Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична и Коледа е фантастична!

• 28 028
  • 794
  •   1
Отговори
# 645
  • гр.София
Sssani, и аз давах Авирон рапид - това имах,а не можах да опазя С. ,вдигна Т еднократно. И това беше. Но достатъчно за да се паник' осам.  Поне децата минават леко.

Моята учи по малко,отмята домашни.  С МАТ се справя неочаквано добре засега ,  бях се настроила срещу учителката, че претупва, но явно сгреших , учат си.  Оказа,че им предлага и консултации.

# 646
В платформата има място с оценките и статистика до нея. При нас оценката не беше нанесена в електронния дневник, само в платформата и до днес не знаех каква е и къде да я търся.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 20:53 от Amanda.D

# 647
  • Между гори и планини
Моя днес решава геометрия. Има още домашно от частната учителка с квадратни уравнения , трапец и триъгълник. Не е почнал есето, има да препише от файловете по английски новите думи. Отдавна не е писал в тетрадката речник. Направи контролното по физическо, утре ще го прати.
Математика ще я реши, ама пустото есе на "Вълшебна Коледа"... Ей там е голям зор!
Съученикът му идва и днес, първо пубера обяснява задачи и решаваха заедно, после ги опатках на шах, дама, но пък ми го върнаха на Монополи 🤪
На момчето явно му харесва у нас, най-вече , че играем семейно настолни игри.

# 648
  • София
Ние пък с някакви терзания относно домашното по АЕ за ваканцията - да се прочете книга и да се направи читателски дневник.
На прицел са Форест Гъмп и Фирмата, но и двете се оказаха твърде елементарни в адаптирания си вид даже за ниво B1. Дъщеря ми нещо се ядоса на тези версии и подхваща истинския вариант на Фирмата, че ѝ стана интересно.
Иначе котката ни става все по-лоша към нечленове на семейството. Имахме два пъти гости тези дни, съска и тръгва да се бие.
Аз тайно тържествувам, понеже като контрапункт налице е все по-голяма любов между нас. Няма друго такова прекрасно диване. 😁

# 649
  • София
.
Иначе котката ни става все по-лоша към нечленове на семейството. . Няма друго такова прекрасно диване. 😁
При нас котаракът се подмазва само на мъжът в семейството. Голямо диване е, в момента е на 10 месеца, към 5 кг и още не е кастриран. Постоянно сме изподрани, но пък се държа учудващо добре по време на път. Над 6 часа в посока и над 500 км. През повечето време си спеше или гледаше през прозореца навън, за което съм много доволна. Дори не успяхме да го изгубим, за което съм още по-доволна.
Относно ученето, днес целият ден мина в път, сега всички си почиваме, но от утре ще ги подбутна да почват да отмятат нещата. Както винаги имат ужасно голямо домашно по ИТ.

# 650
Весела Коледа! Да сте много здрави и с късмет!
Точно актуална тема нацелих - поканена е на РД. Родителите ще оставят сами децата в апартамента с преспиване. Отказах. Не се прие добре, но смятам че нито възрастта е подходяща, нито моментът. Имаше драма малко, даже още ми е като че ли сърдита, обяснявах дълго какви са ми мотивите, защо смятам, че не трябва, дано да е влязло нещо в главата.

# 651
Ходил е досега няколко пъти да преспива в приятели. Последният път беше през лятото. Бяха три момчета, без родители, но не съвсем без контрол. Сами на втори етаж в къща. На първия живее дядото на едното момче и по-големият му брат. Все пак беше някаква гаранция, че поне няма да са много шумни цяла нощ.
За новогодишни купони с приятели ще трябва да почака още поне 2 години, но не е и питал за такова нещо.

# 652
  • София
О, и моите са ходили с преспиване, преди доста време. Повечето пъти всъщност у нас идваше един техен приятел. У същия се бяха събрали една вечер 7 момчетии да спят. В случая просто ми е заради празника, все още искам да сме заедно, някак ми е символично. Дори като бебета не съм ги оставяла, да ходим ние някъде без тях, винаги сме били заедно. Знам, че наближава краят на това време, но не мисля че е точно сега.

# 653
Големият ми син за пръв път на купон с преспиване го пуснах на 16, но само защото беше с най-добрия си приятел, който е три години по-голям и е изключително свестно дете, имам му доверие. Сега за втори път ще бъде на Нова година с компания, но повечето му приятели вече са на 18, а и той след три месеца, ще ги навърши. Тази година са доста близо до вкъщи. По принцип съм много против такива мероприятия без присъствието на родител, поне до 16-17 годишна възраст. Наборката не ме е питала. Обмислям да я пусна в съседите до полунощ на Нова година, за да бъде с най-добрата си приятелка, а да не скучае с баща си и мен и родителите ми. Но още не съм решила, а тя дори не знае. Моята приятелка позволява на 15-годишния си син да си прави купони вкъщи, оставя ги сами за цяла нощ. За Нова година дори в компанията щял да бъде и 12-годишен негов приятел. Въобще не бих позволила такова нещо. Позволявала съм на дъщеря ми да гостува с преспиване, но с присъствието на родители. У нас също сме канили деца с преспиване, последно сега за рождения й ден по-рано този месец.
Elwing, при нас се появи оценка на класното по БЕЛ, 5. Но сигурно и ние имаме за ваканцията есе, трябва да попитам. Мисля, че сме при една и съща учителка.

# 654
  • София
Добро утро!
Децата и мъжът ми заминаха на ски. Аз релаксирам и утре съм на работа.
Соня взе немскуя да учи там, но се съмнявам да седне да учи.

Миналия месец я пуснах на преспиване с още 4 съученички от старото училище. Без родители бяха, само момичета. Но като цяло и аз избягвам все още този тип събирания без родител. Правили сме събирания на вилата, но винаги съм била там и отсега се пазари как 17. р. ден ще на вилата без мен. Ще видим тогава.

# 655
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро! Класното на Ема по мат е след НГ. Решава задачи допълнително.  Препоръчах й да гледа филмите за Джеймс Бонд, има ги качени в НВО. Пуска си ги с англ.субтитри. Много й харесват и сега докато не ги изгледа, няма да миряса.

# 656
Здравейте!
Вече сме си в къщи Simple Smile
Не са проявявали каквито и да е желания да спят другаде, независимо с родители или не. Не съм се и замисляла как ще реагираме ако поискат. Наборът дори и на гости през деня никъде не ходи, не заради короната...и преди това. Малкият по има такива желания.

# 657
  • София
Да ви кажа такава тема не се е дискутирала в моите тийн години и сега също не съм чувала подобни неща при сина ми.

# 658
Мойта мома есента имаше предложение да ходи на вила без родители с преспиване. Отказахме. Момчето, на когото беше вилата, имаше огромното желание аз да говоря с майка му и тя да ме убеди. Е, не стана разговорът , нито ходенето. Няма как. Засега само преспиване у нас или у приятелка в присъствието на родители.
Да се оплача - моят коледен подарък е на румънската граница.
Вчера се зарових в мазето с надеждата да го направя като аптека. Не успях, но затова пък счупих бутилка с нафта( откъде се пръкна!!) и сега и входът мирише на нафта. Чак съседът от първия етаж дойде да ме информира.

# 659
  • Между гори и планини
Аз да се оплача - някакви идиоти с пиратки са в съседната къща за гости, от сутринта къщата ми подскача. Не мога да разбера удоволствието да отидеш на тихо и прекрасно място и да почнеш да гърмиш сякаш си в Бейрут.
Като капак - цялото семейство на брата на мъжа ми са с Ковид - 6 души, половината в болница.

Общи условия

Активация на акаунт