Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 163
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • BG-DE
И при мен всичко идващо от Китай напоследък се бави много, а са от магазини от които преди идваха за около две седмици, сега толкова седяха преди да започнат да се движат. Всичките са с АЕ стандарт шипинг.

# 256
  • Варна
И при мен идват сравнително бавно.Почти всичко е със cainiao super economy със номера UG.....BE.Около 50 дена.

# 257
Здравейте! Бих искала да си поръчам възглавница за под краката за разширени вени, но с доставката ще ми излезе 32 лв и някакви стотинки. Как трябва да процедирам? Дали ще я спрат на митницата?

Май при стойност над 15 долара спират, също така ако е обемна поръчката има шанс да я спрат.

Може да си я добавите в кошницата и от време на време има промо периоди и цените падат.

Също така при добавяне в кошницата излиза един прозорец с подобни продукти. Аз от там понякога съм намирал сходен продукт от друг търговец на по-ниска цена.

Има и нещо друго. В България вече има доста китайски магазини тип левче. Преди време от алиекспрес поръчах подложка за мишка, най-обикновена. Излезе около 2.50 лв. Поръчах я от там, защото в техно магазините навсякъде бяха по 10 лева и нагоре и можех да чакам. Дойде ми след много дни и след това попаднах на един китайски магазин тип левче и от пиле мляко, та там имаше същата подложка за 1.50 лв. Искам да кажа, че е възможно това, което търсите, да е налично в някой от многото китайски магазини в България.

# 258
  • Бургас
Здравейте, как мога да поискам от продавач комбиниран транспорт на няколко поръчки? Не мога да се ориентирам, слагам ги в кошницата, но ми начислява отделен транспорт за всяка.
А иначе отзивите на клиенти и снимките, които качват наистина са много полезни - и за мен да добър ориентир. Аз също се старая на снимам и да качвам коментари, за да бъда полезна Simple Smile

# 259
Получих си и втория комплект четки за грим, поръчани на 28-ми декември. Отдавна получих съобщение, че са в Европа, пакетчето беше малко по-голямо от обичайното, може да се е позабавило някъде.
Като цяло съм доволна, достаовката беше бърза, меки са и не се скубят, другият комплект беше по-евтин и също са доста добри. На тези чантата за съхранение изглежда много евтина, но самите четки ще свършат работа. Излизат под лев бройката - дори в китайските магазини тук няма толкова евтини четки.

П.п. Сега, като изхвърлях найлоните на четките, видях този стикер - дали означава, че пратката е била проверявана специално - за първи път виждам такъв:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 15:52 от pppqqq

# 260
  • Варна
Здравейте,
Дали може да ме ориентирате къде по-точно мога да прочета колко и какви са митническите такси и обмитяването на конкретните стоки? В сайта на митници, не намирам информация (или не търся където трябва). Благодаря предварително.

# 261
Здравейте,
Дали може да ме ориентирате къде по-точно мога да прочета колко и какви са митническите такси и обмитяването на конкретните стоки? В сайта на митници, не намирам информация (или не търся където трябва). Благодаря предварително.
https://mi.government.bg/bg/themes/informaciya-za-prilaganite-ot … strani-296-0.html

# 262
  • Варна
Днес забелязах едно чудо.Пратка,която бях поръчал на 11 ноември миналата година и за която си получих парите се е раздвижила тези дни.Невероятно

# 263
дали означава, че пратката е била проверявана специално
Означава, че пратката е транзитирана през трета държава в ЕС и там не е минала през митнически контрол. Т.е. оператора на пратката в Европа информира държавата получател, че произхода е извън ЕС

# 264
  • София
Да се похваля и с пристигнала първа поръчка.
Оказахте се прави. Поръчката е от склад в Полша, съответно макар да е над 60 лв не отиде в митница и ми беше доставена директно до адрес със Спиди.
Пуснах я на 26-ти януари, в България беше на 28-ми, вчера получих мейл, че е вече в куриерската фирма, а днес по обяд ми я доставиха на 2-ри февруари. Реално пристигна за седмица, като вътре са включени и почивните дни. Поръчаните артикули работят и съм много доволна.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 16:00 от Aila

# 265
Какво си поръчайте?
Има ли начин да се търсят стоки само от складове в Полша?
Оказахте се прави. Поръчката е от склад в Полша, съответно макар да е над 60 лв не отиде в митница и ми беше доставена директно до адрес със Спиди.
Пуснах я на 26-ти януари, в България беше на 28-ми, вчера получих мейл, че е вече в куриерската фирма, а днес по обяд ми я доставиха на 2-ри февруари. Реално пристигна за седмица, като вътре са включени и почивните дни. Поръчаните артикули работят и съм много доволна.

# 266
  • София
Какво си поръчайте?
Има ли начин да се търсят стоки само от складове в Полша?
Поръчах лед лампа за разсад към 20 лв бройката, общо три броя. Нямам идея дали има как да се сортира само по склад тук. Беше ми първа поръчка. Аз си бях харесала артикула и питах в темата как ще е най-удачно да го пусна. Днес поисках да пусна още две, но вече нямаше опция от Полша. Пуснах две от Китай до адрес в Германия, защото до България изобщо не ми даваше.

# 267
  • here and now
От европейски склад може да се търси от компютър, като в адресната лента(когато сте задали да търсите някакъв продукт), в края добавите &shipFromCountry=PL
Ето пример https://www.aliexpress.com/af/LED-Grow-Light.html?SearchText=w%2 … hipFromCountry=PL
Може да сменяте държавата, тук примера е с  PL - Полша, може да потърсите FR-Франция,  ES - Испания и т.н.
Възможно е въпросната стока да не се изпраща от съответната държава, тогава ще ви даде резултат 0 намерени
 През приложението не знам дали и как може, аз ползвам настолен компютър.

# 268
Здравейте,

Имам пратка, която не пристигна. В проследяването пише, че е в БГ от 7 Декември, но 5 пъти ходих да я търся и я няма. Писах на продавача да провери дали не е в друга държава, той ми отговори каквото и аз виждам в тракера.
Остава ми 1 ден, опитвам да пусна диспут, но приложението не ми позволява.
Трябва ли да е свършил изцяло срока, за да ми позволи да отворя диспут за неполучена праткта?

Отделно да се похваля, че за 2 оксиметъра, които поръчах и получих, но не измерваха правилно (сравнени с оксиметър, купуван от БГ), Алито остъди диспута в моя полза и от 23 долара ще ми върнат 20.

# 269
  • Варна
Да трябва ад изтече целия срок от 75 дни преди да можеш да пуснеш диспут.

Общи условия

Активация на акаунт