Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 011
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • sliven
Здравейте, сигурно е коментирано тук, но темата е огромна.

Къде мога да намеря информация за промяната в условията за пратки от Китай? Чух, че ЕС въвежда нови условия и се очаква промяна - обмитяване на всички стоки, дори тези под 30 лв.

Да, така е. От 1.1.2021 в UK влязоха в сила новите правила за пратки поръчани извън UK. Тоест, вече на всяка поръчка Aliexpress начислява и 20% такса ДДС. За ЕС го отложиха до 1.7.2021, но след тази дата би трябвало сайтове като Aliexpress да начисляват ДДС на всички покупки извън ЕС. И да, става въпрос за ВСИЧКИ покупки - няма вече под/над 30лв.
А пълномощните от 12лв., които плащаме на всяка пратка ще отпаднат ли? ДДС добре, ама това пълномощно на всяка пратка е голяма такса и доста оскъпява. На всичкото отгоре имам пратки които стоят повече от 2месеца за обработка.

# 196
Здравейте,

Има ли някой, който да прави асистирани поръчки от алиекспрес?

Трябва спешно да поръчам няколко неща. Реших да пробвам сама, но ми се вижда доста сложно. За разни други сайтове ползвам посредници за тази цел, та дайте идея къде да се обърна за такава услуга.

# 197
  • Бургас
Здравейте, сигурно е коментирано тук, но темата е огромна.

Къде мога да намеря информация за промяната в условията за пратки от Китай? Чух, че ЕС въвежда нови условия и се очаква промяна - обмитяване на всички стоки, дори тези под 30 лв.

Да, така е. От 1.1.2021 в UK влязоха в сила новите правила за пратки поръчани извън UK. Тоест, вече на всяка поръчка Aliexpress начислява и 20% такса ДДС. За ЕС го отложиха до 1.7.2021, но след тази дата би трябвало сайтове като Aliexpress да начисляват ДДС на всички покупки извън ЕС. И да, става въпрос за ВСИЧКИ покупки - няма вече под/над 30лв.
А пълномощните от 12лв., които плащаме на всяка пратка ще отпаднат ли? ДДС добре, ама това пълномощно на всяка пратка е голяма такса и доста оскъпява. На всичкото отгоре имам пратки които стоят повече от 2месеца за обработка.

би трябвало да отпадне, и да се ползва за пратки за мито (300лв.) както и за съмнителни пакети
в случая пощите са набутани, немогат да таксуват без искане от митница, а и ще обработват складират, по обемисти пратки

# 198
  • В.Търново
Здравейте! Не бях пазарувала от Алиекспрес от години, но ми се наложи да поръчам къща за домашен любимец. Стоката беше с доставка за 7дни и трябваше да пристигне 22-24.01. Днес видях, че има проблем с пратката и следва уведомяване на изпращача.Проследяващият номер е CM531544006DE  Как е редно да постъпя, трябва ли да повдигна диспут?

# 199
  • BG-DE
Ох, не знам какво става с това Али, имам 2 поръчки от 10.01. и от 11.01. и двете още чакат да бъдат предадени за шипване 😖 От същите магазини съм пазарувала и преди и идваха за 3 седмици нещата, а сега още са наникъде 😞

# 200
  • Бургас
Здравейте! Не бях пазарувала от Алиекспрес от години, но ми се наложи да поръчам къща за домашен любимец. Стоката беше с доставка за 7дни и трябваше да пристигне 22-24.01. Днес видях, че има проблем с пратката и следва уведомяване на изпращача.Проследяващият номер е CM531544006DE  Как е редно да постъпя, трябва ли да повдигна диспут?
той китаеца може и да пише 3 дена, но алито дава 75, ще чакаш
https://www.dhl.de/en/privatkunden/pakete-empfangen/verfolgen.ht … 6DE&cid=dhlde
явно е преопакован
Цитат
Conveyance of the item has been delayed due to damage.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 14:43 от musicdoubl3

# 201
Аз през последната седмица всеки ден получавах пратки, нямаше никакъв проблем. Включително и една, за която нямах известие, че е в Лиеж, мислех, че ще дойде след месец.
Очаквам другата седмица да донесат още две неща (и имам още три, които са поръчани по-скоро).

Като цяло съм много доволна - имах дори нещо от картон, което очаквах да пристигне смачкано (въпреки това го поръчах, защото ми трябва и не мога да намеря тук), но е в почти идеално състояние (съвсем леко огънато в единия край) - невероятно, като се има предвид, че беше само в един плик с балончета. Излиза, че всички куриери по пътя са внимавали да не го прегъват.

П.п. Тези от пощата са малко смотани - можеше да ми донесат петте пратки на един път, вместо да доставят всеки ден по една. Доволна съм от тях, просто си мисля, че си организират работата зле.

# 202
Здравейте Simple Smile Предварително се извинявам, ако вече е обсъждано или задавам глупави въпроси.... Прегледах темата, но не мога да намеря точния отговор на това, което ме интересува.  

Няколко пъти съм пазарувала от Алиекспрес, като във всикчки случаи помолих продавача да ми пише по-малка сума на пратката, за да мине минтица. Сега обаче искам да поръчам нещо малко по-голямо, като общата сума е около 150 лв. Питах отново продавача да пише малка сума, но той обясни, че ако от митницата видят нещо по-обемисто или се усъмнят, ще го отворят. Аз по принцип съм ок да си платя 20% ДДС, като предполагам продавача няма да има против да напише сума от 100 лв. Но въпросът е, това ДДС предворително ли се плаща или ще ми спрат пратката на митница и аз ще трябва да отида да го платя, за да си я получа? И това някакво нарушение ли се води и плаща ли се нещо допълнително? Има ли вариант, в този случай, да не си получа пратката от минтица? Също така, как мога да разбера, на коя митница ще ми спрат пратката. Съобразено ли е това с града, до който се изпраща?
Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 10:49 от mvsh

# 203
Здравейте Simple Smile Предварително се извинявам, ако вече е обсъждано или задавам глупави въпроси.... Прегледах темата, но не мога да намеря точния отговор на това, което ме интересува.  

Няколко пъти съм пазарувала от Алиекспрес, като във всикчки случаи помолих продавача да ми пише по-малка сума на пратката, за да мине минтица. Сега обаче искам да поръчам нещо малко по-голямо, като общата сума е около 150 лв. Питах отново продавача да пише малка сума, но той обясни, че ако от митницата видят нещо по-обемисто или се усъмнят, ще го отворят. Аз по принцип съм ок да си платя 20% ДДС, като предполагам продавача няма да има против да напише сума от 100 лв. Но въпросът е, това ДДС предворително ли се плаща или ще ми спрат пратката на митница и аз ще трябва да отида да го платя, за да си я получа? И това някакво нарушение ли се води и плаща ли се нещо допълнително? Има ли вариант, в този случай, да не си получа пратката от минтица? Също така, как мога да разбера, на коя митница ще ми спрат пратката. Съобразено ли е това с града, до който се изпраща?
Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile

Засега ДДС-то се плаща на митница ако бъде спряна, но след 1.7.21г. би трябвало Aliexpress да събира ДДС-то заедно с поръчката (както сега се случва в UK). Нарушение не би трябвало да има. В повечето случаи няма причина митниците да не предадат пратката на вас. Мисля, че ако я спрат на митница, то ще е този най-близо до вас (в моя случай в Русе, но за мен пак е далече на 100км). Ако пратката идва от китай и е обемисто, то аз не бих се надявал много да не бъде спряно от митница. Сега чакам да пуснат от митницата пратка за 100лв., дори бях казал на продавача да пише ниска стойност, но не знам дали го е направил все още. Пратката не е и обемиста - половин килограм и размер колкото малка кутия за обувки.

# 204
  • Враца
Здравейте!
От Алиекспрес ми изпратиха имейл, че времето за потвърждаване на пристигнала поръчка е изтекло. Въпросът е, че пратката не е препоръчана, не съм получавала смс  или обаждане от пощата. В сайта за тракинг пише, че пратката е в страната.
Да отворя ли диспут или да изчакам няколко дни?

# 205
  • BG-DE
Щом не сте я получили май е по-добре да отворите диспут, защото ако чакате може да изпуснете срока, а ако пратката дойде докато диспута тече ще го оттеглите.

# 206
Здравейте,
Поръчах и получих 2 бр пулс оксиметри.
След сравнение с този, който имам купуван от БГ фирма, установих, че китайските не показват коректно сатурацията, и постоянно изкарват сатурация 98-99.
Теста направих като на 2 съседни пръста поставих техния, и моя, и в началото на теста и двата показват 98.
След това се задържа дъха за 1-2 мин. Съпруга ми може да си задържа доста дълго. При това упражнение нашия оксиметър спада до сатурация 81, а китайския спада до 96.
Което означава, че на тях не може да се разчита за правилно измерване на кислородното съдържание.
Пуснах диспут, приложих снимки и обясних причината. Поисках частично възстановяване на сумата.
От продавача са ми отговорили с предложение за никакъв рефънд, и са ми писали коментар, че сатурация под 94 била притеснителна, над 94 била ОК.
Аз реджектнах предложението, но не мога да намеря как да им отговоря с текст, и да напиша че проблема е че тяхното устройство изобщо не слиза под 95.
От тел пиша само, единствената ми опция е да си коригирам първоначалния клейм.
Може ли някой да ми помогне, и да обясни от къде да въведа допълнителен коментар, т.е. да се пулучи като дискусия по диспута?

# 207
  • Далечният изток
Здравейте отново, една от пратките ми така и не пристигна. Отворих диспут и поисках възстановяване на сумата. Изписва, че спорът е приключил и ще ми бъде възстановена сумата:
Seller accepted buyer's proposal
Proposal: Refund US $ 10.12

Прочетох първи пост, но не ми стана ясно как ще ми бъде върната сумата и кой следва да се свърже с мен?

# 208
  • Варна
Ще ви я върнат по сметката, от която сте платили. А защо трябва някой да се свързва с вас?

# 209
  • Далечният изток
Ще ви я върнат по сметката, от която сте платили. А защо трябва някой да се свързва с вас?

Нямам идея, питам...

Общи условия

Активация на акаунт