нямаше да се съглася.
Днес учи малко, но много лежерно в сравнение на това, което пишете, че правят вашите деца. Написа на госпожата по информационни пак да погледне работата й, защото точките, които не й дава, са за неща, които виждаме, че са на лице и може би или е станала грешка, или не е разбрала какво се иска от нея.
След малко ще ходят да се разхождат в парка, ще разхождат куче и после ще бъдат две тийнерджърки, оставени на собствената им отговорност 😂

Снощи опаковахме и прибрахме от стаята й повечето кукли в кашони. Не знам какво ще ги правим, може би ще ги носим на вилата, но сърце не ми дава да ги дам на някой. Докато прибирахме разказваше спомени от куклите - кой, кога й я е подарил, как е обичала да играе с куклата. Стана ми мъчно. Пораства.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 14:35 от zvаnchе

# 662
Звънче, спокойно, моят пък съвсем нищо не учи през ваканцията. А, днес отвори сборник по математика. Поогледа го и дълбокомислено заключи, че ще трябва да порешава. След това духна навън.
Аз лятото прибирах някои неща в кашони, конструктори основно и дървеници. Има и още за прибиране. Доста неща съм подарявала, но някои просто не мога да ги дам. Сякаш някой ден внуците ще ги погледнат. Я камилата, я камиларят. Ако махна и останалите вкъщи неща, все едно официално ще ги обявя за пораснали, а сякаш още не ми се иска. Вчера два часа играхме Хотел. Не бяхме играли сигурно от две години.

# 663
  • Между гори и планини
Моя доброволно предаде съвсем детските играчки, които не поглежда от години. В мазата са, в голяма пластмасова кутия. Другото са Лего комплекти, които са подредени също в индивидуални кутии всяко, с инструкции. Доста пари сме пръснали по тях, повечето са механични, едното е от САЩ, тук още го нямаше, а по роботика работеха с него. Вече почти не им обръща внимание, но не дава да ги продам. Има книги, които аз пък не давам, защото докато работех в книжарницата съм дебнела намаления и промоции , за да ги купя.
Днес решава задачи и преписва думи по английски, след два дена с частната учителка по български ще правят есето.

# 664
  • sofia
Момичета, въпросът ми е към тези от вас, които имат или са имали домашното с четене  на книга на чужд език и изваждане на брой непознати думи.При избора спазват ли децата нивото, до което са по програма в училище (например А2) или избират книгата по свое усмотрение като трудност?

# 665
На нас тичъра ни ги връчи. Не зная как са избирани. Тамън детето пише презентация за книгата Simple Smile Поне е хубава.

# 666
  • софия
При нас трябва да четат книга от определен от учителя жанр по техен избор. Нямат изискване да вадят думи, но всяка седмица трябва да са прочели 50 страници и написали параграф (каквото и да означава това) за прочетеното.

# 667
  • София
На младежа купихме книжка на ФЕ, от един сайт, където има книжки по нива, та взехме за А1. Като цяло му е леко трудна, но с превод на непознатите думи се справя. Сега остава да я прочете Simple Smile Нали казват хората, че по Коледа ставали чудеса.

# 668
  • sofia
Явно тази задачка има различни проявления😊 Ако правилно съм разбрала, при нас избира, чете, вади 100 непознати думи, написва и научава значението и вписва синоним за всяка. После устно разказва резюме на книгата. Иначе в интернет има огромен избор на безплатни електронни книги на всякакви езици.

# 669
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята девойка отказва да чете електронни книги. Искам да й купя няколко книги на АЕ, препоръчайте ми сайт, моля ви!

# 670
  • софия
Английският Амазон 🙂 За сега няма да има промени в пазаруването след Брекзит.

# 671
  • sofia
Момичета, въпросът ми е към тези от вас, които имат или са имали домашното с четене  на книга на чужд език и изваждане на брой непознати думи.При избора спазват ли децата нивото, до което са по програма в училище (например А2) или избират книгата по свое усмотрение като трудност?
На нас ни казаха просто първо да дадем информация на учителя за името и съдържанието на книгата, които трябваше да одобри и те си почват работа по книгата. При нас лично трябва да се извадят минимум 1000 думи.

# 672
  • sofia
Nati67 ,а  колко трудна трябва да е една книга за да има 1000 непознати думи, ще може ли да разбере детето съдържанието и да чете с интерес.

# 673
  • София
На младежа купихме книжка на ФЕ, от един сайт, където има книжки по нива, та взехме за А1. Като цяло му е леко трудна, но с превод на непознатите думи се справя. Сега остава да я прочете Simple Smile Нали казват хората, че по Коледа ставали чудеса.
От кой сайт поръчахте?

# 674

Общи условия

Активация на акаунт