Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 128
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм освобождавал само със скрийншот от сайта, без да извличам нищо от банката, нищо че в декларациите го пише. То май е или едното, или другото, за да се докаже покупката.

# 316
Скрийншот от транзакцията + извлечение от банката.

В мейла пишете в свободен текст, че в сумата от извлечението влизат и други плащания.

ДДС начисляват на стойността+шипинга, при вас това е 62 долара. Отделно плащате 12лв +3.50.

Може да не я освобождавате, след като са ви върнали парите.

Ако все още ви трябва си я освободете и си я ползвайте със здраве, не е нужно да я плащате отново.

Аз когато поръчвам неща за над 30 лв, го правя с ясното съзнание, че може да ми излезе +20% + около 15 лева. Надявам се да не се случи, но очаквам. Ако ми идва скъпо, не поръчвам.
Много благодаря, аз поръчвам от години и за 1ви път ми се случва. Да, ще я освободя, просто продавача до ден днешен не ми отговаря на съобщенията и затова няма да се бутам.
Ще прикача документите онлайн, дано няма проблем

# 317
# 318
Много благодаря за изчерпателната информация.

# 319
  • В.Търново
Моята поръчка CM531544006DE така и не пристигна. Вчера получих имейл, че трябва да съм получила пратката и да го потвърдя или ако до 3 дни не го получа, да повдигна диспут. Въпросът е, че от ордера са минали една 30тина дни. Мислех, че диспут ще мога да повдигна едва след изтичане на 75дни. Някой с подобен случай?

# 320
Не и ако е срока за защита е различен от 60 дена. Тогава след изтичане на срока и автоматичното затваряне, имате 15 дена през които да пасувате преди да повдигнете диспут за неполучени пратка.
Обикновенно в рамките на два дена ще отсъдят във ваша полза
Скрит текст:

# 321
  • пловдив
Здравейте .
След съобщението ,че пратката е в БГ -трябва ли да получа съобщение и от БГ Пощи или направо да отида в пощенския клон?

# 322
  • София
Здравейте .
След съобщението ,че пратката е в БГ -трябва ли да получа съобщение и от БГ Пощи или направо да отида в пощенския клон?
Здравей!
Това,че си получил съобщение от китайците, че пратката ти е в БГ, не означава че наистина е така.
Ако имаш проследяващ номер - проверяваш за съответната пратка в сайта на БГ Пощи, ако нямаш - чакаш да получиш известие или СМС от твоя пощенски клон.

# 323
Ох, и аз с проблем за неполучена пратка.
Случайно видях онзи ден, че е доставена, и то в града ни, т.е. взела съм си я. Но аз тогава си взех една друга, точно тази не е при мен. Те ги маркират с онзи уред преди да ги подават, но дали го правят с всички не знам.
В 17track дава получена, в БГпощи няма инфо, защото не е препоръчана.
Питах в гишето, те ми смъмриха нещо, че няма как те да знаят и се отказах.

А сме малък град и се познаваме, не ми се вярва някой да я е гепил, пък и е нещо много странно и няма и 2 долара.
Някой да е имал такъв казус? За първи път ми се случва, сега освен да чакам май няма друго какво да направя...

# 324
Здравейте .

Последно ми пуснаха известие  от пощата. Миналата година ми звъняха.

# 325
  • Бургас
Случайно видях онзи ден, че е доставена, и то в града ни, т.е. взела съм си я. Но аз тогава си взех една друга, точно тази не е при мен. Те ги маркират с онзи уред преди да ги подават, но дали го правят с всички не знам.

А сме малък град и се познаваме, не ми се вярва някой да я е гепил, пък и е нещо много странно и няма и 2 долара.
Някой да е имал такъв казус? За първи път ми се случва, сега освен да чакам май няма друго какво да направя...
и откъде знаеш че е в твоя град след като е непроследима
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Здравейте .

Последно ми пуснаха известие  от пощата. Миналата година ми звъняха.
на мен ми звънят само за проследимите, за малките рядко, но аз си знам горе долу кога ще дойдат като се отрази последния им статус

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 20:40 от musicdoubl3

# 326
Ами явно за единия сайт е проследима, за другия не. А и нали там където е поръчката в Али си има Track order, още там се вижда къде се намира. А при проверка в бгпост няма инфо.

Звънят ми за всяка една пратка, прозвъняват само.

# 327
Здравейте, случайно попаднах на тази тема. От много отдавна пазарувам какво ли не от алито и много други. Минах през всичко което сте описали и задали като въпрос. Ще ви дам някой полезен линк, който аз ползвам.
Нещо важно -> За алито напишете си телефонния номер и във адреса. Някой спедитори като лепят своите стикери го изрязват.
1. За проследяване "за мен най добрия, ползвал съм много" -> https://parcelsapp.com/en/tracking/  Помни хронологията на търсене, показва спедиторите и може директно да влизате в сайтовете им за проследяване. Сложете го на първа страница много е добър.
2. За кешбек ползвам Megabonus -> https://megabonus.com/ Този ми попадна и не съм го сменял. Може да превежда и в пейпъл.
3. Парите от мегабонус превеждам във WebMoney -> https://www.wmtransfer.com/  Харча ги във алито, при регистрация маркирате валута WMZ. Има малка комисиона при пазаруване.
Дано да съм помогнал, приятен ден.

# 328

Отиди пак до клона и ги накарай да пуснат номера на пратката в тяхната търсачка. При мен така непрепоръчана пратка , като провериха номера в самия клон, излезе, че е там.

# 329
Моята поръчка CM531544006DE така и не пристигна. Вчера получих имейл, че трябва да съм получила пратката и да го потвърдя или ако до 3 дни не го получа, да повдигна диспут. Въпросът е, че от ордера са минали една 30тина дни. Мислех, че диспут ще мога да повдигна едва след изтичане на 75дни. Някой с подобен случай?

Смело повдигайте диспут щом имейла е от Алиекспрес

Общи условия

Активация на акаунт