"Бременна ли си съм?" - тема бързи въпроси и отговори 52

• 45 310
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Защо постоянно се съветват жени без проблеми, да се бутат точно в този момент по лаборатории, да правят кръвни тестове. Да не говорим, че 1 кръвен тест сам по себе си е все едно направен навреме уринарен.
Лабораториите само за жени с проблеми ли са?
По-добре ли е постоянно да купуват тестове за бременност и да треперят по къщите си, чудейки се това изпарителна черта ли е, въображаема ли е, какво е? Аз наистина не разбирам каква е драмата, при условие, че дамата се вълнува и иска да разбере дали е бременна. Не е като да няма достатъчно лаборатории.
Кръвен тест за бременност е ненужен за здрави жени без проблеми и кървене. Особено 2 дена преди закъснение, само защото няма търпение да разбере. Как ли ще изтърпи 9 месеца тогава. В този смисъл да, лабораториите са за хора болни и с проблеми.

# 526
Здравейте! Вчера вечерта си направих два теста, на 5 ден от закъснението, като и двата са положителни. Обаче и при двата тестовата черта е по-наситена от контролната. За 5 дена закъснение нормално ли е?
Също така се чудя кога да отида на лекар, за да чуем пулс. Последната ми менструация беше на 10.01.и мисля, че трябва да съм някъде в 5-та седмица.

# 527
1) Нормално е да е наситена чертата
2) За сакчето след 10 дни закъснение, за пулса може и по-късно, зависи, при мен се чу в 8 г.с.

# 528
Благодаря! Ако успея да издържа, смятам да отида направо не тази седмица, а следващата, за да се чуе и сърчице, евентуално. Много се вълнувам и не го осъзнавам все още. 😊😊😊

# 529
Благодаря! Ако успея да издържа, смятам да отида направо не тази седмица, а следващата, за да се чуе и сърчице, евентуално. Много се вълнувам и не го осъзнавам все още. 😊😊😊
Хеййй,заедно смеее , моята последна менструация също беше на 10.01,на 17ти съм на втори преглед, на предишния нищо не се видя.🍀

# 530
Защо постоянно се съветват жени без проблеми, да се бутат точно в този момент по лаборатории, да правят кръвни тестове. Да не говорим, че 1 кръвен тест сам по себе си е все едно направен навреме уринарен.
Лабораториите само за жени с проблеми ли са?
По-добре ли е постоянно да купуват тестове за бременност и да треперят по къщите си, чудейки се това изпарителна черта ли е, въображаема ли е, какво е? Аз наистина не разбирам каква е драмата, при условие, че дамата се вълнува и иска да разбере дали е бременна. Не е като да няма достатъчно лаборатории.
Кръвен тест за бременност е ненужен за здрави жени без проблеми и кървене. Особено 2 дена преди закъснение, само защото няма търпение да разбере. Как ли ще изтърпи 9 месеца тогава. В този смисъл да, лабораториите са за хора болни и с проблеми.
Не съм съгласна с Вас Simple Smile В лаборатория се ходи и за профилактика, не виждам проблем жена, която иска да забременее, да си пусне кръвен тест, вместо да дава 20-30 лв. за тестове за бременност.
Аз без конкретни оплаквания си пуснах изследвания в лаборатория и се оказа, че имам ужасен дефицит на Витамин Б12 и Витамин D. Нямаше как да го знам, ако не бях отишла на своя глава. Почти същото е с кръвния тест при опит за бебе. Въпрос на гледна точка е, но аз не виждам как толкова сигурно заявявате, че тестът е "ненужен". Както и да е. Пожелавам на всички дами, които сега опитват, много приятни новини скоро Simple Smile
Да ви е късметлийска тази тема.

# 531
  • София
Аз пък не виждам никакъв смисъл да се ходи за кръвен тест, когато няма някакъв конкретен проблем, за който вече се знае и е необходимо много ранно установяване на евентуална Б. Това висене на опашка, осбено с популярния вирус е по-скоро опасно, отколкото успокояващо. Един пиклив тест е 2лв. (някъде май и по-евтини има). И 3 да си купи, пак излиза по-евтино от кръвен, освен това не се чака по опашки и после часове, дори ден за резултат. Отделно 1 кръвен е все едно 1 пиклив. Има там един резултат малко над границата, ама все едно гледаме бледа черта. За да се проследи развитие на Б с кръвен се правят 2 през 48 часа.

# 532
Аз също подкрепям мнението,че кръвните тестове не са ненужни. Жена, която има голяма доза любопитство и иска да бъде информирана ,може да си пусне един такъв тест ,а не да гадае на боб 😁 И аз лично в лабораторията не съм чакала на никаква опашка,а в аптеката за уринен тест чаках 30 мин.Излезе ми въпрос, който искам да задам..Какво мислите за пиенето на много вода преди коремен ехограф ,тъй като АГ ме гледа само на коремен ,дали е вярно,че се вижда по-добре ?

# 533
Който иска да си прави кръвен  тест да си прави,поне се разбира как нараства ЧХГ а не се гадае по тънка,дебела ,розова и сива черта.Категорично и ясно се разбира дали и колко си бременна.Аз при всичките си бременности съм ходила,не се имам за болна жена или жена с проблеми.
Габриела,по-добре се вижда на пълен мехур,но чак много вода не е нужна.По-скоро пълен мехур са ми искали преди емриотрансфер,когато трябва да се нацеши точно място в матката.При ранна бременност с коремен и вагинален са ме гледали,не съм пила вода за коремния.За напреднала бременност пък въобще.

# 534
Моят лекар в Надежда винаги иска мехура да е празен.

# 535
Да ,всяка клиника има различна практика.

# 536
И мен не са ме гледали на пълен мехур. Дори са ме изкачвали да го изпразня по време на прегледа.

# 537
Здравейте момичета! Днес е 33 ден от цикъла ми, направих този тест преди час, какво мислите дали е достоверен?

# 538
Всеки тест след закъснение е достоверен.

# 539
  • Пловдив
Достоверен е.

Общи условия

Активация на акаунт